Tutuklu Başkan Murat Çalık için ameliyat kararı!

Tutuklu Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık’ın, sağlık raporlarına karşın cezaevinde tutulduğu ve boynundaki kitle için ameliyat kararı verildiği açıklandı.
İBB’ye yönelik operasyonlarda tutuklanan Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık’ın sağlık durumu ciddiyetini koruyor.
Lösemi ve kanser geçmişi bulunan, verilen sağlık raporlarına karşın İzmir Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda tutukluluğu devam eden Çalık’ın, patolojiye gönderilen boynundaki kitle için ameliyat olmasına karar verildi. Dün de tetkikler için tekrar hastaneye yatırılan Çalık, tetkiklerin ardından yeniden cezaevine gönderildi.
Çalık’ın salı günü şah damarına yakın bir bölgeden ameliyata gireceği bildirildi.
“LENF NODUNDA BÜYÜME VAR”
Çalık’ın sağlık durumuna ilişkin Cumhuriyet’e değerlendirmelerde bulunan avukatı Melih Koçhan, müvekkilinin geçmişte geçirdiği ağır hastalıklar nedeniyle yüksek riskli bir tıbbi süreçten geçtiğini vurguladı.
Müvekkilinin geçmişte lösemi ve sağ tükürük bezine ilişkin kanser tanılarıyla tedavi gördüğünü, bu süreçte boynun sağ tarafında geniş kapsamlı cerrahi müdahaleler yapıldığını belirten Koçhan, söz konusu operasyonlara bağlı olarak ilgili bölgede ileri derecede doku yapışıklıkları ve ciddi anatomik değişiklikler oluştuğunu ifade etti.
Koçhan, “Son dönemde yapılan tetkiklerde, daha önce cerrahi işlem uygulanmış olan aynı bölgede yer alan lenf nodunda yaklaşık 3 mm’lik bir büyüme saptanmıştır. Yapılan değerlendirmelerde, bu büyümenin nedeninin kesin olarak ortaya konulabilmesi ve söz konusu dokunun iyi huylu mu yoksa malign nitelik taşıyıp taşımadığının net biçimde belirlenebilmesi için açık cerrahi müdahalenin gerekli olduğu hekimlerce ifade edilmiştir. Mevcut tıbbi veriler ışığında, ancak bu şekilde kesin bir sonuca ulaşılabileceği değerlendirilmiştir” diye konuştu.
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN

































Yorum Yazın