© Esenyurt Haberleri

Esenyurt İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü personeline saldırı

Tarım-Orman Çalışanları Birliği Sendikası (TOÇ BİR-SEN), Esenyurt İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü personelinin denetim sırasında uğradığı saldırıyı kınadı.

Tarım-Orman Çalışanları Birliği Sendikası (TOÇ BİR-SEN), Esenyurt İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü personelinin denetim sırasında uğradığı saldırıyı kınadı.TOÇ BİR-SEN'den yapılan açıklamada, 14 Mayıs'ta Esenyurt İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü personelinin görevlerini icra ederken saldırıya uğradığı ve şiddete maruz kaldığı kaydedildi.

Alo 174 Gıda Hattı'na gelen bir ihbar neticesinde Saadetdere Mahallesi Fevzi Çakmak Caddesi üzerinde bulunan bir kasap dükkanına numune almak için giden denetim ekiplerinden A.C. ve B.G'nin dükkan sahibinin sözlü ve fiili şiddetine maruz kaldığı, dükkanın kepenkleri kapatılarak alıkonuldukları aktarılan açıklamada, polisin olay yerine gelmesiyle saldırının son bulduğu belirtildi.

Açıklamada, "Esenyurt'ta İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü denetim ekiplerimize yapılan bu saldırıyı şiddetle kınıyor, saldırganların gerekli cezayı almaları için konunun takipçisi olduğumuzu kamuoyuyla paylaşıyoruz. Yaralanan mesai arkadaşlarımıza acil şifalar diliyor, tüm teşkilatımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz." ifadeleri kullanıldı.

Sofralarda bulunan her ürünün üretimden sofraya gelene kadarki her aşamasında bulunan Tarım ve Orman Bakanlığı çalışanlarının, gıda denetimlerini 7/24 çalışma esasları ile mesai mefhumu gözetmeden yürüttüğü vurgulanan açıklamada, yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele edilen bu günlerde dahi çalışmaların aksatılmadan, ülke ve millet sevdasıyla yürütüldüğü anlatıldı.

Daha önce sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti önlemek amacıyla ceza oranlarının kanunla arttırıldığı anımsatılan açıklamada, "Mesai mefhumu gözetmeksizin, cansiparane görev yapan ve sahada yapmış oldukları görevler nedeniyle sözlü ve fiziksel şiddete maruz kalan Tarım ve Orman Bakanlığı çalışanlarımıza özgü, unvan veya sınıf ayrımı olmaksızın tüm çalışanlarımızı kapsayacak bir yasa teklifinin Bakanlığımız tarafından hazırlanmasını ve TBMM Başkanlığına sunularak bir an evvel yasalaşmasına yönelik haklı talebimizi bir kez daha dile getiriyoruz." denildi.

İlginizi Çekebilir

Esra ve Oğuzhan dillere destan düğünle dünya evine girdiler

AK Parti Esenyurt ve İBB Meclis Üyesi, Grup Başkan Vekili Togay Çoban’ın oğlu Oğuzhan Çoban hayatını Esra Nur Balcı ile birleştirdi. Avcılar İBB Denizköşkler Düğün ve Davet Salonu’nda gerçekleşen düğün töreninde genç çiftin düğününe çok sayıda seçkin davetli topluluğu katılarak Çoban ve Balcı ailelerinin mutluluğuna ortak oldu.

10 milyon haraç istedikleri işletmeyi 3'üncü kez kurşunladılar

Esenyurt'ta geçtiğimiz aylarda Can Dalton isimli organize suç örgütü tarafından 10 milyon lira haraç istenen bir iş yeri tekrar kurşunlandı.

Esenyurt Sivrisinek ve Haşerelere Karşı İlaçlanıyor

“Temiz, Yeşil ve Ulaşılabilir Bir Esenyurt” mottosuyla yola çıkan Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, ilçenin temiz, bakımlı ve yaşanabilir bir kent olması için çalışmaları hızlandırdı.

Taksi parasını ödemeyi reddeden kadından akılalmaz sözler

Esenyurt'ta taksiye binen bir kadın bin 766 lira olan taksi ücretini ödemeyi reddedince taksici ile arasında akılalmaz bir diyalog geçti.

Başkan Özer, STK Başkanlarına sert çıktı

Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, Sivil Toplum Kuruluşları ile “2025 – 2029 Dönemi 5 Yıllık Stratejik Plan Çalıştayı” toplantısı düzenledi.

Ödül İstanbul’dan bayram müjdesi

Özyurtlar Holding tarafından yapımı devam eden Ödül İstanbul Projesinde daire teslimleri tüm hızıyla devam ediyor.

TÜM HABERLER