Hakan Azar

Hakan Azar

Mail: haber@esenyurthaberleri.com

Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir’in Sosyal medya hesaplarını kim kullanıyor?

Geçtiğimiz günlerde Ardahan Belediyesi’nde çalışan bir personelin işten çıkarılmasını gündeme getirdiğimden dolayı,  Başkan Faruk Demir, sosyal medya hesabı olan Facebook’tan şahsımı engellediğini gördüm.   Peki, buradan yine kendisine sormak isterim hakkınızda olumlu haberler yapınca beğeni yapıyordunuz ne oldu da yapılan yanlışı gündeme getirdiğimizde hemen tahammül edemeyerek engellediniz. Sayın başkan engelleyerek yapılan yanlışlardan yâda size yaptırılan hatalardan kaçamazsınız, Eleştiriye açık olmadığınız sürece, sosyal medyada fotojenik resimleriniz yâda çekilen canlı yayınlar sizi aklamaz.

Eleştirmek keyif verici bir şey değildir. Ama suya sabuna dokunmadan ellerimiz tertemiz olmuyor işte. Bazen de eleştiriyoruz. Art niyetli, değiliz. Kıskançlıktan, fesatlıktan eleştiri yapmıyoruz.

Eleştirilerimiz tamamıyla iyi niyetli olup, kimseyi zan altında bırakma bir amacımız yok. Tamamıyla iyi niyet ve hoşgörülü bir eleştiri yapmaktayım.

Nasıl ki beğendiğimiz bir takım çalışmaları methedebiliyor isek, gurur duyuyorsak, beğenmediğimizi de eleştiriyor isek, Lütfen biraz tahammül edelim.

Eleştirmek; bir kişinin, bir düşüncenin, bir yargının veya bir eserin, doğru ve yanlışlarını açığa çıkarmak, gerçek değerini ve doğruluğunu incelemek, tespit etmek ve değerlendirmektir. Yani eleştiri, doğruyu bulma, iyiyi hâkim kılma ve onu yayma çabalarının ürünüdür.

Eleştiri; hem sorun hem de çözüm olan, hem geliştiren hem tökezleten, hem ağlatan hem güldüren, hem değer kazandıran hem de kaybettiren bir ifade biçimidir.

Biz de toplumumuzda eleştiri hakkında bilinen doğru ve yanlışlara şöyle bir bakalım ki; eleştiri yaparken ve eleştirildiğimizde muhatabımızı yanlış anlamayalım, iletişim problemi yaşamayalım:

*Eleştiri yol gösterici olduğu, doğrultma çabası ile yapıldığı sürece değerlidir. Eleştirinin hedefi yanlışı yıkmak olmalı. İnsan eleştiriyi kendi doğrularına göre değil Allah’ın doğrularına göre yapmalıdır.

* Eleştiri kişilik kazandırmak için yapılır, muhatabın kişiliğini bozmak için değil.

* Eleştiri yıkıcı değil aksine ustalıkla yapıcılıktır.

* Eleştirmek sıkıntı üretmek demek değil, önceden oluşmuş sıkıntılara çözüm sunmaktır. Zaten kaliteli eleştiri de alternatif çözüm üreten eleştiridir.

* Eleştiri “ayağını nasıl kaydırabilirim” demek değil, “daha iyisini nasıl birlikte yapabiliriz” demektir.

* Bu yapılırken de lisanı hal ile iyi niyet hissettirilmelidir.

Unutulmamalıdır ki suçlayarak yapılan eleştiri iletişimi kapatır. Eleştiriye tahammülü olmayan kişilerinde kendi kapılarını kendisi kapatır.

Eleştiriye tahammülü olmayan bir zihniyetle nasıl anlaşılabilirsin ki, Aslında insanlar olumlu veya olumsuz eleştiriye açık olmalı.  Eleştiri zamanla tahammül edilemez bir varlığa doğru terfi eder. Kendini boy aynasında değil, dev aynasından bakan zihniyettir.

Ben bir yerde okumuştum, şöyle diyordu. "Siz siz olun birine özgür olmadığını söylemeyin, bunu kanıtlamak için kalkıp sizi vurur". Bu söz bizim toplumun karakterini özetler nitelikte.

Eleştiriyi kabul etmeyen, kendisine her daim itaat edilmesini isteyen zihniyettir.

Büyük ihtimalle hakkında yapılan eleştirilerin doğru olduğu kişidir. Her an karşısındakiyle kavga etmek isteyen zihniyetin ta kendisidir. Her insanın bir parça dâhil olduğu zihniyettir. Velhasıl kelam size yapılan eleştirilere kapı kapatmak yerine çareler üretiniz.

DİPNOT: Sayın Demir, sizin ve belediyenin sosyal medya hesaplarını kullanan arkadaşlar kim ise bence bir kez daha gözden geçiriniz, eğer bu engellemeler sizin talimatınız doğrultusunda ise fena.. Yok değilse daha da fena..

Facebook Yorum

Yorum Yazın