esss

KAISİAD’ın İftarına Yoğun İlgi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
KAISİAD’ın İftarına Yoğun İlgi
Kars Ardahan Iğdır Sanayici ve İşadamları Derneği (KAISİAD) Avcılar'da DoubleTree by Hilton Hotel geçtiğimiz akşam 7. olarak düzenledikleri geleneksel iftar yemeğine katılım yoğun oldu.

Kars Ardahan Iğdır Sanayici ve İşadamları Derneği (KAISİAD) Başkanı Orhan Gökçe ve yeni yönetim kurulu üyeleri ile misafirlerini kapıda karşıladılar. Daha sonra dualar edilerek İftarlar açıldı. Ardından Yönetim Kurulu üyeleri kürsüye çıkarak kendilerini kısaca tanıtarak selamlama konuşmaları yaptılar. Ardından Dernek Başkanı Orhan Gökçe, Günün anlam ve önemini anlatan konuşma yaparak şunları söyledi.

Gökçe gönül sofrasını Sizlerle Paylaşmak İstedik

Başkan Gökçe yaptığı konuşmada'' Sayın, Vekillerim Sayın, kaymakamım, Sayın, belediye başkanım, Sayın, emniyet müdürlerim, Çok değerli Daire amir ve Müdürlerim, Basın Mensupları,  Hanım efendiler, Bey efendiler Uzaktan yakından gelerek varlığı ile gecemize ve bizlere şeref katan değerli gönül dostlarımız;

 Öncelikle Kars-Ardahan-Iğdır Sanayici ve iş adamları Derneğin organize ettiği iftar davetimize icabet ettiğiniz için sizlere şükranlarımı, saygılarımı ve sevgilerimi sunuyorum ediyorum.

Beraberlik ve dayanışmanın en çok ihtiyaç duyduğumuz şu günlerde Allah’ın insanlık âlemine armağanı olan bu kutlu Ramazan gecesinde, Yunus Emre’nin dediği gibi sadece aynı dili değil aynı duyguları paylaşma sevdası ile yola çıkan KAISİAD olarak siz değerli dostlarımızla aynı sofrayı paylaşmaktan mutluluk duymaktayız.

Bu sadece bir iftar sofrası değil gönülden gönüle, gurbetten sılaya, halktan Hakka kurulan bir bereket ve rahmet köprüsüdür. Tüm ötekiliklerin, farklılıkların ve ayrışmaların Ramazan bereketi ile yok olduğu sevgi, merhamet, kardeşlik ve mutluluk tohumlarının yeşerdiği bu geceyi sizlerle yaşamanın mutluluğu içindeyim. Rabbim, ibadetlerinizi, hayır ve dualarınızı kabul eylesin ve bizlere bu dünyada ve ahrette hayırlar nasip etsin. KAISİAD olarak, bizlere hayat veren Serhat İllerimize hizmet etmek gibi bir hizmeti kendimize bir borç, bir sorumluluk olarak gördük. Attığımız her adımda bizleri yalnız bırakmayıp, gönülleri, varlıkları ile bizleri destekleyen sizlere müteşekkirim.  Kendi imkânlarımız ile bölgemizin, sosyal, kültürel, ekonomik gelişimine mütevazı katkılar yapmanın onurunu yaşarken, sizlerin desteğini hissetmek bizler için ayrı bir onur ve mutluluk kaynağıdır.

Bizler zincirin halkaları gibi birbirimize bağlıyız. Kamunun, özel sektörün ve STK’ların işbirliği ve dayanışması bölgemizin kalkınmasına ivme kazandıracaktır. Birlikte oluşturduğumuz sinerji serhat illerimizin aydınlık geleceği için büyük önem arz etmektedir. 

Bu sorumluluktan ve bilinçten doğan KAISİAD, ülkemizin ve doğal olarak bölgemizin zengin dokusunun yerel bir yansıması olarak, tüm hemşerilerinin sesi olmak, bölgenin tanıtım ve kalkınmasına katkı sağlamak için, büyük enerji ve özveri ile çalışırken, gücünü sizlerden almaktadır. Üç ilden, farklı sektörlerden birçok insanı aynı amaç doğrultusunda tek bir çatı altında toplayarak, bu illerin ortak sorunlarına çözümler aramak ve bu sorunları yetkili makamlara ulaştırmak, hemşerilerimizin her türlü sorunlarını paylaşmak, sanatsal ve kültürel faaliyetlerde sponsorluk desteği vermek gibi birçok konuda katkılar sunan KAISİAD her daim ülkemizin, bölgemizin ve sizlerin hizmetinde ve yanında olmaya devam edecektir.  Ayrıca bölgenizden eğitim, sanat gibi çalışmalara sponsor olarak destek veriyoruz.Önümüzdeki aylarda değeri 900 bin TL olan 90 adet akülü araba Kars, Ardahan ve Iğdır illerimizde ihtiyaç sahiplerine dağıtacağız'' Ayrıca İlkini yaptığımız KAI tanıtım günlerinin  bu sene 2. cisinide Eylül ayın da gerçekleştireceğiz.

Sözün muhabbetle buluştuğu Serhat illeri Alpereni Ebul Hasan HARAKANİ'nin veciz sözünü hatırlatıyorum,'' HER KİM BU KAPIYA GELİRSE EKMEĞİNİ, AŞINI VERİNİZ, İNANCINI SORMAYINIZ, ZİRA ALLAH KATINDA RUH TAŞIYAN HER CANLI BU KAPIDA EKMEYE LAYIKTIR '' . Sözlerimi şöyle bitirmek isterim.  Ramazan ayının getirdiği bereketin tüm ülkemize yayılmasını; bu bereketin, yalnızca sofralarımıza değil, kalplerimize de intikal etmesini temenni ediyor, sizleri saygıyla selamlıyorum dedi.

Kaynarca; Ben 3 İlinde Vekiliyim

Ardından katılımcılara seslenen İstanbul Milletvekili Tülay kaynarca,  geçtiğimiz gün elim kaza sonucu hayatını kaybeden Askerlerimize Allahtan rahmet yakınlarına da başsağlığı dileyerek konuşmasına başladı. Kaynarca ‘Değerli arkadaşlar hepinize hoş geldiniz diyorum. Her ne kadar fiilen ve siyasal nedenlerle 3 ayrı millete bölünmüş olsak da özünde çok iyi biliyoruz ki Ardahan, Kars, Iğdır hep bir milletir hep bir ildir. Manevi olarak da öyle ruhen de öyledir. Mesela ben İstanbul Milletvekili olmama rağmen psikolojik olarak kendimi hem Kars’ın hem Ardahan’ın hem de Iğdır’ın vekili olarak düşünüyorum. Bu metropollere gelirken kimimiz bir miktar sermayeyle geldik kimimiz bir çantayla geldik ama bir gerçek var ki verilen büyük çabalar ve büyük emekler bölgemizin ciddi bir iş adamı potansiyeli kurmasına katkı sağladı. Bu çabayı tekrardan doğup büyüdükleri yere yansıtmaları çok iyi olacaktır. KAISİAD’ın düzenlediği bu iftar yemeğinde bulunmaktan onur ve şeref duyuyorum. Dilerim, umarım projeleri başarıya ulaşır bu konuda en azından kendi adıma üzerime düşen sorumluluğu yerine getirmeye hazırım. Hepinize saygılar sunuyor teşekkür ediyorum’ dedi. 

Tekin’den Teşekkür

Kaynarcanın ardından Yine Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Gürsel Tekin konuşma yaptı. Tekin; Ardahan Kars ve Iğdır’ın nüfus oranlarına dikkat çekerek şöyle konuştu.  İstanbul, İzmir, Aydın, Zonguldak’ta Yaşayan Kars Ardahan, Iğdırlıların nüfus yoğunluğu ciddi şekilde çok olduğunu Sadece İstanbul’da 800 bin’e yakın Kars, Ardahan, Iğdırlı hemşerimiz var. Bu rakam gerçekten dikkate değer. Bu kadar yoğun bir nüfusun yaşadığı şehirde ister istemez bunun bir lobisinin olması lazım. Maalesef bu konuyla ilgili olarak biraz zayıf kaldık ama umuyorum ki lobicilik olarak artık iyi bir yoldayız. Yavaş yavaş adımlarımızı atmaya başladık. Ben Öncelikle Dernek başkanımız Orhan Gökçe,  beye ve bu geceyi düzenleyen tertip eden emeği gecen herkese çok teşekkür ediyorum dedi.

Daha sonra programa katılan, Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Eren Erdem, Cumhuriyet Halk Partisi  İl Başkan Yardımcı Oruç Oymak, Milliyetçi Hareket Partisi İstanbul İl Başkan Yardımcısı Kurtuluş Bozkır, Esenyurt Belediye Başkan Yardımcısı Gazanfer Karakaş, Ana Yasa Hukukçusu Osman Can, Ak Parti İstanbul İl Kadın kolları Başkan yardımcısı Hatice Bozdağ, Kars Eski Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu kısa konuşmalar yaparak günün anlam ve önemine değindiler.

İftara Katılımcılar Damga Vurdu

Geceye Katılan Ak Parti İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca, Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Gürsel Tekin ve Eren Erdem, Ana Yasa Hukukçusu Osman Can, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcısı Murathan Bacar, Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkan Yardımcısı Oruç Oymak, Milliyetçi Hareket Partisi İstanbul İl Başkan Yardımcısı Bozkır, Ak Parti İstanbul İl Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Hatice Bozdağ, Esenyurt Belediye Başkan Yardımcısı Gazanfer Karakaş, Esenyurt Belediyesi Başkanvekili Gürbüz Süleymanoğlu ve Başkan Danışmanı Basın Yayın Müdürü Metin Karakoç, Kars Eski Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu,  Ardahan Kültürevi Başkanı ve Efrail Çifçi, Birçok Belediye Meclis Üyeleri, Birim Müdürleri, Sanat Camiası,  Bölgenin STK temsilcileri, Bürokratlar, Ulusal ve yerel Basın mensupları geceye katılarak renkli görüntüler oluşturdu.

KAYNAK: ESENYURTHABERLERİ.COM

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İnşaat yapacak demir kalmadı!Önceki Haber

İnşaat yapacak demir kalmadı!

Esenyurt’ta yola yağ döküldü, araçlar mahsur kaldıSonraki Haber

Esenyurt’ta yola yağ döküldü, araçlar ma...

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!