esss

Ardahan’daki Arsalar Rant’a kurban mı gidiyor?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ardahan’daki Arsalar Rant’a kurban mı gidiyor?
Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir, belediyeye ait değerli arsaları seçim öncesi bir bir satmaya başladı.

Daha önce Ardahan'ın eski otogar yerini satan Başkan Demir, belediye ait yaklaşık 50 milyon TL değerinde arsa satışı gerçekleştirmişti.

Faruk Demir son olarak Ardahan Belediyesi, Kaptanpaşa Mahallesindeki akaryakıt istasyonu arsasını, ihaleyle satışa çıkardı.

Kaptanpaşa Mahallesinde bulunan 5.333,69 m2 yüzölçümlü arsayı, kapalı teklif usulü ihaleyle satışa çıkararak yaklaşık 10 Milyon 680 bin TL karşılığında Ağrılı bir müteahhide satıldığı ileri sürüldü.

Belediye Başkanı Faruk Demir, göreve geldiği günden itibaren birçok değerli arsayı sattığı biliniyor. Ak Partili Meclis üyelerinin bu satışlara red vermesine rağmen meclis çoğunluğu elinde bulunduran Demir, oy çokluğu ile Belediye arsalarını parsel parsel satmaya devam ediyor.  Belediye eli ile kamuya ait yerlerin satışı ve elde edilen gelirin nereye harcandığını ise bilinmiyor.  Arsayı alan Ağrılı inşaat firması sahibinin ise Ardahan’ın birçok yerinde şantiye halinde inşaatlarının olduğu iddialar arasında.

AKARYAKIT ARSASI İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİNE GİDİLEREK KONUT PLANINAMI ÇEVRİLECEK?

5.333,69 m2 Akaryakıt istasyonu arsası olarak satılan yerin iddiaya göre daha sonra belediye tarafından imar planı değişikliği ile konut arsasına çevrileceği arsada ticari artı konut projesi olarak değiştirileceği yine Ardahan kamuoyu tarafından ileri sürülmekte.  

ÖNCEKİ DÖNEM BELEDİYE BAŞKANI FARUK KÖKSOY TEPKİ GÖSTERDİ!

Ardahan Belediye Başkanı Sn. Faruk Demir bu ihale suç ve dava konusu olacak bir ihaledir.

Kamu Yararı ve Acele Kamulaştırma yapılan yeri rant hesabına keyfi satamazsınız.

Sn. Başkan F. Demir size hitaben daha öncede hassasiyetle ve nezaketle KÜR=KURA nehri kenarı eski garaj yerini satmayın diye ricada bulunmuştuk. Ama anlaşılıyor ki rant sizi çok heyecanlandırıyor. 3000 yılı aşkın geçmişi olan Ardahan şehri KÜR NEHRİ kenarına kurulmuş, kültür, ticaret, ekonomi ve estetiğinin en büyük potansiyel değerini bu nehirden almıştır.

Bu Şehrin İLK İMAR PLANININ tanziminden bu tarafa Rahmetli Edip Çanakçı, Sn. Salih Aktürk,  Sn. Mikayil Kayatürk, Sn. Teoman Güngör ve Bendeniz dönemlerinde 18 Milyona Ankara’da ki partili yakın dostuna satarak 180 milyon rant kazandırdığın bu alan YEŞİL ALAN VE PARK YERİ OLARAK korunmuştu.

Şimdi de İnsanların temel haklarından olan Anayasamızın da teminatında ki özel mülk olan Acele Kamulaştırılmış alanı AKARYAKIT İSTASYONU planı ile rantlandırarak (BU RANTIN HAKKI İLK MÜLKİYET SAHİPLERİNİNDİR) satış ihalesi yapıyorsunuz. Üstelik 1 bir km içinde ikinci bir Akaryakıt istasyon ruhsatının kanunen mümkün olmadığı da açık. Tabii ilgili "Kanunu Arkadan dolanarak"  ANA YOLA cephesi var iken YAN YOL dan cephe planı yaparak 1 km içindeki faaliyette bulunan Akaryakıt işletmecilerinin menfaatini de zedelemektesiniz.

"Kamulaştırma özel mülkiyete zorla el koyma uygulaması olarak kamu yararı ve kamu hizmeti temeline dayanır.  Bu temellerin ortadan kalkması kamulaştırma işleminin özünü ortadan kaldırır."  Bu çerçevede açılacak davalar nedeni ile kamu zararına sebebiyet verilecektir.

  Otogar amaçlı imar planını yaptığımız, bu amaç için Belediye Meclisimizde Kamulaştırma kararı aldıktan sonra yine Belediye Encümeni ile "KAMU YARARI KARARI"  alarak yasa gereği O zamanki Sn. Ardahan Valimizin onayı ile TC. Bakanlar Kurulundan "ACELE KAMULAŞTIRMA KARARINI"  alarak Bu sefer Ardahan Asliye hukuk mahkemesinden değer tesbiti davası ve değerini mahkemece belirlenen hesaba yatırarak bu özel mülkiyeti "ARDAHAN ŞEHİRLERARASI OTOGAR VE KAMYON GARAJI, TIR TRANSFER MERKEZİ" yapımı için tapusunu Belediyemize tescil ettirmiştik.

  Şimdi "bu amaç" tam olarak gerçekleşmeden, Kamyon Garajı, TIR TRANSFER MERKEZİ tesisleri yapılmadan, Kamulaştırma Kanununun ilgili maddesi gereği üzerinden 5 yıl geçmeden özellikle mülkiyetin ilk sahiplerine tebligat kanunu gereği bilgi verilmeden hangi rant hesabı ile acele satış yapıyorsunuz ifadelerini kullandı.

Kaynak:Esenyurt Haberleri

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Esenyurt Kent Konseyi, Türkiye Kent Konseyleri Platformu 30. Dönem Başkanı olduÖnceki Haber

Esenyurt Kent Konseyi, Türkiye Kent Kons...

Esenyurt'ta eşini 9 yerinden bıçaklayarak intihar etti!Sonraki Haber

Esenyurt'ta eşini 9 yerinden bıçaklayara...

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!