esss

Esenyurt’a rehabilitasyon merkezi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Esenyurt’a rehabilitasyon merkezi
Esenyurt Belediyesi, gençlerin uyuşturucu batağından uzak durması ve sosyal hayata katılmasını sağlamak için dev bir arazi üzerine AMATEM benzeri kompleks inşa edecek.

Esenyurt Belediyesi, dev bir projeye imza atmaya hazırlanıyor. Esenyurt'ta bugüne kadar görülmemiş büyüklükte, tam 14 bin metrekare alan üzerine uyuşturucu tedavi merkezi kurulacak. Dev komplekste 18-35 yaş arası bağımlılık geçmişi olan ve tedavisi tamamlanan gençlere konaklama, beslenme, sağlık, eğitim, mesleki eğitim hizmetleri verilecek.

Gerekli her tür psikolojik ve sosyolojik destek programları kullanılarak bu gençlerin rehabilitasyonu sağlanarak topluma kazandırılacak. Gençlerin tüm ihtiyaçlarına cevap verebilecek şekilde planlanan merkezde toplantı odaları, yemekhane, görüşme odası, terapi odası, konferans salonu, sergi alanı, aktivite alanı, kütüphane, mesleki atölyeler, eğitim sınıfları, ekilebilir bahçe, hayvan besleme alanları, kapalı yüzme havuzu, açık ve kapalı basketbol ile futbol sahası bulunuyor.

ÜNİVERSİTE KAMPÜSÜNÜ ANDIRACAK
Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu komplekste ayrıca meslek edindirme kurslarının bulunacağını belirterek, "Meslek sahibi olan gençlerimizi ESBİM (Esenyurt Belediyesi İstihdam Merkezi) ile ilçemizdeki fabrikalarda işe yerleştireceğiz. Bu gençlerimizin takibini de burada yapacağız. İçinde yüzme havuzu, basketbol ve futbol sahaları olacak. 6 aylık rehabilitasyon süreci bittikten sonra da 3 yıla kadar ayakta tedavi dediğimiz süreç devam edecek. Gençlerimize aydınlık bir gelecek hazırlamak için çalışıyoruz. Bu projeyle adeta üniversite kampüslerini andıran bir proje yapacağız. Burada güvenlik görevlileri 24 saat olacak. Ağaçların içerisinde bir ve iki katlı binalar olacak ve 30 ila 40 gencin aynı anda kalabileceği yatakhane olacak. Rehabilitasyon süresi ise 3 ila 6 ay arasında olacak" diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yürüyen merdivende facia: Çocuğun sol kolunu kaptıÖnceki Haber

Yürüyen merdivende facia: Çocuğun sol ko...

Galatasaray U14 -Büyükçekmece Tepecikspor 25-0Sonraki Haber

Galatasaray U14 -Büyükçekmece Tepecikspo...

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!