© Esenyurt Haberleri

Esenyurt'ta 350 hak sahibi tapularına kavuştu

Esenyurt Belediyesi, Süleymaniye Mahallesi'nde hisseli olan tapuların hukuksal işlemlerini tamamlayarak 350 tapuyu düzenlenen törenle hak sahiplerine dağıttı.

Birden fazla hak sahiplerinin olduğu parsellerin müstakil tapu olmamasından dolayı ortaya çıkan sorunları Esenyurt Belediyesi hukuk yolu ile çözüme kavuşturdu. Bu sayede hak sahipleri oturdukları evlerinde kendilerine tapu alabildi. Esenyurt Süleymaniye Mahallesi'nde vatandaşların uzun suredir yaşadığı hisseli tapu sorunu bir düğün salonunda düzenlenen tapu dağıtım töreni ile çözüme kavuştu. Törene Esenyurt Kaymakamı Ekrem İnci, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, Süleymaniye Mahallesi Muhtarı Ali Rıza Çınar ve çok sayıda hak sahibi katıldı.

Protokol konuşmaları ile başlayan tören hak sahiplerine tapularının verilmesi ile devam etti. Tören sonunda tapularını alan vatandaşlarla Başkan Kadıoğlu hatıra fotoğrafı çektirdi.

"İmarsız hiçbir yerimiz yok"

12 yıl içerisinde 72 bin tapu dağıttıklarını diler getiren Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, "Hisseli tarlaları ifrazlı hale getirdik. Bazıları yanlış değerlendiriyor imarlı diyor, imar konusu başka bir şeydir. İmarsız hiçbir yerimiz yok. Ancak ifraz olmayınca imar bir işe yaramıyor. İmarlı yapı yapma hakkını ifrazlı arsa olmayınca yapamıyorsunuz. İfrazlı bina yapmayınca hat ittifakı kuramıyorsunuz. Yani çocuklarınıza bir daire vereyim dediğinizde veremiyorsunuz. Bu olumsuzluğu 12 yıldır gidermeye çalışıyoruz" ifadelerini kullandı. 

İlginizi Çekebilir

Kırıkkale Kültürevi Başkanı Mehmet Demir’e yeni görev

Merkezi Esenyurt’ta bulunan Kırıkkale Kültürevi Başkanı Mehmet Demir, geçtiğimiz günlerde İç Anadolu dernek başkanlarının talebi üzerine yapılan kongrede İç Anadolu Platform başkanlığına seçildi.

Esenyurt'ta güpegündüz Eczaneye kurşun yağdırdılar!

Esenyurt'ta 27 gün arayla aynı eczaneye motosikletli ve kasklı 2 kişi tarafından silahlı saldırı düzenlendi. Polis, saldırganları yakalamak için çalışma başlattı. Saldırı anları güvenlik kamerası ile cep telefonu kamerasına yansıdı.

Esenyurt'ta Fırın Çalışanından 500 Bin TL'lik Hırsızlık

Esenyurt'ta bir fırın çalışanı, patronunun kaybettiği para kasasının anahtarını alarak kasadan 500 bin TL değerinde altın ve parayı çaldı. Güvenlik kameraları tarafından kaydedilen olayda, çalışan kayıplara karıştı.

Kardeş Kültürler Festivali, Ak Partililerden geçer not aldı

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen Kardeş Kültürler Festivali ilgi görmeye devam ediyor. AK Parti milletvekili Seyithan İzsiz ve ilçe başkanı Harun Özer festival alanını ziyaret ederken standlar ve çalışmalar hakkında İl Dernekler Birliği Başkanı Orhan Onur’dan bilgi aldı.

Esenyurt Belediyesi'ne tecrübeli basın danışmanı

Mesleki tecrübesi ile ön plana çıkan Gazeteci Cihan Güner Esenyurt Belediyesi Basın Danışmanı oldu.

Esenyurt'ta dehşet! Annesiyle tartışan babasını bıçakladı

Esenyurt'ta M.C. (17), annesiyle tartışan babası Doğan C. 'yi(41) bıçakladı. Doğan C. ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılırken, M.C. ise gözaltına alınarak Çocuk Büro Amirliğine götürüldü.

TÜM HABERLER