Beylikdüzü Belediye Başkanı Çalık'tan suçlamalara kapsamlı yanıt: 'İddialar gerçeği yansıtmıyor!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Beylikdüzü Belediye Başkanı Çalık'tan suçlamalara kapsamlı yanıt: 'İddialar gerçeği yansıtmıyor!
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik davada 10. celsede hakim karşısına çıkan Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, hakkındaki suçlamaları reddederek, 'Somut delil yok, çelişkili beyanlar var' dedi.

SUÇLAMALARA KAPSAMLI YANIT 

Çalık, iddianamede sorumlu tutulduğu 7 ayrı eyleme ilişkin yaklaşık 5 saat süren savunmasında tüm suçlamaları tek tek yanıtlayarak reddetti. Özellikle tanık ifadelerindeki çelişkilere dikkat çeken Çalık, "Asıl mesele çelişki değil, iddiayı ortaya koyan kişinin güvenilirliğidir" ifadelerini kullandı. Tanık Uğur Güngör'ün farklı zamanlarda değişen beyanlar verdiğini savunan Çalık, bu durumun dikkate alınması gerektiğini belirtti. Ruhsat ve iskân süreçlerine ilişkin suçlamalara da değinen Çalık, bu işlemlerin teknik birimler tarafından yürütüldüğünü ve kendi görev tanımıyla ilişkilendirilemeyeceğini ifade ederek, "İsnat edilen fiiller görevimle örtüşmüyor" dedi. 

PROJELER VE DELİL EKSİKLİĞİ 

Westside ve diğer projelere ilişkin iddialarda farklı kişilerin çelişkili beyanlar verdiğini öne süren Çalık, somut delil bulunmadığını savundu. Tapu kayıtları ile iddialar arasında uyumsuzluk olduğunu dile getiren Çalık, bazı iddiaların "hayali" olduğunu belirtti. Kalekent ve Demir Country projelerine ilişkin suçlamalarda da benzer şekilde somut belge eksikliği olduğunu kaydeden Çalık, bazı projelerde ruhsatların kısa sürede alındığını ve sürecin mevzuata uygun ilerlediğini söyledi. 

KAMU YARARI YATIRIMLARI ELEŞTİRİSİ 

Bağış ve sosyal donatı projelerine ilişkin iddiaları da reddeden Çalık, kamu yararına yapılan yatırımların "rüşvet" gibi gösterilmesini eleştirdi. "Gönül rızasıyla yapılan hizmetler suç gibi sunuluyor" diyen Çalık, yaklaşık bir yıldır tutuklu olduğunu hatırlatarak sağlık geçmişine de değindi ve adil yargılama talebinde bulundu. Savunmasını tahliye isteği ve cezaevinde yazdığı şiirle tamamlayan Çalık'ın davası, 26 Mart Perşembe günü saat 10.00'da devam etmek üzere ertelendi. 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bankalarda Yeni Dönem: Kimliğini Yenilemeyen Para GönderemeyecekÖnceki Haber

Bankalarda Yeni Dönem: Kimliğini Yenilem...

Vergi de yeni dönem: Maliye 17 sektöre özel denetim ekipleri kurduSonraki Haber

Vergi de yeni dönem: Maliye 17 sektöre ö...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!