esss

Yerel yönetimler Danışma Meclisi Gerçekleşti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yerel yönetimler Danışma Meclisi Gerçekleşti
AK Parti Esenyurt İlçe teşkilatının düzenlemiş olduğu Yerel yönetimler Danışma Meclisi 3 kademe ilçe yönetimi, mahalle başkanları ve meclis üyelerinin katılımı ile gerçekleşti.

Esenyurt Belediyesi Sürekli Eğitim Merkezinde düzenlenen danışma meclisine eski Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, AK Parti İstanbul Milletvekili Nurettin Nebati, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, AK Parti Esenyurt İlçe Başkanı Şenay Değer, meclis üyeleri ve mahalle başkanları katılım sağladı.

Değer; “En büyük ilçe Esenyurt ’tur”

Danışma meclisinin açılış konuşmasını gerçekleştiren AK Parti Esenyurt İlçe Başkanı Şenay Değer, “2016 yılı nüfus sayımı ile en büyük ilçe Esenyurt olmuştur. Küçük bir belde olan Esenyurt artık megakent olan İstanbul’un en büyük ve en gözde ilçesidir. Yapılan büyük yatırımlar ve gözde projeler sayesinde Esenyurt yaşanabilir bir ilçe haline geldi. Önümüzde referandum süreci var. Bu süreçte vatandaşımıza değişen 18 madde hakkında en doğru bilgileri vermeliyiz. “Diktatörlük mü geliyor, laiklik elden gidiyor” gibi haksız söylemler yerine en doğru ve halkın yararına olan bu maddeleri vatandaşlarımıza aktarmalıyız” dedi.

Kadıoğlu; “İnsanlar yatırımlara geliyor”

Eğitimden sağlığa, dini tesislerden sosyal belediyeciliğe dair projeleri anlatan Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, “ Yüksek gerilim hatlarının yükseltilmesi ve atık su çalışmalarımız devam ediyor. Yaşam şartlarını rahatsız eden ne varsa hepsini ortadan kaldırıyoruz. Esenyurt Türkiye’de en fazla göç alan ilçedir. Yüksek binalardan dolayı böyle bir şey olduğunu dile getiren insanlar var ama Türkiye’nin birçok ilçesinde bu tarz yapılar var. Fakat insanlar yapılan yatırımlara, sosyal belediyeciliğe, sosyal ve eğitim tesislerine geliyor. Eskiden vatandaşlar kamu kurumlarındaki işlerini ve diğer işlerini yapmak için komşu ilçelere giderdi. Göreve geldiğimizde bu sorunu ortadan kaldırdık artık herkes işini Esenyurt ’ta rahat bir şekilde hallediyor. Yeni kamu merkezimizin bitmesi ile birlikte vatandaşlarımız tüm kamu kurumlarına tek merkezde bulacak” dedi.

Sözlerine devam eden Başkan Kadıoğlu, yeni dönemde devam eden ve yeni başlayacak olan projeleri maddeler halinde anlattı. Başkan Kadıoğlu, 23 okulun devam ettiği, 14 mahalle kreşi yapıldığı, dini tesislerin yapıldığını ve belediye olarak Nevşehir Hacı Bektaş Veli Kültür ve Konaklamam Merkezi inşasının başladığını, Esenyurt ‘ta ise Türkiye’de ilk defa Caferi vatandaşlar için bir medrese yapılacağını belirtti. 

Eker; “Ortadoğu’yu yeniden şekillendirmek istiyorlar”

AK Parti Esenyurt Yerel Yönetimler Danışma Meclisine katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Mehdi Eker, “ Batı kültürü çelişkiler ve çatışmalar üzerine kuruludur. 20’nci yüzyılın başında bir Cihan harbi yaşandı. O cihan harbinde milyonlarca insan kaybedildi ve biz bir imparatorluk kaybettik. Bunun hemen arkasından biz Türkiye Cumhuriyetini kurduk.  Cumhuriyet kurulduktan 20 yıl sonra Avrupa 2’nci Dünya savaşını çıkardı. Bugün Ortadoğu’yu yeniden şekillendirmek istiyorlar. Kısa ve orta vadede petrolün tek bir elde toplanmasını istemiyorlar. Çünkü bu petrol dünya petrol piyasasının yüzde 10’unu oluşturuyor. Anayasa değişikliği teklifi AK Partinin teklifidir. Bu teklifin altında 316 milletvekilinin imzası vardır. Bu bir reformdur. Sorunların çözülmesi için sistemin reforme edilmesi gerekiyor. Amacımız Türkiye’nin sorunlarını çözmek ve Türkiye’yi daha ileri bir noktaya taşımak. Mevcut anayasa askeri darbe ile yapıldı. Bu anayasayı askeri darbe yapanlar hazırladı bunun nedeni de siviller olmasın ve askeri ve bürokratik organlar Türkiye’yi yönetsin istediler. Yani kendileri bu ülkeyi yöneteceklerdi ve Cumhurbaşkanı ve Başbakan askeriyeden çıkacaktı. Cumhurbaşkanını ve millet meclisini halk seçecek. Biri kanunları yapacak diğeri yürütmeyi yapacak. Türkiye hükümetsiz kalmayacak ve koalisyonlara muhtaç olmayacak.  Mevcut sistemde Cumhurbaşkanının imza attığı hiçbir maddeden sorumlu değildir. Anayasa değişikliği ile artık bu durum ortadan kalkacak. Diktatörlük, tek adam, padişahlık dönemine gidilmiyor. Halkın yararları doğrultusunda olan bir sisteme gidiliyor” dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Boşanmak üzere olduğu eşini böyle vurduÖnceki Haber

Boşanmak üzere olduğu eşini böyle vurdu

Harçlık kazanırken canından olduSonraki Haber

Harçlık kazanırken canından oldu

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!