esss

Esenyurt AK PARTİ'de Algı Operasyonu Başladı!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Esenyurt AK PARTİ'de Algı Operasyonu Başladı!
Esenyurt Ak Parti ilçe kongresin de kazan kaynamaya başladı.

Ağustos ayında yapılan temayüllerin ardından Av. Kadir Çakır’ın Genel merkez tarafından isminin uygun bulunmasının ardından iptal edilen kongrelerden sonra yılan hikâyesine dönen ilçe başkalığı seçimleri gündeme yeniden geldi. Geçtiğimiz haftalarda değişen il başkanı Bayram Şenocak’ın ilçe kongreleri kararı almasıyla Esenyurt sil baştan yeniden İlçe başkanı belirleme çalışmalarına başladı.

Doğu ve Kürt Kökenli Adaylar yok sayıldı

Esenyurt Belediye Başkanlığı koltuğuna oturan Erzurumlu Ali Murat Alatepe’nin belediye başkanı seçilmesi ile birlikte hemşerisi olan ilçe başkan adayı Kadir Çakır’ın genel merkez ve il yönetimi tarafından çizik yemesi ile beraber yeni bir arayışa giren Ak Parti Esenyurt İlçe başkanlığı için ‘Doğulu ve Kürt kökenli’ bir adayın olacağı konuşuluyordu. Hatta yaklaşık olarak 15 gün önce bu yönde arayış içerisine giren mevcut ilçe başkanı ve yönetimi temayülün ardından çıkan dedi kodular la birlikte adeta kendi kedileri ile tezada düştüler.

Esenyurt’un %55 nüfusuna hitap eden doğu ve güney doğulular kolları sıvadı. Lakin gelinen süreçte Kıraç teşkilatından Esenyurt’a gelen ayrıca Esenyurt Belediyesi Meclis üyesi Zekeriya Yılmaz’ın adının ilçe başkanlığı için anılması, yeni bir algı operasyonu başladığı izlenimini yarattı. Yılmaz’ın temayül sonrası gerek sosyal medya da gerekse kulislerde İl ve Ankara’ya davet edildiği ifadeleri Ak Partililer tarafından büyük tepki ile karşılandı. Edinilen bilgilere göre hiçbir davetin yapılmadığı ve temayülden birinci çıktığı netleşmeyen bilgiler arasında yer aldı. Zekeriya Yılmaz, Harun Özer ve Ahmet Mutlu’nun da isimleri kasıtlı olarak ön plana çıkartılması Ak Parti içerisinde siyaset yapan Doğu ve Kürt kökenli vatandaşları rahatsız etti.

 Şimdi gözler bu hafta içi yapılacak olan mülakatta.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Esenyurt'ta Yasak Aşk Cinayetle Bitti!Önceki Haber

Esenyurt'ta Yasak Aşk Cinayetle Bitti!

Esenyurt’ta 80 ülke vatandaşına hayali daire satışıSonraki Haber

Esenyurt’ta 80 ülke vatandaşına hayali d...

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!