esss

Ardahan Kültürevi'den Kınama

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ardahan Kültürevi'den Kınama
Ülkemizde son günlerde yaşanan ‘’çocuk istismarı’’ tüm kamuoyunu olduğu gibi bizleri de derinden üzmektedir.

 Çocukların yoğun bir şekilde cinsel ve fiziksel şiddete maruz kalıyor oluşu maalesef ki, son zamanlarda ülkemiz açısından aşina olduğumuz bir konuya dönüştü. Çocukların cinsel ve fiziksel istismarı sadece kınama açıklamaları ile geçiştirilemeyecek kadar önemli olduğu gibi münferit kabul edilerek ya da nedenlerini yok sayarak sadece sonuca odaklanan çağ dışı ceza teklifleri ile önlemeyecek toplumsal bir soruna dönüşmüştür. Bu konuda yerelden başlayan ve TBMM’ye kadar uzanan gerekli kanunların çıkartılması mecburi olmuştur.

Cinsel şiddetin önlenmesi için, cinsel suçlarda cezaların haksız tahrik, iyi hal gibi gerekçeler olmadan uygulanmasını, özellikle taciz, tehdit, ısrarlı takip gibi ‘küçük görülen suçların’ uzlaşma veya ödeme olmadan mutlaka caydırıcı cezalar uygulanarak toplumda hukuka karşı güven telkin edilmesini, yalnızca failin değil olaya göz yumanların, üzerini örtenlerin de yargı önüne çıkarılmasını, etkin soruşturma ve kovuşturma yapılarak hem sanığın hem de maruz bırakılanın haklarının korunmasını, cinsel şiddeti besleyen ve hatta azmettiren tüm nefret söylemlerine karşı farkındalık arttırıcı çalışmalar yapılmasını talep ediyoruz. Çocuklara yönelik her türlü istismarın önüne geçilmesinin bir devlet politikası olarak benimsenmesi ve toplumsal nedenler ile istismara zemin sunan tüm aktörlerin ortadan kaldırılması için toplumsal seferberlik ilan edilmesi gerekmektedir. 

KINIYORUZ!

İstanbul Ardahan Kültür Evi olarak böylesi vahim ve üzüntü verici bir konuda sessiz kalmak istemiyoruz. Çocuklarımızın daha fazla bu olaylara maruz kalmasını istemiyoruz. Bu olayları yaşatanları kınıyor, gerekli cezaları alabilmeleri için sonuna kadar takipçisi olacağımızın bilinmesini istiyoruz. Tüm kamuoyuna saygılarımızla duyurulur.
İSTANBUL ARDAHAN KÜLTÜR EVİ YÖNETİMİ

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Türk Telekom'dan Milletvekililerine Kıyak!Önceki Haber

Türk Telekom'dan Milletvekililerine Kıya...

Başkan Bozkurt Yol Arkadaşlarını Ne Zaman Belirleyecek?Sonraki Haber

Başkan Bozkurt Yol Arkadaşlarını Ne Zama...

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!