© Esenyurt Haberleri

Dev Sektöre teşvik geliyor

Ekonomi Bakanı Zeybekci, "En kısa sürede tekstil ve konfeksiyonda yatırımlar artık teşvik kapsamına alınacak." dedi.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) tarafından düzenlenen ve 2017 yılında en çok ihracat gerçekleştiren üyelerin ödüllendirildiği törende konuştu.

2017 yılını 8.1 milyar dolar ihracat ile kapatan tekstil sektörünün lider firmalarının ödüllendirildiği törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Bakan Zeybekci önemli açıklamalarda bulundu. Zeybekci, tekstil ve konfeksiyonda yatırımların teşvik kapsamına alınacağını belirterek, “Tekstil ve konfeksiyon sektörü teşvik edilmeyen yatırımlardı. İlk defa açıklıyorum; en kısa sürede bununla ilgili kararnameyi duyacaksınız. Artık tekstil ve konfeksiyonda yatırımlar teşvik kapsamına alınacak. Teşvik etmeye başlayacağız. Tekstil ve konfeksiyon bizim için vazgeçilmezdir” dedi.

"TÜRKİYE'DE TEKSTİLİN SONU ASLA VE ASLA GELMEYECEK"

Tekstil sektörünün asla sonlanmayacağını ve farklı boyutlara geçerek yoluna devam edeceğini ifade eden Nihat Zeybekci, “1980 yılında bu ülkenin toplam dış ticaret hacmi 4,5 milyar dolardı. 1990’ların Türkiye’nin toplam ihracatı 10 milyar dolar civarındaydı ve hep o tartışma vardı. 1991’in Ocak ayında yine Heim tekstil fuarında tekstilin önde gelenleri oturuyorlardı ve hala ‘tekstilin sonu geldi mi acaba’ diye konuşuyorlardı. Türkiye’de tekstilin sonu asla ve asla gelmeyecek. Türkiye tekstilde farklı boyutlara geçerek devam edecek” diye konuştu.

Dünyanın sürekli bir değişim içerisinde olduğunu ve dünya ihracatının hızla e-ticarete kaydığını kaydeden Zeybekci, şöyle konuştu:

“Dünya değişti, anlayışlar değişti. Çünkü dünya çok hızlı değişiyor. Bundan 5 sene önceki doğrular bugün yanlış hale geldi. Bugünün doğruları 5 sene sonra farklı hale gelecek. Ticaret alışkanlıkları değişiyor. İhracat değişiyor. Bugün aldığınız siparişleri şu anda olduğu gibi 5 sene sonra artık gemilerle, tırlarla göndermeyeceksiniz. E-ticaret diye dev bir dalga geliyor. 100 bin sipariş aldıysanız onu 100 bin müşteriye doğrudan siz göndereceksiniz. Her yıl elektronik ticaret bir önceki yıla göre kendi içinde yüzde 15-16 civarında artıyor. Yaklaşık olarak 5 sene sonra dünya ihracatının yüzde 40’ı e-ihracat haline dönüşecek.”

İlginizi Çekebilir

Arnavutköy’ün başarılı işadamları Vedat ve Fırat Çelebi Türkiye’deki ilk Garner Otel sözleşmesini imzaladı

İstanbul Arnavutköy’de İnşaat, turizm, Otel gibi birçok projeyi hataya geçiren en son ülke ekonomisine ciddi katkıda bulunacak olan büyük bir projeyi hayata geçirmek için Güney Avrupa ile protokol imzalayan bölgenin tanınmış iş insanları Vedat Çelebi ve Fırat Çelebi, kardeşler göz doldurmaya devam ediyor.

Merkez Bankası faiz kararını açıkladı!

Merkez Bankası, politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını yüzde 50’de sabit tuttu.

Motorine indirim geliyor! Yarından itibaren geçerli olacak

Brent petrol fiyatlarındaki değişimlerle birlikte benzin, motorin ve otogaz fiyatları da dalgalı bir seyir izliyor. Öte yandan motorin fiyatlarında 1,50 TL'lik bir indirim yapılması öngörülüyor.

Sigaraya peş peşe 4 zam birden: Bir tanesi bile 4 lira oldu

Sigara fiyatlarına yapılan zamlar devam ediyor. Son zamların ardından, "Sigara fiyatları ne kadar oldu?", "Hangi sigaralara zam yapıldı?" gibi sorular sıkça sorulmaya başlandı. Philip Morris (PM), JTI ve BAT sigara gruplarına gelen zamların ardından, Imperial Tobacco grubuna da zam yapıldı. 10 Eylül itibarıyla en güncel sigara fiyatları listesi...

Mazota indirim otogaza zam

Mazottan iyi haber otogazdan kötü haber geldi. Petrol fiyatlarındaki gerilemeyle birlikte mazotta 78 kuruşluk indirim yapıldı. Ancak otogaza 42 kuruşluk zam yapıldı. İşte yeni fiyatlar...

Yüzde 300 zam geldi. Yarından itibaren geçerli olacak

Yurt dışı çıkış harç ücretleri yarından itibaren 150 liradan 500 liraya yükselecek.

TÜM HABERLER