Vekil Koç: Ardahan Müzesi hayırlı olsun

Ardahan’ın yıllardır beklediği müze projesi sonunda hayata geçiyor. AK Parti Ardahan Milletvekili Kaan Koç’un çalışmaları sonuç verdi; Kültür ve Turizm Bakanlığı, şehre müze kurulması için resmi onaylar için imzalar atıldı.
Ardahan’ın kültürel mirasını korumak ve turizm potansiyeli artırmak adına atılan dev adım, şehirde sevinçle karşılandı. AK Parti Ardahan Milletvekili Kaan Koç, bakanlığa yaptıkları müracaatın kabul edildiğini ve Ardahan Müzesi için çalışmaların başlayacağını duyurdu.
"Bu Müze Şehrimizin Değerini Ön Plana Çıkaracak"
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Milletvekili Kaan Koç, kurulacak müzenin Ardahan’ın tarihi değerlerini ön plana çıkaracağını vurguladı. Koç, müzenin sadece bir bina değil, şehrin turizm geleceği için stratejik bir hamle olduğunu belirterek şunları söyledi:
"Ardahan’ımızın kültür varlığı potansiyelini ve tarihi değerlerini ön plana çıkaracak, turizm potansiyelini artıracak olan bu eserimiz, şehrimizin katma değeri açısından oldukça önemlidir."
Hedef: Ardahan’ı Daha Cazibeli Yapmak
Müzelerin kültür bilincinin artırılmasındaki rolüne dikkat çeken Koç, hedeflerinin Ardahan'ı bir cazibe merkezi haline getirmek olduğunu ifade etti:
"Kültür varlıklarının korunması, sergilenmesi ve gelecek kuşaklara aktarılmasında önemli bir yer tutan müzelerimiz; kültür bilincinin artırılması, değerlerimizin korunması ve potansiyelin ortaya çıkartılmasında büyük önem taşıyor."
Bakan Ersoy’a Teşekkür etti
Sürecin olumlu sonuçlanmasındaki katkıları nedeniyle Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a teşekkür eden Milletvekili Koç, açıklamasını şu sözlerle tamamladı:
"Talebimi olumlu karşılayarak müzemizin açılması talimatını veren Sayın Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy’a, Bakanlık bürokrasimize ve İl Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum. Ardahan Müzesi şehrimize hayırlı olsun
Kaynak:Esenyurt Haberleri
- 0SEVDİM
- 1ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN

































Yorum Yazın