© Esenyurt Haberleri

Emlakcılara yüzde 4 sınırı

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, emlakçılık sektörüne ilişkin yönetmelik taslağına son şeklini verdiklerini belirterek, 'Alım satım işlemlerinde hizmet bedeli oranı, satış bedelinin katma değer vergisi hariç yüzde 4'ünden fazla olmayacak.' dedi.

Tüfenkci Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik Taslağı'nın, Resmi Gazete'de yayımlanmak üzere gelecek hafta başında Başbakanlığa sevk edileceğini söyledi.

Taslakta öne çıkan hususlara dikkati çeken Tüfenkci, taşınmaz ticaretiyle uğraşacaklara, yetki belgesi alma kriteri getirildiğini ve bu belgenin, il müdürlüklerince verileceğini bildirdi.

Tüfenkci, yetki belgesi alınmasının, "ilgili odaya kayıtlı olma, gelir veya kurumlar vergisi mükellefi olma, 18 yaşını doldurmuş olma, iflas etmemiş veya iflas etmiş olsa bile itibarını yeniden kazanmış olma, hırsızlık, dolandırıcılık ve kaçakçılık gibi suçlardan hüküm giymemiş olma" gibi şartlara bağlandığını anlattı.

MESLEKİ YETERLİLİK ŞARTI

Bu işle uğraşanlara mesleki yeterlilik belgesi şartı da getirildiğine işaret eden Tüfenkci, "Bu sayede, taşınmaz ticaretinin belirli nitelikleri haiz olanlar tarafından yapılmasının sağlanması ve bu alandaki tüketici memnuniyetinin artırılması hedefleniyor." diye konuştu.

Tüfenkci, taşınmaz ticaretinde uyulacak ilke ve kuralları da ilk defa belirlediklerine dikkati çekerek, "Taşınmaz ticaretine yönelik hizmet verilen işletmede, başka ticari faaliyette bulunulmayacak, verilen hizmet nedeniyle edinilen bilgi ve belgeler yetkilendirme sözleşmesinde belirtilen esaslar dışında kullanılmayacak. Hizmet sunarken ahlaka uygun, adil, dürüst, özenli ve makul bir şekilde hareket edilecek, hizmet verilen kişilerin menfaatlerine aykırı hiçbir davranışta bulunulmayacak." ifadelerini kullandı. Star Haber

İlginizi Çekebilir

Arnavutköy’ün başarılı işadamları Vedat ve Fırat Çelebi Türkiye’deki ilk Garner Otel sözleşmesini imzaladı

İstanbul Arnavutköy’de İnşaat, turizm, Otel gibi birçok projeyi hataya geçiren en son ülke ekonomisine ciddi katkıda bulunacak olan büyük bir projeyi hayata geçirmek için Güney Avrupa ile protokol imzalayan bölgenin tanınmış iş insanları Vedat Çelebi ve Fırat Çelebi, kardeşler göz doldurmaya devam ediyor.

Merkez Bankası faiz kararını açıkladı!

Merkez Bankası, politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını yüzde 50’de sabit tuttu.

Motorine indirim geliyor! Yarından itibaren geçerli olacak

Brent petrol fiyatlarındaki değişimlerle birlikte benzin, motorin ve otogaz fiyatları da dalgalı bir seyir izliyor. Öte yandan motorin fiyatlarında 1,50 TL'lik bir indirim yapılması öngörülüyor.

Sigaraya peş peşe 4 zam birden: Bir tanesi bile 4 lira oldu

Sigara fiyatlarına yapılan zamlar devam ediyor. Son zamların ardından, "Sigara fiyatları ne kadar oldu?", "Hangi sigaralara zam yapıldı?" gibi sorular sıkça sorulmaya başlandı. Philip Morris (PM), JTI ve BAT sigara gruplarına gelen zamların ardından, Imperial Tobacco grubuna da zam yapıldı. 10 Eylül itibarıyla en güncel sigara fiyatları listesi...

Mazota indirim otogaza zam

Mazottan iyi haber otogazdan kötü haber geldi. Petrol fiyatlarındaki gerilemeyle birlikte mazotta 78 kuruşluk indirim yapıldı. Ancak otogaza 42 kuruşluk zam yapıldı. İşte yeni fiyatlar...

Yüzde 300 zam geldi. Yarından itibaren geçerli olacak

Yurt dışı çıkış harç ücretleri yarından itibaren 150 liradan 500 liraya yükselecek.

TÜM HABERLER