esss

Tabela kavşağı 11 Nisan Salı günü açılıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Tabela kavşağı 11 Nisan Salı günü açılıyor
Esenyurt Cumhuriyet Meydanı üst yapı projesi ve Belediye altgeçit projesini (Tabela Kavşağı) üstlenen Özyurt A.Ş mühendisi Nuh Çakın, her iki projele ilgili önemli bilgiler verdi.

 Çakın, Cumhuriyet Meydanı üst yapı projesinin Mayıs ayında teslim edileceğini, Belediye altgeçit projesinin ise 11 Nisan Salı günü açılacağını müjdeledi. 

Nuh Çakın gazetemize verdiği röportajda; “Belediye altgeçit projesini 11 Nisan Salı günü açıyoruz. Cumhuriyet Meydanı üst yapı projesine ise referandumdan sonra daha çok ağırlık verip, süreci hızlandırmayı planlıyoruz. Bu projede ise Mayıs ayı içerisinde teslim etmeyi hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

Esenyurt Cumhuriyet Meydanı üst yapı projesi ve Belediye altgeçit projesini hakkında Özyurt A.Ş mühendisi Nuh Çakın ile yaptığımız röportaj…

Nuh Bey, Esenyurt Cumhuriyet Meydanı üst yapı projesi neredeyse tamamlandı. Üst geçit projesi hakkında bilgi verebilir misiniz bizlere?

Esenyurt Cumhuriyet Meydanı üst yapı projesi hala devam etmekte olan bir projemiz. Referandum sonrasında daha çok ağırlık verip süreci hızlandırmayı planlıyoruz. Mayıs ayı içerisinde de tamamen projeyi teslim etmeyi hedefliyoruz. Tabela durağı alt geçidinin ise 11 Nisan Salı günü açılıyor. Buranın en büyük özelliği; Türkiye’de kompleks bir yapının-Kaymakamlığın, Emniyetin, AVM’nin, Üniversite’nin, Belediyenin de dahil olduğu - bir merkezin önünde yeni bir meydan oluşturuyoruz.

‘’290 m ile bölgenin en uzun altgeçidi olacak’’

Yeni bir altgeçidi de hizmete sunmayı hedefliyoruz.  O alt geçit, 290 m ile bu bölgenin en uzun alt geçidi olacak. En önemli özelliği ise hem AVM’ye hem Belediye binasına hem de Kaymakamlığa, Emniyete, üniversiteye araç giriş çıkışları olacak. Özellikle bu projemizle otobüs durakları da kapalı altgeçidinin altında kalarak inen vatandaşı üste çıkmadan yağmur çamur göstermeden direkt hem AVM’ye Belediye’ye hem Kaymakamlığa, gitmek istediği yere girebilecek.

‘’Katlı otopark sayesinde park sorunu en aza indirgenecek’’

Hedefimiz de inşallah referandum öncesinde alt geçidi trafiği açmak. Tam tarihi belli değil ama önümüzdeki hafta içi ayın 11’si gibi planlıyoruz. Hem meydanda da Özyurt A.Ş Orhan Özyurt adına cami temel atma töreni olacak. Şu an alt geçit projesini tamamen bitirdik. Sadece orada AVM girişleri kaldı. Ayın 11’nde tabela durağındaki alt geçidimizi çift yönlü olarak trafiğe açmış olacağız. Vatandaşın bir senedir çektiği sıkıntıları ortadan kaldırmış olacağız. Belediye de kompleksin hemen yanına katlı otopark da yapıyor. Park etme sorunu da bu sayede en aza indirgeniyor.

Esenyrut 8-10 m bir üst meydana, yeni bir alana kavuşuyor. Belediyenin olsun, üniversitenin olsun önünde olması ile insanların sosyal olarak daha bir bütün haline gelmesi de kaçınılmaz olacaktır. AVM ile insanların bir arada zaman geçireceği bir alan oluştu. Meydan da Recep Tayyip Erdoğan Parkı ile birleşiyor. Bunlarla birlikte görünenden daha farklı insan profili karşımıza çıkacaktır. Ciddi anlamda uyuşturucu bağımlısı insanlardan vatandaş mağdur… Güvenliğin üst seviyede olmasıyla ve bir meydan kalitesinin ortaya çıkmasıyla onlar da temizlenmiş olacak. Allah’ın izniyle de Mayıs sonunda meydan temizlemesi de bitmiş olacak.

Ramazan öncesi hedefimiz orayı, vatandaşın kullanımına açmak, Ramazanda da insanların ferahlanacağı, birlikte vakit geçireceği bir alan yaratmaktır. Referandumdan sonra da Belediye yeni yerine taşınmaya başlayacaktır.

‘’Doğan Araslı’dan Firuzköy’e kadar kalkınma hamlesi hareketlendi’’

Esenyurt’ta insanların vakit geçireceği alanlar kısıtlı. Vatandaş ya Akbatı AVM’ye ya da Marmara Park’a gidiyor. Esenyurtluların ne eğlence ne de alışveriş yapacağı mekânlar var. Hal böyle olunca da başka firmaların da yatırımları buraya doğru kaymakta. Hemen hemen Doğan Araslı’dan Firuzköy’e kadar ciddi anlamda kalkınma hamlesi hareketlendi. Büyükşehir Belediyesi’nin bu bölgeye metro ihalesi yapılıyor. Metronun da oraya kadar gelme ihtimali çok yüksek. Yolda fazla vakit harcamadan buraya ulaşmak vatandaş açısından oldukça sevindirici olacaktır.

Üniversite, Kaymakamlık, Belediye, Emniyet hepsi bir arada

Tabela durağı bence vatandaş için %300-500 kat değer kazandı. Ulaşım açısından da aynı şekilde… Cumhuriyet meydanı trafik açısından rahatladı. Bulut Durağı Ahmet Arif Caddesi alt geçit projesi şu anda tamamlandı ve vatandaşın hizmetine sunuldu.

Bulut Durağı Ahmet Arif Caddesi alt geçit projesinde eksikler var mı?

Orada yoğunluğumuzdan dolayı ufak tefek eksiklerimiz mevcut. Bir tanesi oradaki ışıkları, yaya geçidini alta alıp iptal ediyoruz. Nisan sonunda bitirmiş olacağız. Diğer bir sıkıntı da Isparta Kule Caddesi’nden gelenler nikâh sarayının önünde yığılma oluşturuyor. Oraya da yeni bir düzenleme yapıyor Esenyurt Belediyesi. O da yakın zamanda tamamlanmış olacak.

Yeni bir proje daha…

Bir projemiz daha var: Havuzlu Kavşak. Biz bu projeyi de fikir olarak Büyükşehir Belediyesi’ne gönderdik. Trafik akışının daha güvenli bir şekilde akması için TEM ile Firuzköy arasında Esenyurt’un kesişme arterleri ortadan kalksın istedik.  Zaten bu oluşan yoğun trafiğin temeli insanların kurallara uymamasından kaynaklanıyor. Yeni bir uygulama var şimdilerde. Otobüslere, minibüslere GPS sistemi uygulanıyor ve bunu çok doğru buluyorum. Mesela minibüs şoförü kırmızı ışıkta geçiyor, yeşil ışıkta önünde duruyor. Böyle bir kültürün ortamında siz istediğiniz kadar alt geçit yapın, istediğiniz yere zaman tabela koyun sorun yine aynı olacaktır. İnsanlar üst geçidi kullanmıyorlar. Zihniyetimizi, kültürümüzü geliştirmemiz gerek. Siz ne kadar medeni yatırımlar yaparsanız yapın insanlar da kendini geliştirmediği sürece yapılan iş de olumlu sonuç vermiyor. Başta öz eleştiriye açık olmamız gerek.

Esenyurt Devlet Hastanesi’nin önünde de olması beklenen bir kavşak projesi vardı?

Orada bizim dışımızda Esenyurt Belediyesi’nin birkaç alternatif çalışmaları bulunmakta. Ama orada ne tür bir çalışma yapılacağı hakkında kesin bir bilgim yok.

‘’Yatırımların artmasına Sayın Necmi Kadıoğlu vesile oldu’’

Şu an Esenyurt’ta yatırımların artmasına Sayın Necmi Kadıoğlu vesile oldu. Esenyurt sizlerin de bildiği gibi İstanbul’un en hızlı büyüyen ve en hızlı gelişen ilçesi haline geldi. Bu gelişimi alt yapı ile tamamlanması gerekiyordu ki ilerideki problemleri en aza indirgensin. Bence medeniyetin ilk başladığı yerdir alt yapı: yol. İnsanların kullanacağı kaldırımlar, otobüs durakları, üst geçitler, zaman geçirebileceği parklar… Esenyurt yapılan projelerin kıymetini bilmesi lazım. Taşlar döşedik, üzerlerine sprey boya ile yazılar yazılmış. Yarın bunu kim kullanacak? Herkes kullanacak. Ben zarar verdim benim cebimden çıkmıyor değil! Devletin cebinden çıkan her kuruş bizim cebimizden çıkıyor. Ama insanlar bu bilinçte değiller. Hizmetin siyaseti, kültürü, dini, dili, ırkı olmaz. Hizmet insanlığa yapılmış bir adımdır.

Bu kavşaklar bittiği zaman Esenyurt’un trafiği hafifleyecek mi?

Kavşak demek, bölgesel anlamda çözüm demektir. Bir kavşağı bitirmek o bölgeyle ilgili problemi çözüme kavuşturmak demektir. Tabela durağı, geçmişini değil, gelecekteki yoğunluğu düşünerek yapıldı. Oraya kaymakamlık binası, belediye binası, emniyet binası, üniversite yapıldı. Beklenenden daha fazla belki de trafik olacaktı. Altyapıyı bina ile çözdüğünüz zaman trafik problemini de çözmüş oluyorsunuz. Sistem devreye girmeden, oradaki altyapı, trafik sorunu çözülmüş, Esenyurtlular kompleks bir yapıya kavuşmuş oldu.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Avşar ailesinin acı günüÖnceki Haber

Avşar ailesinin acı günü

Umut Karakoç’u kaybettikSonraki Haber

Umut Karakoç’u kaybettik

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!