Mihrican Deniz

Mihrican Deniz

Mail: kenthaberr@gmail.com

Esenyurt’un gençleri başka ilçelerde belediye başkanlığı yapıyor, etrafınıza iyi bakın..

Yaz ayının gelmesiyle birlikte hem havalar, hem de gündem hızla ısındı. Haziran ayında gerçekleşen Esenyurt Belediye meclisinde yaşananlar hem Esenyurt gündeminin hem de Ülke gündemineoturdu. Tabiri caizce ortalık yangın yerine döndü.

Belediye meclisinde AK Parti grup başkanı Togay Çoban’ın Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer’nin yakınlarının belediyede görev alıp almadığını sorması üzerine başlayan tartışmalar ve sonrasında yaşananlara birlikte bakalım.

Evet, hepinizin de malum olduğu durum Başkan Özer’in kayınbiraderinin ve başkaca yakınlarının Belediye çalışıpçalışmadığısorusu üzerine başladı. Togay Çoban ‘Sayın genel başkanınız hiç kimse kendi akrabalarını işe almayacak demişti. Ama çok sayıda danışmanınızın olduğu söyleniyor. Şimdi size isim vermeyeceğim. Ama Özel kalem’de kardeşinizin oğlu, özel kalem’de amcanızın oğlu, yakın korumanızın akrabanız olduğu, Amerika'dan gelen uzaktan akrabanızın olduğu, satın almada kayınbiraderinizin olduğu iddiaları ortalıkta dolaşıyor.’ diye sorması üzerine; Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer’in yaptığı açıklamasında ise; ‘ Bu verdiğiniz bilgilerin hepsi yanlış. Bir kere 5-6 tane danışman söz konusu değil. İki tane danışmanım var. Koca Esenyurt'ta 2 tane danışmanım olacak. 2 tane daha olacak, 2 tane daha olacak... Bunu yaparken ben belediye başkanı isem nasıl yöneteceğimi ben bilirim. Kimseye soracak halim yok. AK Parti döneminde 43 tane başkan danışmanı olmuş.Şimdi siz bana 2 tane danışmanın hesabını soramazsınız. Kayınbiraderim burada. Ama kayınbiraderim olduğu için değil. Üniversite genel sekreterliği yapmış, hastane başmüdürlüğü yapmış o alanda başka birini bulamadığım için orada çalışıyor ve çalışacak. Ben adam arıyorum’ dedi.

ÖZEL NOKTAYI KOYDU
Aslında konu mecliste uzadı. Ancak ben size özetlemek istedim. Yaşanan tartışmalar sonrasında, en son noktayı CHP Genel Başkanı Sayın Özgür Özel koydu. Ve kayınbiraderin Belediye’den ayrıldığını söyledi ve konuyu kapattı.

HİÇBİR BAŞKAN’DA BUNU GÖRMEDİK

Şimdi gelelim mevzuya; Sayın Başkan Ahmet Özer’in sadece kayınbiraderinin değil, başka yakınlarının belediye çalıştığını hem Esenyurt kamuoyu hem de bizler gayet iyi biliyoruz. Üstelik birinci dereceden yakınlarının olduğunu görüyoruz. Bunun da konuşulması gayet normaldir. Çünkü Esenyurt’ta Gürbüz Çapan, Necmi Kadıoğlu, A. Murat Alatepe ve Kemal Deniz Bozkurt’ta görev yapan Belediye Başkanlarıydı. Onlardan böyle şeyler duymadık, görmedik. Dolayısıyla kamuoyu da bunu tartışma konusu haline getirecektir.

ETRAFINIZA İYİ BAKIN

 Sayın Özer’in savunduğu açıklamada aslında benim takıldığım ‘Başka birini bulamadık’ sözüdür. Esenyurt’ta çok kaliteli, çok da iyi eğitimli kişiler var iken, o alanda birini bulamadığını söylemesi başkaca bir tartışma konusudur. Kaçırdığınız bir şey Esenyurt kamuoyunun en büyük rahatsızlığa da bu sözlerdir. Esenyurt’un kendi dinamikleri kendi evlatları Esenyurt’u yönetmek için yeterli donanıma sahip iken başkaca arayışlara girmek çok doğru değildir. Çünkü Esenyurt’tan yetişmiş gençler şimdi başka ilçelerin Belediye Başkanlığını yapıyorlar. Dolayısıyla bir şey aramaya gerek yok. Sadece iyi bakın.

VE İKİNCİ RAUND!

Esenyurt bunları tartışırken sosyal medyadan bir 500 bin dolar meselesi patladı. Bu konu nedir peki… Bir önceki dönemde Belediye meclisinde Konut imarlı bir arsanın ‘Konut + Ticaret’e dönüştürülmesinde İlçe Başkanı Harun Özer ve Togay Çoban’ın ve başkaca kişilerin alenen rüşvet aldığı iddia edildi. Bitti mi bitmedi. Akabinde yine sosyal medya üzerinden yapılan bir haberle ortalık birden yangın yerine döndü. Rüşvet alındığı iddia edilen konut projesiyle ilgili kurulan kooperatifin üyelerinin isimleri de yazıldı. Ancak ne olduysa bu haber yapılan sayfalardan kaldırdı. Açıkçası yazdığınız haberden emin değilseniz, ortaya bir iddia atmak çok da akla mantığa sığan iş değildir.

BU İDDİALAR HAVADA BIRAKILAMAZ. TOGAY ÇOBAN VE HARUN ÖZER AÇIKLAMA YAPMAK ZORUNDADIR

Ancak burada bahsi geçen Togay Çoban ve Harun Özer’in 500 bin dolar aldığı iddiası hala konuşuluyorsa siyasette aktif olan bu isimlerin bunu çıkıp açıklamaları gerekir. Konuyla ilgili soru işaretleri kafalarda kalacaktır. Bu çok ciddi bir iddiadır. Öyle havada bırakılamaz. Bununla ilgili açıklama yapma zorunluluğunuz olduğu kanısındayım.

Facebook Yorum

Yorum Yazın