esss

Saç ekimi nedir?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Saç ekimi nedir?
Saç yoğunluğu, saç derisinin santimetrekare başına sahip olduğu kıl folikülü sayısını içerir. İşte saç ekimi ile ilgili bilgiler;

Op. Dr. Güncel Öztürk denetimindeki Hairnevasaç ekim merkezi uzmanları, saç ekimi operasyonu genetik ya da farklı sebeplerden kalıcı saç dökülmesi sorunu yaşayan kişilere uygulanan bir tedavi seçeneğidir. Saç ekimi, saç köklerinin başın ya da vücudun sağlıklı bir bölümünden alınan saç köklerinin başın arka kısmındaki testosterona karşı duyarsız ve dökülmeye karşı dayanıklı bölgeden alınır. Başın ön ve tepe kısmındaki dökülen alanlara transfer edilir. Saç ekimi sadece baş bölgesinde değil; sakal, bıyık ve kaş kısmına da yapılabilir.

Bu, sağlıklı saç kökleri birçok modern teknikte olduğu gibi teker teker alınarak seyrek alanlara ekilir. Yapısal olarak dökülmeye karşı dayanıklı olan bu saç kökleri ekildikleri bölgede de aynı şekilde canlılığını devam ettirir.

Saç dökülmesi ile birlikte başın üzerindeki saçın dağılımı eşit yoğunluğunu kaybeder. Bu durumda saç ekimi operasyonu ile saçın eşit dağılımı sağlanır. Başın üzerine yeterli saç folikülünün bulunmadığı durumlarda vücut kıllarından da faydalanılabilir. Saç ekiminin başarısı donör bölgedeki saçın yoğunluğu ve var olan saç köklerinin doğru bir şekilde dağılımının sağlanması ile ölçülür.

Saç ekiminde tasarım aşaması

Saç ekimi tasarımı özellikle ön saç çizgisi tasarımı, saçların çıkış yönü, yaşa uygun bir şekilde saç yoğunluğunun ayarlanması, başın üzerindeki saç yoğunluğunun doğru bir şekilde dağıtılmasını içerir. Ön saç çizgisinin tasarımı ise doğal görünüm sağlanması açısından çok önemlidir. Ön saç çizgisi kişiden kişiye şekil ve yoğunluk bakımından farklılık gösterir. Saç tasarımındayaş, genel saç yoğunluğu, yüz şekli gibi kriterlerin hepsi dikkate alınır. Ön saç çizgisi yüz çevresinde doğal girintiler ve çıkıntılar oluşturmalıdır. Yaşınıza göre ön saç çizginiz biraz daha geride ve biraz daha az yoğunlukta olmalıdır. Aksi takdirde doğal olmayan bir görünüme sebep olabilir.

Saç ekimi teknikleri

Saç ekimi teknikleri iki çeşide ayrılır. Bunlardan biri geleneksel teknik FUT diğeri ise daha modern bir teknik olan Dhi saç ekimi tekniğidir. DHI tekniğinin çeşitli alt grupları bulunur. Bunlar kullanılan cihaz ve aletlerin özelliklerine, greftlerin alınma ve ekilme şekline göre türlere ayrılır.

Saç ekim işlemine lokal anestezi uygulanarak başlanır. Bu sayede operasyonun hiçbir aşamasında ağrı ya da sızı hissedilmez. Saç ekiminde donör bölgeden kişinin ihtiyacına göre 1.000 ile 5.000 adet arasında saç grefti alınarak ekilebilir. Bu işlem yine alınan saç grefti sayısına 3 ile 8 saat arasında sürebilir. Operasyonun sonucunda saç greftlerinin içerdiği saç teli sayısına göre ekilen greftin iki ya da üç katı kadar saç teline sahip olunabilir. 3 ay içinde saç telleri çıkmaya başlar, 1 yıl içinde ekilen saçların neredeyse tamamı çıkışını tamamlamış olur. Operasyonun sonuçları farklı bir durum ortaya çıkmadığı sürece ömürlük olur.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yeni Kimlikte Sistem değiştiÖnceki Haber

Yeni Kimlikte Sistem değişti

350 bin Suriyeli daha Türkiye'ye göç ediyordu!Sonraki Haber

350 bin Suriyeli daha Türkiye'ye göç edi...

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!