esss

Demir: Davamıza Sahip Çıkamadık!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Demir: Davamıza Sahip Çıkamadık!
Darbe girişimi sırasında 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde 34 kişinin şehit olduğu olaylara ilişkin 135'i tutuklu, 143 asker hakkında açılan davanın ilk duruşması başladı.

Silivri Cezaevi'nin karşısındaki duruşma salonunda yapılan mahkemeye Samyeli Özel Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Demir’de katıldı.

Uzun bir süredir siyasetin içinde de yer alan ve geçtiğimiz dönemde de Esenyurt Ak Parti İlçe Başkanı Aday Adayı olan Demir " Davamıza sahip çıkmak için buradayız. Ama gördüğüm tablo karşısında hem içerledim hem de üzüldüm. Çünkü katılımcıların birçoğu şehitlerimiz için değil de sadece fotoğraf çekmek için oradaymış gibi davranıyorlardı. Bir fotoğraf için mi insanlar şehit düştü, sadece bir karede yer almak için mi orada olduk. Ben hem birey bazlı hem de teşkilat olarak hatalarımız olduğunu düşünüyorum.

VERDİLEN SÖZLER NE ÇABUK UNUTULDU!

Biz o gün, 15 Temmuz gecesi bu ülkenin kaderinin millet eliyle nasıl değiştirildiğini ve milletin kendi demokrasisine, kendi ülkesine ve kendi devletine nasıl sahip çıktığını hep birlikte gördük ve yaşadık. Bugün bize o geceyi yaşatan ülkemizi işgal etmeye çalışan hainlerle hesaplaşmak için buradayız. 16 Temmuz sabahında ne demiştik; Biz bu günü unutursak kalbimiz kurusun. Yeminler ettik, sözler verdik ardı sıra… Yıkılmayacağız demedik mi şimdi ne oldu da bu inanç yerlerde…

ADALET YERİNİ ELBET BULACAK!

Hainlerin cezasını mutlaka çekeceğini belirten Demir, “Mahkeme sırasında ilginç olaylarda yaşandı. Aramızda dolaşan ve belki masamızda bulunan açığa çıkmamış kriptolu isimler iyi bildiğimiz naraları atıyor; Darbeci alçaklara sizi şöyle yapacağız böyle yapacağız.  Diğeri öte yandan diyor ki hesap soracağız, biri çıkıp diyor ki darbecilere ölüm ölüm… Ben bu yüksek sesleri tek bir şeye yoruyorum; o da vicdanları susturmak… Belki onu susturabilirsiniz ama milletimizi, şehitlerimizi ve gazilerimizi susturamayacaksınız. Hem yüce adaletten hem de ilahi adaletten kaçamayacaksınız.”dedi.

PARTİMİZİN İÇİNDE HAİNLİĞE YER YOK!

Demir parti içindeki kriptolulara seslendi; “ Ak Parti’nin ruhu bu değil, kurulma amacı bu değil, davaya olan sevda bu değil… Hedeflerden sapılması için maşallah elinizden geleni yaptınız yazıklar olsun size. Hiç şehitlere karşı saygı nizam kalmamış. Belediye Başkanı geliyor foto, İlçe Başkanı geliyor foto, Milletvekili geliyor foto, Bakan geliyor foto… Orada milletin içi yanıyor, gözü yaşlı anaların feryadı dinmiyor. Siz ise fotoğraf çekilme derdindesiniz.  Biliyoruz ki adalet tecelli edecek, suçlular bunun bedelini ödeyecek. Ama biz de üzerimize düşeni hiç çekinmeden yapmalıyız. ”

VAKİT KENETLENME VAKTİ

Demir: “Her birimiz bugüne kadar aziz vatanımıza karşı bu mesuliyeti ne kadar taşıyabildik, yarın heyecanla kenetlenelim ve milletçe bu mücadeleyi yürüten hakim ve savcılarımızın dağ gibi arkalarında durduğumuzu onlara hissettirelim.” diye söyledi.

ZİRVEYE ULAŞTIK AMA DAVAMIZI UNUTTUK!

Demir, Dava adamıyım diyen kişilere şu sözleri söyleyerek konuşmasına devam etti. “Gönlümüzü ortaya koyduğumuz bu dava için her daim partimizin yanında olduk. Zorluklarla dolu bu yolda birlikte tırmandık Zirve’ye… Ağır bedeller ödedik üstelik en yükseklere ulaşmak için. Zirveye çıktığımızda geri dönüp baktık ki bir şeyler eksik.  Evet biz parti olarak çok çalıştık çabaladık. Ama bu temponun arasında asıl davamızı dağın eteklerinde unuttuk. Eğer gerçekten davamızı sahiplenseydik yükünü omuzlasaydık bugün bu tabloyu görüyor olmazdık.

BİR RECEP TAYYİP ERDOĞAN DAHA BU DÜNYAYA GELMEZ

15 Temmuz’da kendi halkına silah sıkanların 102 yıl önce Çanakkale kıyılarına dayanan karanlık eller olduğunu belirten Demir, “Bizim millet olarak şanlı bir tarihimiz ve Recep Tayyip Erdoğan gibi güçlü bir liderimiz var. Ömer Halisdemirimiz, Nete Hatunumuz var. O karanlık ellere ilk kurşunu sıkan Hasan Tahsin ile Ömer Halisdemir ise aynı davanın farklı zamanlarda yaşayan farklı neferleriydi. İstanbul’un fethinde Ulubatlı Hasan’ı, Kurtuluş Savaşında Nene Hatunu çıkaran o yüksek karakterli ruh 15 Temmuz gecesi köprü üzerinde de bu milletin bağrından yine nice kahramanlar gibi çıkardı. O gece Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan olmasa bugün belki de çok farklı durumlarda olabilirdik. Tüm düşmanlarımızın en büyük hazımsızlığı dünya Müslümanlarının liderimize olan sevgisidir. Bugün tüm dünya Müslümanları ’Recep Tayyip Erdoğan bizim kahramanımızdır’ diyorsa, evet biz liderimizle beraber doğru yoldayız demektir. Ne pahasına olursa olsun biz bu yoldan vazgeçmeyeceğiz. ” ifadelerini kulandı.

DAVA  4 GÜN SÜRECEK

 İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri Cezaevi'nin karşısındaki duruşma salonunda yapılan duruşmalar  12 Ekim tarihlerinde son bulacak.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Çapkın hırsız!Önceki Haber

Çapkın hırsız!

İşveren ve serbest çalışan ilişkisinde yeni dönem: “SanalUzman.com”Sonraki Haber

İşveren ve serbest çalışan ilişkisinde y...

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!