esss

KAIDER Muhteşem Geceye İmza Attı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
KAIDER Muhteşem Geceye İmza Attı
Kısa adı KAIDER olan Kars Ardahan Iğdır Derneği’nin Arnavutköy’de düzenlediği Kaz Gecesi büyük beğeni topladı.

Geceye katılanlar organizasyona tam not verirken Kars’tan geceye özel getirtilen Kaz eti ise afiyetle yendi. Yöresel sanatçıların birbirinden güzel türküleri ile unutulmaz bir gece yaşayan davetliler, dernek başkanı Çetin Çelebi ve yönetimini göz doldurdu.

KAIDER’in her yıl geleneksel olarak düzenlenen Kaz Gecesi’nin bu yılki programı Arnavutköy Teras Düğün Salonu’nda gerçekleşti. Geceye ev sahipliği yapan KAIDER Başkanı Çetin Çelebi ve Yönetim Kurulu üyeleri, davetlileri kapıda karşıladı. Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı’nın da katıldığı geceye, Arnavutköy Emniyet Müdürü Haluk Öztürk, Arnavutköy Jandarma Karakol Komutanı, Arnavutköy Belediye Başkan Yardımcıları, siyasi partilerin ilçe başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, muhtarlar, Kars Ardahan Iğdır Dernekler Federasyonu temsilcileri, Arnavutköy’lü esnaf ve iş adamları katıldı.

Çelebi: Amacımız birlik ve beraberliğimizi güçlendirmek

KAIDER Başkanı Çetin Çelebi, geleneksel hale getirdikleri Kaz Gecesi’nde yaptığı konuşmada, geceye katılan tüm davetlilere teşekkür etti. Arnavutköy’de güzel şeyler yapmaya çalıştıklarına dikkat çekerek başladığı konuşmasında Çelebi, özetle şu ifadelere yer verdi; “Bizler Arnavutköy’de yaşayan Kars Ardahan ve Iğdırlı hemşerilerimiz adına birlik ve beraberliği sağlamak için bazı adımlar atıyoruz. Her ne kadar gurbette yaşasak da memleketlerimizin örf, adet ve geleneklerini Arnavutköy’de yaşatma gayreti içindeyiz. Bir yandan geleneklerimizi yaşatıyoruz ancak öte yandan da hemşerilerimizin dertleri ile dertleniyor, sevinçlerine ortak oluyoruz. Onlarca öğrencimizin eğitim ihtiyaçlarını karşılamak adına burslar veriyor, ihtiyaç sahibi hemşerilerimizin yardımına koşuyor, birlik ve beraberliğimizi daha da güçlendirecek çalışmalar içerisinde yer almaya gayret ediyoruz dedi.”

Başkan Baltacı; KAIDER’i Takdir Etti

KAIDER’in düzenlediği Kaz Gecesine katılan Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı da yaptığı konuşmada KAIDER’in çalışmalarını takdirle karşıladığını söyledi. Baltacı ayrıca,  Arnavutköy’deki sivil toplum kuruluşlarının zaman zaman gerçekleştirdiği bu tarz gecelerin hemşeri bilincini güçlendirdiğini söyledi.

Geceye katılanlara memleketten getirilen kaz etleri ikram edilirken gecenin hazırlanmasında emeği geçenlere de plaketler verildi.

Halk ozanları ve Sanatçılar coşturdu

Halk Ozanları Erol Şahiner ve Mustafa Aydın’ın yöresel ezgileri ile memleket havası yaşayan davetliler, Ardahanlı ses sanatçısı Zeynep Bulutlu’nun türküleri ile adeta coştu. Geceyi çektikleri halaylarla sonlandıran Kars Ardahan ve Iğdırlılara, farklı illerden davetli misafirleri de eşlik etti.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Esenyurt'ta Yarı yıl tatili başladıÖnceki Haber

Esenyurt'ta Yarı yıl tatili başladı

Erdoğan'dan hayırlı olsun ziyaretiSonraki Haber

Erdoğan'dan hayırlı olsun ziyareti

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!