esss

Esenyurt Erzurum Dernekleri Sıla-i Rahim programını tamamladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Esenyurt Erzurum Dernekleri Sıla-i Rahim programını tamamladı
Esenyurt Erzurum Derneklerince sıla-i rahim projesi kapsamında 2 bin 500 Erzurumlu bayramı Erzurum’da geçirdi.

Sıla-i Rahim günleri kapsamında Erzurum’a 2 bin 500 kişi ile çıkarma yapan İstanbul Esenyurt Erzurum Dernekleri Başkanı Ali Murat Alatepe, proje ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.
‘Bu sene tatile Erzurum’a gel’ diyerek yola çıktıklarını dile getiren Başkan Alatepe, “Geçen yıl 800’e yakın kişi ile yaptığımız Erzurum çıkarmasını, bu sene 2 bin 500’ü aşkın kişi ile gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz” dedi

Alatepe yaptığı değerlendirmede şu ifadeleri kullandı: “Katlanarak artan katılımcı sayımızla İstanbul Esenyurt’tan memleketimiz Ezurum’a Sıla-i Rahim programımızın 3’üncüsünü başarıyla geçekleştirdik. Belediyemizce tahsis edilen otobüslerle bin 500 kişi, özel araçlarıyla da bin kişi olmak üzere toplamda 2 bin 500 Esenyurtlu hemşerimizin iştirak ettiği ziyareti tamamladık.  Özü itibariyle programda bu yıl Ramazan ayının son iftarını Erzurum’da yapacak şekilde ve fitre ve zekâtlarımızı da Erzurum’da verdiğimiz programda kendi ilçe ve köylerine dağılan hemşerilerimiz, bayramı ve ziyaretleri bulundukları yerlerde gerçekleştirdiler. Bayramdan sonraki gün olan 28 Haziran Sabah saat 10.00’da bütün katılımcılarımızla Çifte Minareli Medrese önünde buluşarak, toplu olarak tarihi mekânlar, tabyalar ve şehitlik ziyaretlerini birlikte gerçekleştirdik. Abdurrahman Gazi Türbesi’ndeki namaz molasından sonra 4 saatlik serbest alışveriş zamanıyla programın kalan kısmını Erzurum merkezde sürdüren hemşerilerimiz, son olarak Akşam 17.00’da Yakutiye Kent Meydanı’nda, İstanbul’dan gelen Erzurumlu hemşerilerimiz ve sanatçılarımız ev sahibi Erzurumlularla birlikte yaklaşık 10 bin kişilik bir eğlence ve konser organizasyonunu gerçekleştirdi. Esenyurt Belediyesi Erzurumlular Bar Ekibi’nin de gösterileriyle katıldığı program akabinde 21.00’da akşam namazı sonrası toplu olarak İstanbul’a hareket edildi.                                                                                                       

“Erzurum’a 2 milyon lirayı aşan bir para girişi oldu”

Veda anından duygusal anlara şahitlik eden kent meydanındaki hemşerilerimiz seneye en az 100 araçla İstanbul’un tamamından katılacak Erzurumlularla programı yapmaya söz verdiler. Programda, bu sene de Erzurumlu değerli Radyocu, Senarist ve aynı zamanda Esenyurt Erzurumlular Dernek Başkan Yardımcısı Sayın Murat Balkuş’un da projeye gönüllü olarak dâhil olması ve her platformda konuyu dillendirmesiyle birlikte geçen yıl yaklaşık bin kişiyle gerçekleşen program bu yıl 2 bin 500 kişilik bir katılımcıya ulaştı. Esenyurt Erzurumlular Derneği’nce ücretsiz olarak gerçekleştirilen programda; geçen yıl Erzurum’a yaklaşık 300 bin TL gibi bir nakit giriş sağlandığı ve bu sene de meblağın 2 milyon lirayı aştığı düşünülüyor.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ardahan Kültür Evi’nden katılım ve destek çağrısıÖnceki Haber

Ardahan Kültür Evi’nden katılım ve deste...

Esenyurt'ta cinnet! Silahı eline alıp...Sonraki Haber

Esenyurt'ta cinnet! Silahı eline alıp...

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!