esss

Başkan Alatepe; Bu Başarı Cumhurbaşkanımızın başarısıdır

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Başkan Alatepe; Bu Başarı Cumhurbaşkanımızın başarısıdır
Cumhurbaşkanlığı ve Genel seçimlerinin ardından Esenyurt’ta oy oranlarını değerlendirmek üzere Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe Gazetemizin sorularını yanıtladı.

Başkan Alatepe, ‘Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın büyük bir liderin nasıl olacağını tüm dünya’ya gösterdi’ dedi.

6-7 ay gibi kısa bir süre önce Belediye Başkanı seçildiniz. Ve hemen ardından Ülke olarak önemli bir seçim süreci yaşandık. Seçim sonuçlarını nasıl değerlendiriyorsunuz. Bu sonuçları bekliyor muydunuz?

İttifakın 350 Milletvekili var

Ben öncelikle Cumhurbaşkanımızın ön görürsüne hayranlığımı ifade etmek istiyorum. Çünkü bu bir öngörüdür bu ittifakın ne kadar yerinde olduğunu bir kez daha görmüş olduk ve Cumhurbaşkanımızın ne kadar yerinde bir karar verdiğine de şahit olduk. Bu bir ittifak zaferidir ve Ak Parti’nin zaferidir aynı zamanda çünkü bu ittifakı gerçekleştiren Ak Partidir. Her ne kadar bu ittifakı Milliyetçi Hareket Partisi desteklemiş olsa da Cumhurbaşkanımızın öngörüsü ile yapılan bir şeydir. Yani ittifakın iyi bir şey olduğunu görmüş olduk. Milletvekilliği seçimine gelirsek yine bir dengeye göre gidiyoruz işte bir yelpazeyi açtığımızda Cumhuriyet Halk Partisi’nde düşüş var kayma var bunların gurbetçi diye nitelendirdiğimiz bir kısmını İyi Partiye kaptırdı. MHP’de Ak Partiye verdiği destekten dolayı oylarının MHP’ye geri dönüğünü görüyoruz.  Diğer tarafdan HDP ise 10 bandında olması gerekiyordu ama bu bir uyarı bandıdır. Ben yurt dışı oyları açıldığında Ak Partinin 300’ün üzerinde Milletvekili sayısını koruyacağını ve mecliste kanun çıkaracağını düşünüyordum. İttifakın 350 milletvekili olması büyük başarıdır. Memleketimize hayırlı olsun dediğim gibi bu başarı Cumhurbaşkanımızın başarısı ve zaferidir. Kim ne derse desin kendi başına tamda büyük liderliğin nasıl olduğunu gösterdi zaferdir. 

Esenyurt’un oy oranını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Esenyurt için güzel bir sonuç

Esenyurt’ta baktığımızda çokta gerileme yok ittifaktaki %47 oyumuzu koruduğumuzu görüyoruz, bunu sadece düştü diyebileceğimiz %39.7 gibi Ak Parti Milletvekilliği oyudur. Buda bir taban oyudur zaten onun altına inmeyeceğini biliyoruz ve orada tutunuyoruz. Zaten Ak Parti’nin %40 gibi oyu var bunun üstüne de koyarak devam edecektir diye düşünüyorum. Beklentilerimizi karşılayacağına inanıyorum.

Bu durumda Kasım ayında bir erken seçim yaşanır mı?

Erken seçim benimde talebimdir.

Bunun için anayasal bir çoğunluluk gerekir. Onun için bu ittifakla bu mümkün görünmüyor. CHP’nin de destek vermesi gerekiyor. Eğer CHP destek verirse ki benimde talebim o yöndedir. Kasım’da yerel seçim yapılırsa Ülkemizin rahatlayacağına inanıyorum. Ülkemizde 2019, 2020, 2021 de seçimsiz yıllar geçirerek biraz rahatlayacaktır.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Çelik, 'Mitingde gördüğümüz desteği sandıkta da gördük'Önceki Haber

Çelik, 'Mitingde gördüğümüz desteği sand...

Büyükçekmece’de kaçak elektrik hayatına mal olduSonraki Haber

Büyükçekmece’de kaçak elektrik hayatına...

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!