© Esenyurt Haberleri

Asgari Ücret için ilk teklif geldi

Milyonlarca çalışanın gözü kulağı 2020 yılı için asgari ücret artışının ne kadar olacağında. Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay,'Yaşam maliyeti 2 bin 578 lira. Asgari ücret teklifinde yaşam maliyetinin altında hiçbir şeyi konuşmayız' dedi.

2020 yılı asgari ücreti için ilk teklif Türk-İş'ten geldi. Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, "Yaşam maliyeti 2578 TL. Asgari ücret teklifimiz yaşam maliyetinin altında olmayacak" dedi. CHP heyetinin Türk-İş’i ziyareti sırasında konuşan Atalay, nihai rakamı Hak-İş ve DİSK ile görüştükten sonra belirleyeceklerini vurguladı.

İLK TOPLANTI 2ARALIK'TA

Asgari Ücret Tespit Komisyonu ilk toplantısını 2 Aralık Pazartesi günü yapacak. İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan asgari ücret tespit komisyonu, 2020 yılında geçerli olacak asgari ücreti belirlemek üzere ilk toplantısını Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nda gerçekleştirecek. Taraflar, 1 Ocak 2020 tarihinden itibaren geçerli olacak asgari ücretin yeniden tespiti için bir araya gelecek.

İlk toplantının ardından komisyon, işçi ve işverenin ev sahipliğinde de ayrı ayrı toplanacak. Komisyon, son toplantısını yine bakanlıkta yapacak.

İlginizi Çekebilir

Arnavutköy’ün başarılı işadamları Vedat ve Fırat Çelebi Türkiye’deki ilk Garner Otel sözleşmesini imzaladı

İstanbul Arnavutköy’de İnşaat, turizm, Otel gibi birçok projeyi hataya geçiren en son ülke ekonomisine ciddi katkıda bulunacak olan büyük bir projeyi hayata geçirmek için Güney Avrupa ile protokol imzalayan bölgenin tanınmış iş insanları Vedat Çelebi ve Fırat Çelebi, kardeşler göz doldurmaya devam ediyor.

Merkez Bankası faiz kararını açıkladı!

Merkez Bankası, politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını yüzde 50’de sabit tuttu.

Motorine indirim geliyor! Yarından itibaren geçerli olacak

Brent petrol fiyatlarındaki değişimlerle birlikte benzin, motorin ve otogaz fiyatları da dalgalı bir seyir izliyor. Öte yandan motorin fiyatlarında 1,50 TL'lik bir indirim yapılması öngörülüyor.

Sigaraya peş peşe 4 zam birden: Bir tanesi bile 4 lira oldu

Sigara fiyatlarına yapılan zamlar devam ediyor. Son zamların ardından, "Sigara fiyatları ne kadar oldu?", "Hangi sigaralara zam yapıldı?" gibi sorular sıkça sorulmaya başlandı. Philip Morris (PM), JTI ve BAT sigara gruplarına gelen zamların ardından, Imperial Tobacco grubuna da zam yapıldı. 10 Eylül itibarıyla en güncel sigara fiyatları listesi...

Mazota indirim otogaza zam

Mazottan iyi haber otogazdan kötü haber geldi. Petrol fiyatlarındaki gerilemeyle birlikte mazotta 78 kuruşluk indirim yapıldı. Ancak otogaza 42 kuruşluk zam yapıldı. İşte yeni fiyatlar...

Yüzde 300 zam geldi. Yarından itibaren geçerli olacak

Yurt dışı çıkış harç ücretleri yarından itibaren 150 liradan 500 liraya yükselecek.

TÜM HABERLER