esss

Bayramda hava nasıl olacak?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bayramda hava nasıl olacak?
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan son dakika bilgilerine göre, bayramın 1. günü Doğu Karadeniz hariç serin ve yağışlı sistemin etkisini kaybedeceği ve sıcaklıkların artacağı bekleniyor.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu da yaptığı açıklamada Kurban Bayramı süresince ülke genelindeki hava durumuna ilişkin önemli ifadeler kullanmıştı. İşte bayram boyunca tüm illerdeki en yüksek ve en düşük sıcaklık tahminleri ile hava durumu tahmin haritası...

Bugün yurdumuzun kuzey ve iç kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu Orta ve Doğu Karadeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Batı Akdeniz ile Doğu Akdeniz'in iç kesimlerinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Doğu Karadeniz kıyı kesiminde kuvvetli (21-50 kg/metrekare) olacağı bekleniyor.

01.09.2017 Cuma (Bayramın 1.günü), serin ve yağışlı sistemin kuzeydoğuya doğru hareket ederek etkisini kaybedeceği ve hava sıcaklıklarının tekrar artacağı bekleniyor Doğu Karadeniz'in aralıklı sağanak yağışlı diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Bayramın birinci günü için hava durumu tahmin haritası:

Bayramın 2. 3. ve 4. günleri yurt genelinde yağış beklenmiyor. Kuzeydoğu kesimlerinin parçalı bulutlu, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Bayramın ikinci günü için hava durumu tahmin haritası:

Bayramın üçünü günü için hava durumu tahmin haritası:

Bayramın dördüncü günü için hava durumu tahmin haritası:

Hava sıcaklıklarının, yağışlarla birlikte çarşamba günü batı bölgelerde, perşembe günü iç kesimlerde 3 ila 6 derece azalacağı, cuma gününden itibaren batı kesimlerden başlayarak tekrar artacağı ve ülkemiz genelinde bayram süresince mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

BAKAN EROĞLU AÇIKLADI

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Kurban Bayramı süresince ülke genelinde yağış beklenmediğini, hava sıcaklıklarının ise mevsim normalleri civarında seyredeceğini belirtti.

Eroğlu, "30 Ağustos Çarşamba günü ve arefe günü azalan hava sıcaklıklarının bayramın ilk gününden itibaren batı kesimlerden başlayarak tekrar artacağını ve ülke genelinde bayram süresince mevsim normalleri civarında seyredeceğini tahmin ediyoruz. Ayrıca Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan meteorolojik tahmin ve uyarıların takip edilmesi can ve mal emniyeti açısından önem arz ediyor" diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Facebook ile 360 derece fotoğraf çekinÖnceki Haber

Facebook ile 360 derece fotoğraf çekin

Beylikdüzü'nde Buray konseriSonraki Haber

Beylikdüzü'nde Buray konseri

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!