© Esenyurt Haberleri

Esenyurt Belediyesi Meclis Üyeleri Belli oldu

31 Mart yerel seçimleri tüm Türkiye’de olduğu gibi Esenyurt’ta da kıran kırana bir seçim yaşandı.

Esenyurt’ta sandıkların hemen hemen % 99 açıldı. Cumhuriyet Halk Partisi adayı Kemal Deniz Bozkurt  227 Bin 106 oy alırken Ak Parti Adayı Azmi Ekinci ise 202 Bin 160 oy alarak seçim kaybetti.  Ak Parti’nin kalesi olan ve 3 dönemdir Ak Parti’de olan Esenyurt Cumhuriyet Halk Partisi’ne geçti.

Meclis AKP’nin Belediye CHP’nin

Yapılan seçimler sonrası Esenyurt Belediyesi’nde partilerin meclis üyesi sayıları da belli oldu. Her ne kadar Belediye Başkanlığını ve Belediye’yi Cumhuriyet Halk Partisi adayı Kemal Deniz Bozkurt kazanmış olsa da, Meclis çoğunluğunu Ak Parti’ye kaptırmış gözüküyorlar.  Alınan bilgilere Meclis oylamasında yüzde 45.26 alan AK Parti 22 meclis üyesi ve artı 5 kontenjanı kazandı. Böylelikle toplamda 27 üyesini meclise soktu. Yüzde 40.26 alan CHP ise 18 meclis üyesi çıkarabildi.

İşte  AKP VE CHP meclis üyesi isimleri

Yeşil Aytulum Turgut, Çoşkun Sağ, Gazanfer Karakaş, Tahsin Ergenç, Aytaç Özer, Kadir Çakır, Ali Gökmen, Hamdullah Arvas, Selçuk Günerhan, Duygu Koç Şimdi, Cemal Güneysu, Mustafa Zengin, Veysel Bal, Hamit Öncü, Ali Susuz, Eren Kaya, Zafer Timur, Emine Polat, Fatma Selman, Rıza Gültekin, Cemalettin Solmaz, Muharrem Daş, Kenan Kula, Enver Demir, Harun Özer, Hüseyin Çam, Togay Çoban, Hüseyin Gök, Sevim Köse, Feti Özger, Okan Çifçi, Hüseyin Kaya, Seyhan Kahraman, Harun Oruç, Vasfettin Sizer, Mustafa Ger, Dilek Şimşir, Selami Aydın, Sadık Uyanık, Sinem Karaduman Ercan, Hakan Aydemir, Murat Aydın, Fatih Taşdemir, Ayhan Mutlu Torcu, Tarık Erdem   

İlginizi Çekebilir

Esra ve Oğuzhan dillere destan düğünle dünya evine girdiler

AK Parti Esenyurt ve İBB Meclis Üyesi, Grup Başkan Vekili Togay Çoban’ın oğlu Oğuzhan Çoban hayatını Esra Nur Balcı ile birleştirdi. Avcılar İBB Denizköşkler Düğün ve Davet Salonu’nda gerçekleşen düğün töreninde genç çiftin düğününe çok sayıda seçkin davetli topluluğu katılarak Çoban ve Balcı ailelerinin mutluluğuna ortak oldu.

10 milyon haraç istedikleri işletmeyi 3'üncü kez kurşunladılar

Esenyurt'ta geçtiğimiz aylarda Can Dalton isimli organize suç örgütü tarafından 10 milyon lira haraç istenen bir iş yeri tekrar kurşunlandı.

Esenyurt Sivrisinek ve Haşerelere Karşı İlaçlanıyor

“Temiz, Yeşil ve Ulaşılabilir Bir Esenyurt” mottosuyla yola çıkan Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, ilçenin temiz, bakımlı ve yaşanabilir bir kent olması için çalışmaları hızlandırdı.

Taksi parasını ödemeyi reddeden kadından akılalmaz sözler

Esenyurt'ta taksiye binen bir kadın bin 766 lira olan taksi ücretini ödemeyi reddedince taksici ile arasında akılalmaz bir diyalog geçti.

Başkan Özer, STK Başkanlarına sert çıktı

Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, Sivil Toplum Kuruluşları ile “2025 – 2029 Dönemi 5 Yıllık Stratejik Plan Çalıştayı” toplantısı düzenledi.

Ödül İstanbul’dan bayram müjdesi

Özyurtlar Holding tarafından yapımı devam eden Ödül İstanbul Projesinde daire teslimleri tüm hızıyla devam ediyor.

TÜM HABERLER