esss

Demir, Çanakkale Şehitlerini Unutmadı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Demir, Çanakkale Şehitlerini Unutmadı
Engelsizsiniz Vakfı Başkanı Bahattin Demir 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Unutmadı.

Başkan Demir, günün anlam ve önemine değinen bir mesaj yayımladı.

18 MART ÇANAKALE SAVAŞI NE İLK NE DE SON DESTANIMIZDIR!

Vatan bir kara parçasından ibaret değildir, vatan bir hayalin bir hayatın güvenle bir ömre dönüştüğü vazgeçilmesi mümkün olmayan eşsiz ve kıymetli bir olgudur. Öyle olmasa sevdiğini bırakıp ardında gider miydi cepheye yiğitler, kundakta çocuğunu sırtına alıp gider miydi yüce gönüllü hatun kişiler… Nice zaferler böyle yazıldığı tarihe… Her cephede ve en çokta Çanakkale’de… Bir değil bin öldük, Türküyle Kürdüyle Lazıyla Çerkeziyle… İmanımızı koyduk kalbimize inancımızı ise heybelerimizi… Bilirsiniz o zaman topta yoktu fazla tüfekte ama inanç vardı yüreklerde muzaffer olma inancı. 
Çanakkale’de, kumandanından erine kadar bütün bir ordu, fedakarlık toprağında ekilmiş tohumlar gibiydi ki, o tohumlar kanla sulanıyordu. Zira onlar biliyorlardı ki, nihayetinde bu dünyanın da sonu gelecektir, bu dünyaya tapanların da… Bu yüzden kimse canını değil, cana canan katan vatan sevgisini düşündüler. 15’inde yiğitler verdik toprağa, ismi bile bilinmeyen ölümsüz kahramanlar onlar. “Çanakkale Geçilmez” diye yazdırdılar dağa, taşa, toprağa..
Bu eşsiz mücadelenin mayasında vatan sevgisi, inanç, kahramanlık ve mücadele ruhu vardır. Çanakkale, bugünün ve geleceğin güçlü Türkiye’sinin temelinin atıldığı eşsiz bir zaferdir.
İstiklal Harbinde, Niğbolu Savaşı’nda, Malazgirt’te, Preveze Deniz Muhaberesi’nde vatan için, toprak için, Allah için zafer dedik. Hendek’te Bedir’de sefer dediğimiz gibi 15 Temmuz’da zafer dedik. Ser verdik baş verdik bir karış toprak vermedik.
Alçakların çizmeleri ile topraklarımıza basmasına müsaade etmedik.
Bizim topraklarımız şehitlerimizin kanı ile sulanmıştır.
Bizim askerlerimiz dosta güven, düşmana korku veren imana sahiptir.
Ey vatanın yüce gönüllü kahramanları!
Sizlerin acısı yüreğimizde daim. Asla adınız silinmeyecek hafızalarımızdan… Bizler var oldukça bu gururu yaşayacak ve geleceğe ulaştıracağız. Ruhunuz şad olsun. Tüm adsız kahramanlara selam olsun. Dualarımız ve umutlarımız bu gök kubbede ses bulsun.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Esenyurt Şanlıurfalılar Derneği’ne Genç BaşkanÖnceki Haber

Esenyurt Şanlıurfalılar Derneği’ne Genç...

Eren Kaya için Formül aranıyorSonraki Haber

Eren Kaya için Formül aranıyor

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!