esss

Fidye İçin Kaçırılan Çocuk Bu Halde Bulundu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Fidye İçin Kaçırılan Çocuk Bu Halde Bulundu
İstanbul Rehine Kurtarma Polisi, 300 bin lira fidye için kaçırılan 16 yaşındaki bir genci kurtarmak için operasyon düzenledi. Elleri kelepçelenerek, 12 gün boyunca işkence gören genç, baza altında elleri bağlı olarak bulundu, 2 şüpheli gözaltına alındı.

Olay, 17 Eylül'de 50 yaşındaki Tikra S. isimli kadının Emniyet'e giderek oğlunun kaçırıldığını söylemesiyle ortaya çıktı. Irak uyruklu Tikra S.,  “Oğlum gündüz iş görüşmesi için evden çıktı. Sonra kendisinden haber alamadım. Telefonundan birileri bana bir mesaj atmış. Onu rehin aldıklarını ve benden 300 bin lira istediklerini söylediler” dedi. Iraklı kadının ifadesi üzerine İstanbul Emniyeti'ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü soruşturma başlattı. Gasp Büro Rehine Müzakere Timi, kaçırılan gencin sosyal medya görüşmelerini inceledi.

TUTULDUĞU ADRES BELİRLENDİ

Muhammed  Salih A.’nın sosyal medya üzerinden görüşme yaptığı bazı kişilerle iş teklifi aldığı ve Esenyurt'ta görüşmeye gittiği tespit edildi. Ekipler, buluşma adresindeki güvenlik kameralarını inceledi. 16 yaşındaki Muhammed Salih A.'nın, bir otomobile bindirilerek kaçırıldığı belirlendi.  Araştırmalar sürerken, şüpheliler her gün gencin bir fotoğrafını paylaştı. Polis işkence gördüğü anlaşılan genci kurtarmak için çalışmalarını yoğunlaştırdı.  Iraklı gencin Avcılar, Merkez Mahallesi, Ciğdem Caddesi'nde tutulduğu ortaya çıkarıldı.

EŞİM DUŞDA YALANI

Gencin tutulduğu ev belirlenince operasyon kararı alındı. Ekipler, adresin kapısını çalarak “Polis” dedi, Kapıyı açan bir kişi, “Eşim içeride duşta bekleyin biraz” diye cevap verdi. Bu sırada duştan bornozla çıkan biri yan odaya geçti. Ancak polislerden biri, odaya geçen kişinin sakalı olduğunu fark etti. Ekipler kapıyı zorla açarak içeriye girdi. Bu sırada, polisi kandırmaya çalışan şüpheli camdan atlayarak kaçmaya çalıştı. Ancak evdeki 2 şüpheli de yakalandı.

 FOTO:DHA - Talihsiz genç baza içerisinde bu halde bulundu.

FOTO:DHA – Talihsiz genç baza içerisinde bu halde bulundu.

BAZANIN ALTINDA BULUNDU

Evde yapılan aramalarda, Muhammed  Salih A., elleri zincirlenmiş olarak bir bazanın altında bulundu. Fidyecilerin 12 gün boyunca işkence yaptığı genç, Rehine Müzakere Polisi'ni karşısında görünce gözyaşına boğuldu. Kurtarılan genç tedavi için hastaneye götürüldü.

FOTO:SÖZCÜ - Gözaltına alınan şahıslar adliyeye sevk edildi.

FOTO:SÖZCÜ – Gözaltına alınan şahıslar adliyeye sevk edildi.

Gözaltına alınan Iraklı Lait O.(42) ve Tahar S. (37) Emniyet'teki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.

SÖZCÜ

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Büyükçekmece'de dev proje!Önceki Haber

Büyükçekmece'de dev proje!

Böyle Anne olmaz olsun!Sonraki Haber

Böyle Anne olmaz olsun!

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!