esss

Duisburg'ta KAI Gecesi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Duisburg'ta KAI Gecesi
Almanya'nın Duisburg şehrinde bulunan Ardahan Posoflular (POYAD) derneğinin öncülüğünde Kars-Ardahan-Iğdır platformunun düzenlediği "KAZ GECESİ" büyük bir katılım ile Rheinberg şehri Livam Enentsaal' de gerçekleşti.

Sunuculuğunu televizyoncu Zeki Şahin'in  yaptığı, basının da büyük ilgi gösterdiği geceye onur konuğu olarak Türkiye Cumhuriyeti Düsseldorf Başkonsolosu Şule Gürel' de katıldı. Duisburg Belediye Meclisi Üyesi Şevket Avcı,  Duisburg Uyum Meclisi Başkanı Erkan Üstünay Uyum Meclisi ikinci başkanı Yaşar Altun, Uyum Meclisi Üyesi Bekir Sipahi gibi bürokratlar yanı sıra  Başarılı işadamı Ardahanlı Engin Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Üzeyir Engin ve siyasetçilerin de iştirak ettiği geceye, çok sayıda Sivil Tolum Örgütü temsilcisi de katıldı.

ALMANYA DAKİ ÖĞRENCİLERE BURS VERİLECEK 

Ardahan Posof Derneği Başkanı Ercan Özcan konuşmasında salonu dolduran 1200 civarındaki hemşerilerine desteklerinden dolayı teşekkür ederek, böyle sivil toplum örgütlerinin yaşaması için herkesin üzerine düşen görevi yerine getirmesini söyledi.

Özcan bir önceki gecede olduğu gibi bu yılda elde edilen gelir ile bu kez de Almanya' daki Öğrencilere destek sağlanacağını ifade etti. Özcan, Ulaştırma Bakanı Ahmet Aslan ve bazı belediye başkanlarının bütçe görüşmeleri ve kongre nedeni ile gelemediğini söyleyip, mesajlarını iletti.



ÇOCUKLARINIZA TÜRKÇE KONUSUNDA DESTEK OLUN

Düsseldorf Başkonsolosu Şule Gürel davetten dolayı Posof derneğine teşekkür ederek vatandaşlarımızdan, çocuklarımıza ve eğitime sahip çıkılmasını ve destek olunmasını talep etti.

Gürel  "Okullarda engeller çıkartıldığını biliyoruz. Ama Türkçe dersleri için yeterli imzayı topladığınız takdirde yönetmeliklere göre KRV Eğitim Bakanlığı gereğini yerine getirmek zorunda" sözleri ile velilere düşen sorumluluğa vurgu yaptı. Gürel ayrıca başarılı öğrencileri konsolosluk olarak ödüllendireceklerini söyleyip, başvuruları beklediklerini ifade etti.

Gecede ayrıca büyük bir özveri ile sponsor olan iş adamları plaketlerini Düsseldorf Başkonsolosu Şule Gürel' in elinden aldılar. 
Üç dev kazan ile pişirilen Kazların davetlilere bulgur pilavı ile ikram edildiği gecede mezeler tatlılar ve içeceklerde masada yerini aldı.

Davetliler ayrıca salonda satışa sunulan yöreye ait hamur işi olan kete, açma, bişi ve poğaça gibi yiyeceklere de büyük rağbet gösterip derneğe katkı sağladılar. 

SALONA GELENLER PİSTTEN İNMEDİ

Fahrettin Güneş orkestrasının lokomotif olarak hazır bulunduğu sahnede sanatçılar, Gonca, Gönül Doğan  ( Su Perisi )Yalçın Tekin, Erkan Su, Suat Kalaycı' da  türküleri ile geceye renk kattılar. Bol bol halaylar çeken misafirler, yörenin oyunlarından azeri oyunlarını da sergilediler.

Köln Kafkas Ekibi'nin gösterileri büyük bir ilgi ile izlenirken, Dortmund şehrinden gelen Şener Kaya yönetimdeki yöre eğlencesi "Deve Oyunu" da kültürün yaşatılmasınavesile oldu.

Muhabirce/Murat Pehlivan/ RHEİNBERG 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Silivri'de operasyonÖnceki Haber

Silivri'de operasyon

İYGAD’dan geleneksel 10 Ocak yemeğiSonraki Haber

İYGAD’dan geleneksel 10 Ocak yemeği

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!