esss

12 Yıl Sonra Gelen Tapu Sevinci

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
12 Yıl Sonra Gelen Tapu Sevinci
Beylikdüzü Belediyesinin mülkiyet hakkı konusunda yaptığı başarılı girişimler meyvesini veriyor; tapusu olmayan vatandaşlar tek tek tapularına kavuşuyor.

Genç Kuranlar Yapı Kooperatifi üyelerinin 12 yıldır çözülemeyen tapu sorunuBeylikdüzü Belediyesi’nin girişimleri neticesinde çözüldü. Barış Mahallesi’nde bulunan Barış Cafe Sosyal Tesisleri’nde gerçekleşen tapu teslim töreninde, Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu 34 hak sahibine tapularını takdim etti.Mülkiyet hakkı konusuna özel önem ve hassasiyet gösterdiklerini söyleyen Başkan İmamoğlu, “Benim bu konuda çalışma arkadaşlarıma verdiğim talimat şu…Doğruyu yapın, insanları bir masaya çağırın, o masada herkesi dinleyin, toleransınızı vatandaşın lehine kullanın ve insanların tapularını verin.” dedi.      

İmamoğlu: “Çözüm İçin Uzlaşma Masası Kurduk”

Beylikdüzü’nde insanların en büyük sorunlarından birinin tapu sorunu olduğuna dikkat çeken ve sorununun çözümü noktasında katkı sağladıkları için çok mutlu olduklarını belirten Başkan Ekrem İmamoğlu, “4,5 yılda binlerce insanın tapu sorununa çözüm olduk. Bu sorunun çözümü için şeffaf bir masa kurduk. Sorunun hangi tarafı varsa o masaya davet ettik ve çözümü orada aradık. Kapıların arkasında hiçbir cümlemiz yok. Uzlaşma masası kurduk, tabiri caizse. Çünkü bu konu, tarafları olan ve tek başına belediyenin çözeceği bir sorun değil. Ama sabırla insanları dinleyerek uzlaştırarak yani bir nevi kimseyi mahkeme kapısına göndermeden sorunu belediye bünyesinde çözmenin titizliğini göstererek binlerce insanın tapu sorununu çözdük. Bu sorun, elbirliği ile çözülebilirdi, öyle de oldu.”şeklinde konuştu.

Irmak: “2006’dan Beri Tapularımızı Bekliyorduk”

Genç Kuranlar Yapı Kooperatifi Başkanı Nezir Irmak da yaptığı konuşmada,sorunun Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve belediye çalışanlarının özverisiyle çözümlendiğini kaydederek "Bilindiği üzere 2006 yılından beri tapularımızı beklemekteydik. Sorunun çözümüne katkı sunan tüm yetkililere çok teşekkür ederim.” dedi. Barış Mahallesi’nde bulunan Barış Cafe Sosyal Tesisleri’nde gerçekleşen tapu teslim törenine; Belediye Meclis Üyeleri, birim müdürleri, yapı kooperatifi yöneticileri ve tapu almaya hak kazanan 34 malik katıldı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Esenyurt’ta Dünya Yürüyüş Günü Etkinliği düzenlendiÖnceki Haber

Esenyurt’ta Dünya Yürüyüş Günü Etkinliğ...

İstanbul'da taksi dolmuş ve minibüs ücretlerine zam geliyorSonraki Haber

İstanbul'da taksi dolmuş ve minibüs ücre...

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!