esss

Şerefoğlu; 'En iyi yönetici kentin gerçeklerini bilen kişilerdir'

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Şerefoğlu; 'En iyi yönetici kentin gerçeklerini bilen kişilerdir'
Cumhuriyet Halk Partisi Esenyurt Belediye Meclis Üyesi Aday Adayı Harun Şerefoğlu; 'Bütün sorunları biliyorum. Ben diyorum ki yerel yöneticileri kötüleyerek değil de ben bu gerçekleri seçmene, doğru kanallarla ve doğru cümlelerle anlatarak eksik yapılanları ya da yapılmayanları düzeltmek için aday oldum' dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Esenyurt Belediye Meclis Üyesi Aday Adayı Harun Şerefoğlu’nu gazete merkezimizde ağırlayarak adaylık sürecini değerlendirdik. Hazırlamış olduğu projelerden bahseden Şerefoğlu, amacının kenti kentlilerle  birlikte yönetmek olduğunu vurguladı.

Kent Haber: ‘’Öncelikle okurlarımıza kendinizi tanıtır mısınız?’’

Ardahan Göle nüfusuna kayıtlı 1983 Esenyurt Üçevler Mahallesi, o zaman ki değimiyle Fatih Mahallesi hatta Eşkinoz doğumluyum. 10 kardeşli bir ailenin 10. çocuğuyum. Evli ve iki çocuk babasıyım. İnşaat, enerji ve altyapı sektöründe kendime ait bir şirketim var. Hem yöneticilik yapıyorum hem de çalışıyorum.  Esenyurt’ta doğup büyüdüm. Burada siyasal hayatımızdan önce emeğimizi, ekmeğimizi, çalışmamızı bu kente bağlı kılarak son çocuk olmanın verdiği avantajın da etkisiyle Avcılar Ticaret Meslek Lisesi’ni bitirdim. Daha sonra uluslararası ilişkiler bölümünü okudum. Serbest muhasebe bürosunda iki sene çalıştım.

‘’Bismillah dedik’’

Askerden geldikten sonra bir Alman firmasında satış ve pazarlama bölümünde işe başladım. 3 yıl da orada çalıştım. Türkiye’de konut sektöründe en büyük firmalardan birinde görev yaptım. 7 yıl boyunca orada çalıştım ve işi bıraktığımda şirket koordinatörüydüm. Şirket, yıllık cirosu yaklaşık 3 milyar TL civarı olan inşaat firmalarından biridir. Baraj, enerji, altyapı, ASF şirketinde koordinatörlük yaptım.

‘’Tek başınayım’’

Daha sonra Bismillah dedik, belli bir seviyeye gelince kendi şirketimizi kurmaya karar verdik. Çoğunluğu altyapı sistemli, borulama, enerji, kablolama olmak üzere hizmet veren şirketimizle birlikte gayrimenkul sektöründeyim, müteahhitlik yapıyorum… Tek başınayım. Bu işlerin tamamını tek başına başarıyorum. Birçok sivil toplum kuruluşlarında faaliyet gösteriyorum. Esenyurt Arpaşen Köy Derneği’nde başkan vekiliyim, Göle Dernekler Federasyonu’nda kurucu üyelerindenim, Ardahan Dernekler Federasyonu başkan yardımcısıyım. GYODER adlı konut gayrimenkul yatırım derneğinde üyeyim.

Kent Haber: ‘’Meclis üyeliği için neden Cumhuriyet Halk Partisi’nden başvuruda bulundunuz?’’

Gözümüzü açtık açalı ailemiz Esenyurt’ta siyasetin içerisinde… Biz de gözümüzü Cumhuriyet Halk Partisi’nde açtık. Kendimizi bildiğimiz andan itibaren, kendimizi siyasetle ifade eden insanlardan biriydik. Bundan 20 yıl önce gençlik kollarında görev alarak başladım siyasete. Daha sonra partide gençlik kolları başkanlığı ve yakın dönemlerde ilçe başkan yardımcılığı gibi görevlerde bulundum. Ailemde de tabi Cumhuriyet Halk Partisi yapısı aktif olunca biz de gerek ailemizden gerek arkadaş çevremizden aldığımız destekle Cumhuriyet Halk Partisi’nden meclis üyesi olmak için başvuruda bulundum. Zaten aidiyet içerisinde olduğumuz partide siyaseti de burada yapmam gerektiğini düşünmüştüm.

Kent Haber: ‘’Cumhuriyet Halk Partisi’ne ne zaman üye oldunuz, hangi görevleri aldınız?’’

Aşağı yukarı yaklaşık 20 yıldır partimizle iç içeyiz. Partide gençlik kolları başkanlığı yaptım. Mahalle başkanlığı yaptım. En son 2014 yerel seçimlerinde de ilçe başkan yardımcılığı görevinde bulundum. Partimizde çeşitli görevler aldık ama partimizin iyi bir üyesiyiz. Bu görevler bize verildi, yaptık. Yine verilirse daha iyisini yapmak için elimizden geleni yapacağız.

Kent Haber: ’’Meclis üyesi başvurusunda bulundunuz. Peki, hedefleriniz nelerdir?’’

Yerel siyasetin yerel insanlarla yapılması gerektiğine inanan kişilerden birisiyim. Burada Cumhuriyet Halk Partisi’nin iç dinamiklerinden çıkmış, Cumhuriyet Halk Partisi’nin dinamiklerinden olan benim gibi kişilerin, partiye gerçekten sahip çıkan insanların burada söz sahibi olması gerektiğine inandığım için ve vakti geldiğine inandığım için başvuruda bulundum. Amacım Cumhuriyet Halk Partisi’nde yaklaşık 20 yıldır yürüttüğüm siyasal politikaların, Esenyurt’un eski dinamikleriyle bir araya gelerek gerek derneklerle, gerek siyasal, gerek iş hayatımda gerekse bölgesel ve ailesel dinamikleri yan yana getirip doğru noktada Esenyurt’u Cumhuriyet Halk Partisi’nde temsil edebileceğime olan inancım ile yola çıktım.

‘’Harun Şerefoğlu Esenyurt’a neler kazandırabilir?’’

Başvuru dosyamı, ‘’Harun Şerefoğlu kimdir’’ yerine, ‘’Harun Şerefoğlu Esenyurt’a neler kazandırabilir?’’ gibi bir çalışma hazırlayarak teslim ettim. Adaylık süresince gerek sosyal gerekse yazılı mecralarda ‘’Neden Cumhuriyet Halk Partisi adayı olmalıyım ve benim projelerim nelerdir?’’ diye birçok söylemde bulundum.

Ortada şu an Esenyurt’u yöneten siyasal bir yönetim var. Benim şahsi gayem Ak Parti politikalarını kötüleyerek ya da bu partiye veya başka bir partiye oy vermiş insanları öteleyerek değil de, Esenyurt’un eksiklikleri neler, Esenyurt’u yöneten insanlar Esenyurt’a ne kazandırdılar ya da neleri eksik yaptılar gibi soruların insanlara anlatılarak Cumhuriyet Halk Partisi’nin bunları nasıl yerine getirebileceği söylemleri üzerinden bir politika yürütmeye çalışıyorum. Esenyurt’ta yaşadığım için bütün sorunlarına şahidim. Trafik sorunundan altyapı sorununa, altyapı sorunundan eğitim sorusuna, eğitim sorunundan uyuşturucu sorununa, konut mağdurların durumu, Esenyurt’ta modern ulaşımın olmamasına, sokakların otoparklara çevrilmesine… Bütün sorunları biliyorum. Ben diyorum ki yerel yöneticileri kötüleyerek değil de ben bu gerçekleri seçmene, doğru kanallarla ve doğru cümlelerle anlatarak eksik yapılanları ya da yapılmayanları düzeltmek için aday oldum.

Kent Haber: ‘’Bu anlattığınız sorunlar hakkında herhangi bir proje geliştirdiniz mi?’’

‘’Amacım kenti kentlerle yönetmek’’

Meclis üyeleri, partiler adına seçiliyorlar. Arka planda birileri projeler üretiyor. Bu projeler meclis üyelerinin önüne geliyor ve meclis üyeleri de eğer orayı yöneten kentin meclis üyeleriyse belediye başkanının ağzına bakıyorlar. Kenti yönetenler değillerse doğru olan bazı şeyleri bile, yanlış diye el kaldırıp önüne set çekiyorlar. En büyük projem Esenyurt’ta eğer partim kazanırsa - ki en büyük isteğim o – ben de meclise girersem, Esenyurt’un genelini, Esenyurt Belediyesi meclis salonundan değil de teşkilat ve örgütle mahallelerin sorunlarından başlayarak oradan aldığım problemleri, herkesin söylemlerini meclise kendi kanalımla taşıyacağım bir politikayla siyaset yapmayı hedefliyorum. İnşallah amacım kenti kentlerle yönetmek olacaktır.

Kent Haber: ‘’Son seçimlerde Ak Parti ve Cumhuriyet Halk Partisi arasında oy farkı yüksekti. Siz bu seçimlerde o oy farkını nasıl kapatmayı hedefliyorsunuz? Meclis üyesi aday adayı olarak, Esenyurt’a dışarıdan bir adayın gelmesiyle seçimi alabileceğinizi düşünüyor musunuz? Partililerinizin tutumu nasıl olur?’’

Esenyurt’un bütçesi yaklaşık 1 milyar TL olarak onaylandı. Düşünün ki yaklaşık 45 kişi var Esenyurt’ta ve Esenyurt’un nüfusunu, 1 milyar TL olan bütçesini, kaderini belirleyen insanlar bunlar. Aslında meclis üyelikleri noktasına gelindiğinde bu görevi basit algılayan insanlar da var. Kendi partimle alakalı konuşmak gerekirse, tabi ki partimizde görevini güzel yapan meclis üyelerimize hiçbir zaman sözümüz yok. Yerel yönetimlerde siyaset yaparken sadece bir bölgeye yaslanarak, sadece belli kanalların kişisel yönlendirilmeleriyle partiye emek vermemiş insanların, hiçbir şekilde kim olursa olsun yerel yönetimlerde yer almasına karşı olanlardanım. Yerel yönetimlerde en iyi yönetici kentin gerçeklerini bilen kişilerdir.

‘’Partimizde insanlar çok kolay kırılabiliyor’’

Belediye başkanlıklarında geçen dönem Cumhuriyet Halk Partisi ve Ak Parti arasındaki farka gelince; partimiz temelli söylüyorum Cumhuriyet Halk Partisi’nde şöyle bir sıkıntı var: bizim partimizde insanlar çok kolay kırılabiliyor. Kendilerine görev verilmediği noktada ‘ben yoktum, bu adam bu yüzden kaybetti’ sözüne getirebilmek için bazen yanlış siyasal algılar yapılıyor. Tabi diğer partilerde de muhakkak bu vardır. Ben Cumhuriyet Halk Partisi’nin geçen seçimleri kaybetmesinin en büyük etkeni kendi iç dinamiklerimizle sağlayamadığımız birlikten kaynaklı olduğuna inanıyorum. Kendi içimizde birlik olmayı beceremedik. Bu da bize ciddi oranda oy kaybettirdi. İnsanlar da şöyle olaya bakıyor: kendi kendilerine güvenmeyen, kendi kendilerine destek vermeyenlere, kendi seçmenini inandıramamış bir yöneticiye ben niye destek vereyim diyebiliyorlar. Ben iyi bir Cumhuriyet Halk Partiliyim. Partide emek vermiş, partide çalışmış, belli organlarında görev almış, parti liyakatine sahip hiçbir insanın dışarıdan olan olarak bakmıyorum.  Ama tekrar ediyorum aday olmamış, bu kentin gerçeklerini bilen insanlardan birinin Esenyurt’ta aday olması taraftarındayım. Şu anda bu isimler kendi iç dinamikleri içerisinde var. Esenyurt’un içinde kendi dinamikleri var. Biz Cumhuriyet Halk Partiliyiz. Partimiz görev verir, gelen adayı destekleriz.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kent Yönetimlerine ve Belediyeciliğe Alternatif BakışÖnceki Haber

Kent Yönetimlerine ve Belediyeciliğe Alt...

Mehmet Murat Çalık Beylikdüzü için çalışmaya başladıSonraki Haber

Mehmet Murat Çalık Beylikdüzü için çalış...

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!