esss

Bilişim Uzmanı IŞIKLI Ankara’da

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bilişim Uzmanı IŞIKLI Ankara’da
Ardahanlı tanınan iş insanı bilişim uzmanı Mehmet Suat Işıklı Cumhuriyet Halk Partisinden üst düzey yöneticilerle yaptığı görüşmeden sonra Ankara’ya acil gittiği bildirildi.

Ardahan’da tanınan ve her platformda aktif görev alan IŞIKLI, Cumhuriyet Halk Partisinin gençlere, sosyal medyada güçlü isimlere, dijitalcilere ve bilişimcilere bu seçim ağırlık vermesi gündemdeyken, aldığımız bilgiye göre bu ziyaretin ardından Mehmet Suat Işıklı’nın Ardahan millet vekili aday adayı olması bekleniyor..

MEHMET SUAT IŞIKLI KİMDİR

Mehmet Suat IŞIKLI 1986 yılında doğdu. İlk ve orta öğrenimini Ardahan 23 Şubat İlköğretim okulunda tamamladı. Lise öğrenimini de Ardahan’da tamamladıktan sonra Ardahan Üniversitesi Arıcılık Bölümünü ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme fakültesini bitirdi. O dönemlerde bilgisayar ile ilgili bölümler olmadığı için anladığı ve dede mesleği olan arıcılık bölümünü bitirip işletme fakültesine tamamladı.

1996 yılında hizmet sektöründe Ardahan’da ticarete 10 yaşındayken aile işletmesinde başladı. 2001 yılında internet sistemleri üzerine çalışmalara başladı. Ardahan’a bilişim ve internet teknolojisi alanında sürekli yenilikler getirdi ve Ardahan merkez ve ilçeleri dahil tüm köylerine internet ve güvenlik sistemleri hizmeti götürdü. 2006 yılında bilgisayar satış ve teknoloji üzerine iş hacmini geliştirdi. 2008 yılında Türkiye’nin telekomünikasyon ve güvenlik sistemleri teknolojileri alanında en büyük şirketlerinin bayiliklerini Ardahan’a getirdi. Çevresindeki gençlere destek olup bilişim alanında yetiştirmeye çalıştı. Bilişim Uzmanlığı, Güvenlik Teknolojileri Uzmanlığı, İnsansız Hava Araçları Uzmanlığı, Yapay Zeka ve Yazılım Sistemleri Uzmanlığı, Dijital Dönüşüm Uzmanlığı, Sosyal Medya Uzmanlığı ve Dijital İçerik Üreticiliği alanlarında yurt içinde ve yurt dışında eğitimlere katıldı. Ardahan’ı Türkiye’nin en büyük bilişim fuarlarında temsil etti. Bir çok ülkede ( Küba, Meksika, Vietnam, Kamboçya, Azerbaycan, Ukrayna, Almanya, Tayland, Sırbistan, Çek Cumhuriyeti, Yunanistan, Moldova, Güney Afrika, Romanya ve Gürcistan) da ticaret ve turizm seyahatlerine katıldı. Ardahan’ın turizminin ve sınır ticaretinin gelişmesi için çabalayıp, gittiği her yerden veriler toplayıp projelendirip sürekli Ardahan halkını bilgilendirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi Ardahan teşkilatında 2 dönem bilişimden sorumlu il başkan yardımcılığı görevi yaptı. Dursun Akçam Kültür ve Sanat Vakfı, Ardahan Vakfı, Ardahan Tüketici Hakları Derneği, Ardahan Eğitim ve Kültür Derneği, Yeşilay Cemiyeti Derneği Ardahan Şubesi, Ardahan Üniversitesi Mezunları Derneği ve Ardahan Gençlik Derneğinin yönetiminde bulundu.

Sosyal sorumluluk projelerini sürekli destekleyen Mehmet Suat IŞIKLI, 2011 yılından 2013 yılına kadar sosyal medya üzerinden Köy Okullarını Destekleme Projesi ile 28 köy okuluna büyük yardım gelmesini sağladı.  2011 yılından 2014 yılına kadar sinemasız Ardahan’da, ücretsiz sinema etkinleri düzenleyerek Ardahan haklını ve üniversite öğrencilerini sinema ile buluşturdu. 2014 yılında Ardahan’ın ilk yöresel ürünlerin satılması ve tanıtılması için alışveriş sitesi kurarak ulusal pazara açılmada öncülük etti.

2018 yılında evlendi ve 1 kız çocuğu babası. 2019 yılında Ardahan ve bölgesinin ilk insansız hava araçları uzmanlığı belgesini aldı. İnsansız hava araçları ile Ardahan’ın turistik tüm yerleri görüntülemeye ve arşivlemeye başladı. Ardahan’daki köy okullarındaki çocuklara ücretsiz insansız hava aracı (drone) kullanım eğitimleri verdi. Bölgeye gelen sinema ve dizi yapımcılarını Ardahan’a getirip tanıtılmasına destek sağladı. 2022 yılında Türkiye’nin ilk Dijital İçerik Üreticileri Platformunu, bölgenin en güçlü sosyal medya sayfalarını bir araya getirerek Ardahan’da kurulmasına sağladı. Dijital içerik üreticileri Ardahan’ın tanıtımına çok büyük destek sağladı.

2020 yılında pandemi sürecinde Ardahan’daki tüm kurumlara telekomünikasyon ve güvenlik sistemleri alanlarında ücretsiz destek sağladı. Pandemi sürecinde online eğitim ihtiyacı olan tüm öğrencilere ücretsiz destekler sağlayıp eğitimlerine devam etmelerine destek verdi. Eğitime sürekli destek verip bugüne kadar yıllık kazancının belli miktarını öğrencilere burs, eğitim setleri, kitap vb. alanlarda destek sağladı.

2021 yılında Ardahan’da akıl ve zekâ oyunları sınıfı açtı. 2022 yılında köy okullarındaki çocuklara farkındalık yaratmak için insansız hava aracı götürüp ücretsiz eğitimler verdi. 2023 yılında ücretsiz olarak bir çok öğrenciye online eğitim seti dağıttı.

Sporcunun ve sanatçının hep yanında oldu. İlimizi temsil eden hemen hemen tüm sporculara destek vermesi ile tanınan Mehmet Suat Işıklı, tüm tiyatrocuları da destekleyerek SMA hastası bebeklere ve depremzede vatandaşlara destek vermek için tiyatro organizasyonlarına öncülük etti.

Sosyal medyayı çok iyi kullanan ve bir çok ünlü isminde takip ettiği, gençlerin değer verdiği Mehmet Suat IŞIKLI, Ardahan’da herkese eşit davranan, tüm siyasi görüşlere, etnik yapılara ve dinlere saygısıyla tanınan birisi olarak sevilen kişiler içerisinde yerini almıştır.

Kaynak:Esenyurt Haberleri

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Esencan’dan 14 Mart Tıp Bayramı’nda anlamlı kutlamaÖnceki Haber

Esencan’dan 14 Mart Tıp Bayramı’nda anla...

Yusuf Yıldırım adaylığını açıkladıSonraki Haber

Yusuf Yıldırım adaylığını açıkladı

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!