esss

Esenyurt kaplıcalar diyarı olacak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Esenyurt kaplıcalar diyarı olacak
Esenyurt, sağlık turizmiyle de atağa kalkıyor. Sağlık turizmi yatırımcılarının dikkatini çeken ilçe için Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, "Esenyurt kaplıcalar diyarı olacak" dedi.

Romatizma, eklem rahatsızlığı gibi hastalıklara şifa bulmak için artık uzaklara gitmeye gerek kalmayacak. İstanbul'un hızla gelişmekte olan ilçelerinden Esenyurt, şimdi de sağlık turizmiyle gündeme gelecek. Üç yıl önce şans eseri bulunan termal suyla, belediye kısa süre içinde ilçede bir termal tesisi faaliyete soktu, ikinci tesis ise tamamlanmak üzere. Yabancı yatırımcıların en çok ev aldığı ilçelerin başında olan Esenyurt, şimdi sağlık turizmi yapmak isteyen yatırımcıların dikkatini çekiyor.

Kadıoğlu planlanan yatırımları anlattı:

Termal yatırımlar bununla da sınırlı kalmadı. Bazı konut firmaları otel+rezidans projeleri devreye soktular. Saadetdere Mahallesi'nde bulunan termal tesisin olduğu yere yakın bulunan bir arsa büyük bir otel firması tarafından satın alındı. Termal tesislerden biri İstanbul Üniversitesi'ne diğeri ise Esenyurt Üniversitesi'ne bağlanacak. "Esenyurt kaplıcalar diyarı olacak" diyen Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, termal suyun bulunmasıyla birlikte yapılan tesisleri ve planlanan yatırımlara değindi.

Yatırımcılar için büyük fırsat

"Esenyurt yabancılara konut satımında sürekli zirvede bulunuyor. Zaten yatırımcının hep ilk tercihlerinden olduk. Şimdi ise otel yatırımcılarının dikkatini çektik. İstanbul'dan binlerce, yüz binlerce insan kaplıca tedavisi için uzak illere gidiyorlar. Artık buna ihtiyaç olmayacak. Kaplıcalar ve termal havuzlar sayesinde özel sektör de sağlık tesisleri yapmak için harekete geçti. Çok sayıda otel projesi yapılıyor. Bunun dışında Türkiye'nin önde gelen bir oteli Esenyurt 'ta arsa satın aldı. Satın alınan arsa termal tesisimize çok yakın. Artık Esenyurt 'la ilgili "Termal otel" reklamlarını sıklıkla göreceğiz

"Türkiye'nin en zengin şifalı suyu"

Termal su tespit edildikten hemen sonra Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve İl Özel İdaresi'nden alınan gerekli izinlerle Jeotermal Kaynağa ulaşıldı. Saadetdere Mahallesi'nde yapılan sondaj çalışmasın sonucunda 1220 metreden 49,5 derecede hipertermal su bulundu. Suyun araştırılması için hemen İstanbul Üniversitesi'ne başvurduk.

"Kızılcahamam'dan 15 kat iyi"

Esenyurt 'taki hipertermal su, mineral seviyesiyle Türkiye'nin en zengin şifalı suyu oldu. Yani; Esenyurt 'taki hipertermal su mineral seviyesi Ankara Kızılcahamam'ın suyundan yaklaşık olarak 15 kat seviyesi daha yüksektir. Türkiye'deki bütün termal kaynaklardan mineral olarak çok yüksek olan su, bu özelliğiyle dünyada sayılı şifalı sular arasına girmiştir.

Hastalıklarınız bu suyla şifa bulacak

Esenyurt Belediyesi'nin termal tesislerindeki suyun mineral derecesi ve hangi hastalıklara iyi geldiğini ise İstanbul Tıp Fakültesi Tıbbi Ekoloji ve Hidroklimatoloji Anabilim Dalı'ndan Prof. Dr. M. Zeki Karagülle ile Prof. Dr. Mine Karagülle ortaya çıkardı.

Tedavisi yapılacak hastalıklar:

Prof. Karagülle'nin hazırladığı rapora göre Esenyurt'taki termal su şu hastalıklara şifa oluyor; dejeneratif eklem hastalıkları, inflamatuar romatizmal hastalıklar, bel ve boyun ağrıları, inme sonrası dönem, ortopedik ameliyat ve sonrası dönem, sedef hastalığı, egzama, akne, her yaşta kürler, ileri yaşlılık, strese karşı kürler, aşırı kilo sorununda kürler gibi hastalıklar.

Üniversitelerimiz de tesisten yararlanacak

Esenyurt Turgut Özal Mahallesi'nde hemen bir tesis yapmak için harekete geçtik. Ortaya muhteşem bir eser çıktı. İkinci tesisi ise Kıraç Kuruçeşme Caddesi üzerinde yapıyoruz. Burası da bitti diyebiliriz. Önümüzdeki günlerde açılışını gerçekleştireceğiz.

Bir yıl ücretsiz hizmet verildi

Termal tesislerimizde açıldığında 1 yıl süresince ücretsiz olarak vatandaşımıza hizmet verildi. Daha sonra ise burası randevu usulüyle sembolik rakamlarla hizmet vermeye devam etmektedir. İstanbul Tıp Fakültesi ve Esenyurt Sağlık Bilimler Enstitüsü ile koordineli bir çalışma yapılacak. Turgut Özal Mahallesi'ndeki tesislerimizde İstanbul Üniversitesi Kıraç'taki tesislerimiz de Esenyurt Üniversitesi'nin kullanımında olacak.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Günlük ev terörü!Önceki Haber

Günlük ev terörü!

İlaçtan Çok Daha Etkili, Doğal Bir Kür!Sonraki Haber

İlaçtan Çok Daha Etkili, Doğal Bir Kür!

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!