esss

Avrupa Arabuluculuk Merkezi, TURAMEP'in Ankara Ofisi Açılışında!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Avrupa Arabuluculuk Merkezi, TURAMEP'in Ankara Ofisi Açılışında!
Türkiye Arabulucular ve Arabuluculuk Merkezleri Platformu (TURAMEP) Ankara merkez ofisi 04.06.2024 tarihide Ankara’da açıldı.

Yargı ve siyaset dünyasının önemli isimlerinin buluşmasıyla gerçekleşen açılış töreni, arabuluculuk için geleceğe yönelik büyük bir adım olarak değerlendirildi. 

Yargı ve Siyaset Dünyası Bir Araya Geldi 

Açılış töreninde, Yargıtay ve Danıştay Daire Başkanları, TBMM Adalet Komisyonu Başkanı, milletvekilleri, Adalet Bakanlığı tavsiyeleri ve TBMM önceki dönem başkanları gibi yargı ve siyaset dünyasının önemli isimlerini bir araya getirdi. Avrupa Arabuluculuk Merkezi, Türkiye Arabulucular ve Arabuluculuk Merkezleri Platformu (TURAMEP) üyesi olarak, Ankara merkez ofisinin açılış töreninde yer aldı. 

Arabuluculukta Yeni Dönem Başlıyor 

Açılışta konuşan TURAMEP Başkanı Nihat Şimşek, “Temelleri 2014 yılında ilk kurulan arabuluculuk merkeziyle atılan TURAMEP, ilk günden bu yana aynı gönüllülükte devam ederek her geçen gün daha da büyüyen bir yapı oldu” dedi.  TURAMEP'in 45 binden fazla arabulucuyu temsil etme ve daha kaliteli hizmet sunabilmek için yatırımlara devam edeceklerini belirtti. 

Arabuluculuk Sistemi ve TURAMEP'in Rolü 

Türkiye'de 2013 yılında bu yana uygulanan arabuluculuk sistemi, iş ve ticaret hukuku başta olmak üzere birçok alanda yargısal içeriklerin önemli bir parçası haline geldi. Arabuluculuk sayesinde yıllardır çözülemeyen anlaşmazlıklar anlaşmayla sonuçlandırılarak yargılamanın iş yükü hafifletildi. TURAMEP'in yeni merkez ofisi, arabuluculuk merkezlerinin daha nitelikli ve dünya standartlarında hizmet vermesini amaçlamaktadır. 

Avrupa Arabuluculuk Merkezi'nin Desteği 

Avrupa Arabuluculuk Merkezi, Ankara'daki açılışa katılarak TURAMEP'in büyümesine ve arabuluculuk hizmetinin nitelikli yapılması için desteğini gösterdi. TURAMEP, arabulucuların ve arabuluculuk merkezlerinin daha nitelikli hizmet sunma hedefi ile yola çıktı. Başkan Şimşek, platformun 45 binden fazla arabulucuyu temsil etmesini ve Türkiye'deki 343 arabuluculuk merkezini desteklemeyi amaçladığını ifade etti. TURAMEP'in yeni merkez ofisi, arabuluculuk özelliklerinin arttırılması ve kapsamlı hizmet kapsamının karşılanması yolunda önemli bir adım olarak görülüyor. 

 

Kaynak:Esenyurt Haberleri

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Avcılar'da sahte zabıta memuru yakalandıÖnceki Haber

Avcılar'da sahte zabıta memuru yakalandı

İnternet tarifelerine rekor zam. İşte yeni fiyatlarSonraki Haber

İnternet tarifelerine rekor zam. İşte ye...

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!