esss

CHP’de İstanbul yarışı başladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
CHP’de İstanbul yarışı başladı
CHP’de TBMM Başkanvekilliği için Akif Hamzaçebi’yle yarışan Yaşar Tüzün seçildi. Sürpriz sonucu Muharrem İnce, Gürsel Tekin ve Engin Altay’ın ittifakı belirlerken, Hamzaçebi’nin İstanbul ‘a başkan adaylığı hayali riske girdi.

CHP Meclis Grubu, dün sabah saat 10.30’da Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında seçim gündemiyle toplandı. Basına kapalı gerçekleşen toplantıda milletvekilleri, 3 Grup Başkanvekilliği, 1 TBMM Başkanvekilliği, 4 TBMM Katip Üyeliği ve 1 TBMM İdare Amirliği için oy kullandı. Seçimler aday çokluğu ve yapılan ittifaklar nedeniyle çekişmeli geçti. Oylamalar saatlerce sürdü.

TBMM Başkanvekilliği’ne Akif Hamzaçebi’yle yarışan Yaşar Tüzün seçildi. Bilecik Milletvekili Tüzün 76 oy alırken, Hamzaçebi 48 oyda kaldı. Seçime bir gün kala adaylık dilekçesi veren Tüzün’ün sandıktan sürpriz çıkışı, CHP kulislerinde Muharrem İnce operasyonu olarak yorumlandı. Tüzün, İnce’nin Meclis’teki ekibinde yer alıyor. İnce’nin bu hamleyle CHP Genel Başkanlığı için adaylık iddiasından vazgeçmediğini gösterdiği, ismini belediye başkanlığı için ortaya atıp kendisini yıpratmak isteyenlere mesaj verdiği belirtiliyor. Alınan sonuç, geçtiğimiz günlerde CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmak istediğini açıklayan Hamzaçebi’yi zor durumda bıraktı. İnce ve ekibinin, Hamzaçebi’yi, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın diğer taliplileri Gürsel Tekin ve Engin Altay’ın desteğiyle yenilgiye uğrattığı iddia ediliyor.

CHP Grup Başkanvekilliği için de 10 aday yarıştı. Mevcut Grup Başkanvekilleri Altay ve Özel’in ancak üçüncü turda tekrar koltuğa oturabilmesi, milletvekillerinin bu iki isme uyarısı olarak değerlendirildi. Üçüncü tura katılan Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun Başdanışmanı Engin Özkoç ancak 6. turdaki oylamada 76 vekilin desteğini alarak seçilebildi. KARAR

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Silivri'deki kurt saldırılarının nedeni belli olduÖnceki Haber

Silivri'deki kurt saldırılarının nedeni...

Emrah Türkiye'yi terk ediyorSonraki Haber

Emrah Türkiye'yi terk ediyor

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!