© Esenyurt Haberleri

Teknoloji Yarışması için Protokol imzalandı

Esenyurt Belediyesi ile Esenyurt İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasından "Eğitim ve Teknoloji İşbirliği Protokolü” imzalandı.

Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Paşali Beşli arasında imzalanan protokol kapsamında, ilçeyi Borusan Asım Kocabıyık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uluslararası Robot Yarışmasında yurt dışında temsil edecek.

Esenyurt Borusan Asım Kocabıyık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Robotik Takımının katılacağı yarışma ve teknolojik olarak yapacağı çalışmalarda, Esenyurt Belediyesi çözüm ortağı oldu.

Bu kapsamda Borusan Asım Kocabıyık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi  her yıl NASA tarafından düzenlenen ABD'nin farklı eyaletlerinde gerçekleşen FIRST RoboticCompetition (FRC) Uluslararası yarışmasında 4972 takım numarası ile  Mart ayı içerisinde hem Esenyurt İlçesin hem de Türkiye’yi temsil edecek.

2-4 Aralık 2017 tarihlerinde Ülker Arena Kapalı Spor Salonunda gerçekleşecek olan FRC Türkiye için de öğrencileri Robot çalışmalarını tamamlayarak yarışma tarihini beklemeye başladılar.

Eğitime her zaman önem veren Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu; “ imzalanan bu protokol ile öğrencilerimizi inşallah Esenyurtumuzu ve ülkemizi en iyi şekilde temsil edecektir. Şimdiden öğrencilerimize başarılar diliyorum” dedi.

Esenyurt İlçe Milli Eğitim Müdürü Paşali Beşli ise Başkan Kadıoğlu’na destek ve katkılarından dolayı teşekkür etti.

İlginizi Çekebilir

Esra ve Oğuzhan dillere destan düğünle dünya evine girdiler

AK Parti Esenyurt ve İBB Meclis Üyesi, Grup Başkan Vekili Togay Çoban’ın oğlu Oğuzhan Çoban hayatını Esra Nur Balcı ile birleştirdi. Avcılar İBB Denizköşkler Düğün ve Davet Salonu’nda gerçekleşen düğün töreninde genç çiftin düğününe çok sayıda seçkin davetli topluluğu katılarak Çoban ve Balcı ailelerinin mutluluğuna ortak oldu.

10 milyon haraç istedikleri işletmeyi 3'üncü kez kurşunladılar

Esenyurt'ta geçtiğimiz aylarda Can Dalton isimli organize suç örgütü tarafından 10 milyon lira haraç istenen bir iş yeri tekrar kurşunlandı.

Esenyurt Sivrisinek ve Haşerelere Karşı İlaçlanıyor

“Temiz, Yeşil ve Ulaşılabilir Bir Esenyurt” mottosuyla yola çıkan Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, ilçenin temiz, bakımlı ve yaşanabilir bir kent olması için çalışmaları hızlandırdı.

Taksi parasını ödemeyi reddeden kadından akılalmaz sözler

Esenyurt'ta taksiye binen bir kadın bin 766 lira olan taksi ücretini ödemeyi reddedince taksici ile arasında akılalmaz bir diyalog geçti.

Başkan Özer, STK Başkanlarına sert çıktı

Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, Sivil Toplum Kuruluşları ile “2025 – 2029 Dönemi 5 Yıllık Stratejik Plan Çalıştayı” toplantısı düzenledi.

Ödül İstanbul’dan bayram müjdesi

Özyurtlar Holding tarafından yapımı devam eden Ödül İstanbul Projesinde daire teslimleri tüm hızıyla devam ediyor.

TÜM HABERLER