esss

Bizim Beylikdüzü Vakfı 24 Temmuz Basın Bayramı’nı unutmadı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bizim Beylikdüzü Vakfı 24 Temmuz Basın Bayramı’nı unutmadı
Bizim Beylikdüzü Vakfı, basında sansürün kaldırılışının 109. yıl dönümünde basın mensuplarıyla kahvaltı programında bir araya geldi.

Bizim Beylikdüzü Vakfı, 24 Temmuz Basın Bayramı nedeniyle yerel ve ulusal basın mensuplarıyla Nil Garden Cafe & Restaurant’ta bir araya gelerek basın mensuplarının gününü hep birlikte kutladı. Organizasyona Bizim Beylikdüzü Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Halis Kahriman, Vakfın Kadın Kolları Başkanı Kezban Atacan Coşgun, İstanbul Yerel Gazeteciler Derneği Başkanı Mehmet Mert, Yerel Basın Birliği Derneği Başkanı Nezih Karayün katıldı. Programın sunuculuğunu ise yine Bizim Beylikdüzü Vakfı yönetim kurulu üyesi Ömer Faruk Koçyiğit yaptı.

‘’Basın çağdaş ve demokratik hayatın vazgeçilmez unsurlarından biridir’’

Kahvaltı programında kısa bir konuşma gerçekleştiren Halis Kahriman katılan herkese teşekkür ederek yerel ve ulusal basın mensuplarının 24 Temmuz Basın Bayramı’nı kutladı. Kahriman: ‘’Basın çağdaş ve demokratik hayatın vazgeçilmez unsurlarından biridir. 24 Temmuz 1908 tarihinde II. Meşrutiyet’in ilanı ile birlikte Türk basınında sansürün kaldırılması, her yıl 24 Temmuz Basın Bayramı olarak kutlanmaktadır. Zira demokratik kültürün ayrılmaz bir parçası olan basın kuruluşlarının etik değerleri ve hukuka uygun, tarafsızlık içinde doğru haber yapması, kişi hakları ve özel haklara saygılı, toplumun hassasiyetlerine özen gösteren bir şekilde görev yapmasını demokrasimizin ve gazetecilik mesleğinin saygınlığı açısından önem taşımaktadır. Özellikle ülkemizde meydana gelen 15 Temmuz hain darbe girişiminde gerek yerel gerekse ulusal basınımızın milli idarenin yanında kararlı duruşu ile cesur ve fedakârca yapmış olduğu çalışmaları, milli menfaatlerimize uygun yayınlarıyla milletimizi doğru bir şekilde bilgilendirerek ve yönlendirerek demokrasi ve basın tarihimizde önemli bir görevi yerine getirmişlerdir.

Bölgemizde yaşanan olay ve gelişmelerden haberdar olmamızı sağlayan ilçemizin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmesini sağlayan yerel basınımızın özveri içerisinde yerine getirdikleri görevlerinin bundan sonra da aynı duyarlılıklarla devam ettireceklerine inanıyorum. Bu duygu ve düşüncelerle basında sansürün kaldırılışının 109. yıldönümünde başta ilimizde faaliyet gösteren yerel ve ulusal gazetecilerimizin; televizyon, radyo, internet gazeteciliği ve haber ajansları temsilcilerinin de olmak üzere 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı kutluyorum’’ ifadesini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ak Parti Esenyurt Kadın Kolları’ndan gazetemize ziyaretÖnceki Haber

Ak Parti Esenyurt Kadın Kolları’ndan gaz...

İstanbul’un en genç Kadın Muhtarı Esenyurt’taSonraki Haber

İstanbul’un en genç Kadın Muhtarı Esenyu...

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!