esss

Bahattin Demir'den Anlamlı Program

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bahattin Demir'den Anlamlı Program
1 Aralık Cuma günü Samyeli Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Demir, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle Esenyurt Nikah Sarayında bir program düzenledi.

Engellilerin en büyük sorununun mimari engeller yüzünden sosyal hayata katılamamak ve işsizlik nedeniyle ekonomik bağımsızlık kazanamamak olduğunu söyleyen Samyeli Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Demir, “Engellilerin sorunları yalnızca 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde değil her zaman konuşulmalı. Engelli vatandaşlarımızın iş hayatına daha fazla katılımı için destek verip sosyal ve ekonomik hayatlarına katkı sağlayalım" dedi.

Engellilerin en büyük sorununun mimari engeller yüzünden sosyal hayata katılamamak ve işsizlik nedeniyle ekonomik bağımsızlık kazanamamak olduğunu söyleyen Samyeli Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Demir, "Engellilerin sorunları yalnızca 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde değil her zaman konuşulmalı ve bu konuda farkındalık oluşturmalı. Engellilere bir engel de biz olmayalım. Engelli vatandaşlarımızın iş hayatına daha fazla katılımı için destek verip sosyal ve ekonomik hayatlarına katkı sağlayalım" dedi.

"Engellilerin iş gücüne katılımı artırılmalı"

3 Aralık Dünya Engelliler Günü vesilesiyle Esenyurt Nikah Salonu’nda ‘Engelliler Günü’ etkinliği düzenleyen Samyeli Eğitim Kurumları engelli kardeşlerimizin ve ailelerine felekten bir gün yaşamalarına vesile oldu. Palyaçoların çocukları eğlendirdiği gecede ayrıca çocuklara çeşitli hediyeler verildi. Şarkıcı Aydın Aydın’ın bir birinden eğlenceli şarkılarıyla doyasıya eğlenen engelli vatandaşlarımız ve aileleri felekten bir gece yaşadı. Düzenlediği etkinlikle ilgili konuşan Samyeli Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Demir, "Türkiye'de 5 milyonun üzerinde engelli vatandaşın olduğu tahmin ediliyor. Her sağlıklı insan, aynı zamanda bir engelli adayıdır. Çünkü araştırmalara göre engelli bireylerin yüzde 57'sinin engeli, geçirilen bir hastalık yahut kaza sonucu ortaya çıkmıştır. Engelli vatandaşlarımıza bir engel de biz olmamak için onların sosyal ve ekonomik hayatlarına katkı sağlamalı, engellilerin iş yaşamına katılımı için destek vermeliyiz. TÜİK verilerine göre ülke nüfusunun işgücüne katılım oranı yüzde 47,5 iken, en az bir engeli olan nüfusta işgücüne katılım oranı yüzde 22,1 olarak kaydedildi" şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İş yerine Dün Hırsız, Bugün Araba GirdiÖnceki Haber

İş yerine Dün Hırsız, Bugün Araba Girdi

220 milyon 600 bin Euro'luk derbiSonraki Haber

220 milyon 600 bin Euro'luk derbi

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!