esss

Esenyurtlu güreşçi Tuba Avrupa şampiyonu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Esenyurtlu güreşçi Tuba Avrupa şampiyonu
Esenyurt Belediyesi’nin desteklediği sporcu Tuba Demir, Avrupa U15 Güreş Şampiyonası’nda altın madalya alarak İstiklal Marşı’nı tüm Avrupa’ya dinletti.

Esenyurt Belediyesi’nin desteklediği güreşçi Tuba Demir,  U15 Bayanlar Avrupa Güreş Şampiyonası’nda altın madalya kazandı. Polonya’nın Krakow kentinde 27-30 Haziran tarihlerinde oynanan şampiyonaya Esenyurt’tan 3 güreşçi arkadaşıyla birlikte katılan 15 yaşındaki Tuba Demir, 50 kiloda final maçında Ukraynalı rakibini yenerek Türk Bayrağını Avrupa’da dalgalandırdı. Avrupa’dan şampiyonlukla dönen Demir’i havaalanında Esenyurt Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü yetkilileri coşkuyla karşıladı.

En büyük hayalim bayrağımızı dalgalandırmaktı

10 yaşından beri güreş sporuyla ilgilenen Demir, en büyük hayalinin Türk Bayrağını dalgalandırmak ve İstiklal Marşını okutmak olduğunu söyleyerek, “Maça çıkmadan önce çok heyecanlıydım. Biraz yenilme korkusu vardı ama şampiyon olma isteğim çok fazlaydı. Maçta savaştım ve kazandım. Bayrağımızı dalgalandırmak, İstiklal Marşımızı okutmak hayalimdi. Bunu yaptığım için çok mutluyum. Beni maçta motive eden hocalarım, ailem oldu. Bundan sonraki hedefim yıldızlar şampiyonu olmak. Beni destekleyen hocalarıma, okul müdürlerime ve Esenyurt Belediyesi’ne çok teşekkür ediyorum” dedi.

Hayallerimizi gerçekleştiriyoruz

Esenyurt Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Yusuf Ocak ise, “Hayalimiz Esenyurt’un o ötekileştirilen, beğenilmeyen çocuklarını Avrupa, Dünya sahnelerine çıkarmaktı. Bunu ilk söylediğimde kimse inanmamıştı ama planlı bir şekilde çalışarak başardık. Belediye Başkanlarımız bu konuda bize çok yardımcı oldu. Bugün inanılmaz bir gurur içindeyim., kızımız bayrağımız dalgalandırdı. Esenyurt’ta boğazı görmemiş çocuklarımız vardı. Şimdi o çocuklar Avrupa şehirlerinde maçlara gidiyorlar, birinci olup altın madalya alıyorlar. Ben çocuğumuzu ve ailesini kutluyorum” diye konuştu.

U15 Milli Takım Antrenörü Tuba Demir’in hocası Yasin Akkan ise, “Tuba Avrupa Şampiyonu olacağına inandı ve bunu üç yıl önce bana söyledi. Gerçekten kilo kontrolü, sabrı, isteği her konuda mücadele ederek, orada şampiyon olarak Türk bayrağımızı dalgalandırdı. Ben bu başarıyı elde etmemizde emeği geçen Esenyurt Belediye Başkanımıza, Spor Müdürümüze ve bizi destekleyen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Esenyurt'ta hırsız telefonunu çaldığı esnafa öpücük attıÖnceki Haber

Esenyurt'ta hırsız telefonunu çaldığı es...

Tamer Özyurt'tan Flaş açıklama: 'Esenyurt Halkı Bizi Yeterince Tanımıyor'Sonraki Haber

Tamer Özyurt'tan Flaş açıklama: 'Esenyur...

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!