esss

Esenyurt’ta Bazı Özel Hastanelerde Otopark Vurgunu!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Esenyurt’ta Bazı Özel Hastanelerde Otopark Vurgunu!
Esenyurt’ta bazı özel hastane otoparklarında hasta ve yakınlarından alınan otopark ücretleri vatandaşları çileden çıkardı. Sağlık Bakanlığı’nın genelgesine göre “ücretsiz” verilmesi gereken otopark hizmetinden hala para alınıyor.

Sağlık Bakanlığı’nın 25.03.2013 tarihinde yayınladığı genelgede tüm Hastanelerde “ücretsiz” otopark hizmeti verilmesi gerektiği belirtildi ancak genelgenin üzerinden 4 yıl geçmesine rağmen yasal olmayan ücretler alınmaya devam ediyor. Hastanelerde giriş çıkış için dahi ücret alındığını belirten vatandaşlar, otoparklarda talep edilen ücretlerin son bulması için seslerini duyurmaya çalışıyor. Ücretsiz otoparkların olmadığını ücretsiz olan yerlerin ise hastane ile arasındaki mesafenin oldukça uzak olduğunu belirten hasta yakınları “ücretli otoparkları kullanmaya mecbur bırakılıyoruz” diyerek tepki gösterdi.

“Yasal Olmayan Bir Şekilde Otopark Ücreti Alınıyor”

“Sağlık Bakanlığı, Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından 25.03.2013 tarihinde yayımlanan genelge ile; kamu özel bütün hastanelere çalışan ve hasta yakınları için ücretsiz otopark hizmeti verme zorunluluğu getirmiş, hiçbir hastane yönetiminin hastane çalışanından ve hasta yakınından otopark ücreti alamayacağı öngörülmüş olmasına rağmen Esenyurt’ta bazı özel hastaneler bu uygulamayı hiçe saymakta; hasta ve yakınlarından haksız ve hukuksuz bir şekilde otopark ücreti alarak onları mağdur etmektedir. En üzücü olanı ise konu ile ilgili konuşacak yetkili bir muhatap dahi bulunamaması. Hasta ve yakınları dertleri ile mi uğraşsınlar, yoksa otoparkçılarla mı?

Sağlık Bakanlığı Bu Özel Hastane Otoparklarını Denetlemeli..

Sağlık Bakanlığı ve yerel yönetimler özel hastane otoparklarını acilen denetleyerek tüketici mağduriyetlerini gidermeli; Otopark yönetmeliğinde değişiklik yapılarak otopark kapasiteleri güncel hale getirilmelidir. Mevcut yasal düzenlemelere aykırı uygulamalar acilen giderilmediği takdirde Sağlık Bakanlığı ve yerel yönetimler hakkında gerekli yargısal girişim kaçınılmaz olacaktır.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ardahan Belediyesi'nden KınamaÖnceki Haber

Ardahan Belediyesi'nden Kınama

Beylikdüzü Belediye Başkanı'na soruşturma açıldıSonraki Haber

Beylikdüzü Belediye Başkanı'na soruştur...

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!