© Esenyurt Haberleri

Esenyurt'ta Go-kart pistlerine denetim

Esenyurt Belediyesi, Go-kart pistlerinde yaşanan kazalar nedeniyle ilçede bulunan go kart işletmelerini denetledi.

Esenyurt Belediyesi ilçede işletilen Go-kart pistlerini denetledi.

“Gereken en büyük önlemi kasada alıyoruz”

İhmal sonucu yaşanan kazalara sebebiyet vermemek üzere zabıta ekipleri tarafından incelenen işletmelerde evrak, pist ve araçların durumu kontrol edildi. Uzun süredir Go-kart pisti işleten ve pisti örnek pist olarak gösterilen İsmail Malkoç, denetim ve yaşanan kazalar hakkında konuştu.

Go-kartın motor sporları arasında en güvenilir olduğunu ifade eden Malkoç, önlemlerin alınması durumunda kazaların yaşanmayacağını belirtti.

En çok uzun saç ve şallara dikkat ettiklerini ifade eden Go-kart işletmecisi İsmail Malkoç şöyle konuştu:

“Go-kart, motor sporlarının en güvenli olanıdır. Ama bu güvenlik sadece araca binip, gaza basıp gitme anlamında değil. Bilet alan kişileri 3 ayrı yerde kontrol etme imkanımız var. Bilet alırken fiziki olarak yeterli mi değil mi bakıyoruz. Saçı uzunsa saç lastiği veriyoruz. Şalı veya eşarbı uygun değilse düzeltmesini söylüyoruz. Düzeltmediği takdirde pist alanına müşteri alınmaz. Gereken en büyük önlemi kasada alıyoruz. Daha sonra pist alanındaki arkadaşımız pist alanına alırken teker teker kontrol edip araca bindiriyor. Sözlü olarak her müşterimize aracın teknik özellikleri anlatılır. Bunların dışında gözden kaçan diğer durumlarda da müşteri araca bindiği zaman tekrar fiziki olarak kontrol edilir. Bunlar yapılmadığı zaman olumsuz kazalar oluyor. Bu da tamamımızı etkiliyor.”

Denetimi yapan zabıta memuru Fevzi Begit’te belediyeye gelen ihbarlar sonucunda denetimleri yaptıklarını söyledi.

Denetledikleri işletmenin kurallara uygun olduğunu da belirten Begit, “Bölgemizde bulunan Go-kart pistine geldik. Denetimlerde bulunuyoruz, şu anda evrak olarak herhangi bir eksiklik yok. Biniş esnasındaki talimatlar, sürücünün uyması gereken kurallar yerinde. Pist ve çalışanlarla ilgili herhangi bir olumsuzluğa rastlamadık” dedi.

İlginizi Çekebilir

Esra ve Oğuzhan dillere destan düğünle dünya evine girdiler

AK Parti Esenyurt ve İBB Meclis Üyesi, Grup Başkan Vekili Togay Çoban’ın oğlu Oğuzhan Çoban hayatını Esra Nur Balcı ile birleştirdi. Avcılar İBB Denizköşkler Düğün ve Davet Salonu’nda gerçekleşen düğün töreninde genç çiftin düğününe çok sayıda seçkin davetli topluluğu katılarak Çoban ve Balcı ailelerinin mutluluğuna ortak oldu.

10 milyon haraç istedikleri işletmeyi 3'üncü kez kurşunladılar

Esenyurt'ta geçtiğimiz aylarda Can Dalton isimli organize suç örgütü tarafından 10 milyon lira haraç istenen bir iş yeri tekrar kurşunlandı.

Esenyurt Sivrisinek ve Haşerelere Karşı İlaçlanıyor

“Temiz, Yeşil ve Ulaşılabilir Bir Esenyurt” mottosuyla yola çıkan Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, ilçenin temiz, bakımlı ve yaşanabilir bir kent olması için çalışmaları hızlandırdı.

Taksi parasını ödemeyi reddeden kadından akılalmaz sözler

Esenyurt'ta taksiye binen bir kadın bin 766 lira olan taksi ücretini ödemeyi reddedince taksici ile arasında akılalmaz bir diyalog geçti.

Başkan Özer, STK Başkanlarına sert çıktı

Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, Sivil Toplum Kuruluşları ile “2025 – 2029 Dönemi 5 Yıllık Stratejik Plan Çalıştayı” toplantısı düzenledi.

Ödül İstanbul’dan bayram müjdesi

Özyurtlar Holding tarafından yapımı devam eden Ödül İstanbul Projesinde daire teslimleri tüm hızıyla devam ediyor.

TÜM HABERLER