esss

Çiftçi, ‘Sadece meclis üyeliği yapmakla Belediye Başkanlığı olmaz’

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Çiftçi, ‘Sadece meclis üyeliği yapmakla Belediye Başkanlığı olmaz’
CHP Esenyurt’ta aday adaylığı başvurusunda bulunan Mimar Atakan Çiftçi gazetemizin sorularını yanıtladı

Çiftçi yaptığı açıklamasıyla oldukça iddialı olduğunun mesajını verdi. ‘Ancak ben iddialıyım; ben daha iyi yaparım. Belediyeciliğin her biri ayrı kalemdir. Sadece bir dönem belediye meclis üyeliği iki dönem yapmakla olmuyor. O zaman belirli durumlara hâkim oluyorsunuz. Belediye lebideryadır. Ben masanın iki tarafında da çalıştım. Bizim yeni bir Esenyurt ufkumuz var’ sözleriyle rakiplerine de mesaj verdi.

Atakan Çifçi kimdir?

1975 yılında Kars Akyaka’da doğdu. İlköğretim eğitimini Kars’ta tamamladı. Kredili sistemin ilk lise mezunudur. Kars Alpaslan Lisesi’nden mezun olarak daha sonra üniversiteyi Türkiye’de ilk bine girerek Uludağ Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nde okudu. Öğrenci iken kurulan Mimarlar Odası Şube Meclisinde yer aldı. Mimarlık Kulübü Başkanlığı, Söz Tv haber spikerliği, Radyo Mix’deDJ’lik yaptı.1998-2004 yılları arasında Esenyurt Belediyesi bünyesinde çalıştı. İmar-Yapı Denetim ve Fen İşleri Müdürlüklerinde aktif görevlerde bulundu. 4 yıl boyunca Disk Genel-İş Sendikası İşyeri Temsilciliği görevini yürüttü.2004 -2019 yılları arasında Özel Sektör ve Resmi Kurumlarda Müteahhitlik-Mimarlık ve taahhüt işleri yapmıştır. Yapmış olduğu kurumsal işler arasında Okul, Park, Sağlık Ocağı, Kreş yer alırken, özel sektör bünyesinde konut ve işyeri bulunmaktadır.

Çeşitli yerel gazeteler ve dergilerde köşe yazıları yazarak; mimarlık hakkındaki duruşunu ve siyasi görüşlerini öne çıkardı. Mimarlar Odası üyesidir. CHP ile tanışıklığı Gençlik Kollarında başlamıştır. Ardından Mahalle Başkanlığı, Seçim Koordinasyon, İlçe Seçim Kurul Üyeliği gibi görevlerde bulundu. 10 yıl aktif delegelik yaptı. 2012 yılında İstanbul 3. Bölge Millet Vekili Aday Adayı oldu. 2014-2019 yılları arasında Esenyurt Belediyesi Meclis Üyeliği görevine seçildi. Söz konusu yıllar içerisinde İmar Komisyonu, Denetim Komisyonu, Çevre Komisyonu üyeliği görevlerinde bulundu.

2015-2016 yılları arasında Esenyurt Toplu Yapı Başkanlığı görevinde bulundu. ADD Çağdaş Yaşam Derneği, Engellier Vakfı, TEMA ve LÖSEV gibi sivil toplum örgütlerine her zaman destek oldu ve çalışmalarında yer aldı. Esenkent Yüksek Gerilim mücadelesi, HAYIR BLOĞU çalışmaları, YSK referandumdaki mücadelelerde halkla beraber etkin ve aktif rol üstlenmiştir.

2019–2023 yılları arasında İBB İSTON A.Ş. de Uzman ve İstanbul Geneli Park ve Bahçeler Koordinatörü olarak görev yapmıştır. İstanbul genelindeki, Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Projelerinde, Halk Ekmek Büfelerinin tasarlanıp halka sunulması, İSKİ altyapı malzemelerinin temini ve koordinasyonu, görevlerinde bulunmuştur.

Tüm bu veriler ışığında Esenyurt için baş gösteren istihdam, trafik, göç, sağlık, eğitim ve diğer sorunlara hâkim olup tüm proje ve çözümlere hazır durumdadır.

Evli ve biri kız biri erkek iki çocuk babasıdır. Sizden biri, işinin ehli sizden biri ve yaşanılabilir bir Esenyurt mümkün sloganı ile yola çıkmış

Yeni bir Esenyurt ufkumuz var

2019 yılında yine Esenyurt’ta aday adayı oldunuz. Adaylık Kemal Deniz Bozkurt’a verildi. Partiniz yerelde iktidar iken, siz neden aday oldunuz. Belediye Başkanını yetersiz mi buluyorsunuz?

Atakan Çiftçi- Biz 2019 öncesinde Esenyurt Belediye Meclisinde AK Parti iktidarına karşı yaptığımız muhalefeti arkadaşlarımızla beraber zirveye taşıdık. Muhalefetten iktidara gelirken süreç içerisinde bunun hazırlığını yaptığımızı söyleyebiliriz. Akabinde müracaatta bulundum ve adaylık malumunuz Kemal Deniz Bozkurt’a verildi. Her yiğidin bir yoğurt yeme şekli vardır. Sayın Bozkurt’un kendisine göre ufku vardı. Elbette ki bir takım çalışmalar yaptı. Ben kendisi için yeterli yâda yetersiz deme lüksüne sahip değilim. Buna halkımız ve partimiz karar verecektir. Ancak ben iddialıyım; ben daha iyi yaparım. Size bunu şöyle açıklayayım. Bizim halkımız çok doktora gitmeyi sevmez. Bir sağlık sorunu yaşadığında bunu tedavi etmek için en iyi doktoru arar. Çünkü işin ehlini bulmaya çalışır. Bizde deprem var. İnşaatlardayapım aşamasında ne yazık ki mimar yâda mühendisler tercih edilmedi. Kalfalar tercih edildi. Sonuçta da yaşanan depremlerdeki acı sonuçlarda hepimizi üzdü. İşte bu noktada da hem kentleşme, hem mimarlık, hem belediyecilik, hem sosyal belediyecilik konusunda en iyisi olduğumu düşünenlerden birisiyim. Nasıl doktorda en iyisi aranıyorsa, bu işte de en iyisi benim.  Ayrıca belirtmekte fayda var. Esenyurt’tabüyüdüm ve benim Esenyurt’a borcum var. 2700 sokağını bilirim. Yolunda, kaldırımında, asfaltında kaldırımında, yeşil alanında ve sosyal tesislerinin hepsinde emeğim var. Belediyecilik sadece meclis üyeliği yapmak demek değildir. Yâda sadece imar demek değildir. Belediyeciliğin her biri ayrı kalemdir. Sadece bir dönem belediye meclis üyeliği iki dönem yapmakla olmuyor. O zaman belirli durumlara hâkim oluyorsunuz. Belediye lebideryadır. Ben masanın iki tarafında da çalıştım. Bizim yeni bir Esenyurt ufkumuz var.                                                                                                                                  

İBB iken Esenyurt’a katkımız oldu

2019 seçimleri sonrası neden İstanbul Büyükşehir Belediyesinde görev aldınız?

Atakan Çiftçi – Seçim sonrası Kemal Bey kendi kadrosunu oluşturdu. Çalışacağı kişileri tayin etti. Bizlere de tanışmadı. Ama Ekrem Başkan böyle bir teklifte bulununca, bizde değerlendirdik. Biliyorsunuz, İstanbul’a hizmet etmek kutsaldır. Orada iken bile Esenyurt’a katkımız oldu. İBB Esenyurt’a ciddi yatırımları olduğunu gönül rahatlığı ile söyleyebilirim.

Yerel seçimler çoğu zaman parti üstü tecelli eder

DEM Partisinin Esenyurt’tan aday çıkartacağız açıklamasını nasıl yorumluyorsunuz?

Atakan Çiftçi – Siyasi partiler kurumsal yapılardır. Kendi içlerinde muhakkak bunu tartışmışlardır. Onların kararını sorgulamak bizim bir şey söylememiz etik değildir. Ama şöyle bir durum var. Referandum sürecinden bu yana gerek tabanda, gerekse yukarıda var. Ve bunun nasıl sonuçlar getirdiğini gördük. 2019 seçimlerinde Esenyurt’un alınması, Küçükçekmece’nin alınması çok önemlidir. Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel ve Ekrem Başkanımız süreci titizlikle yürütüyorlar ve doğru bir şeklide gözlemliyorlar. Şunu özellikle söylemeliyim yereldeki seçimler çoğu zaman parti üstü tecelli ediyor. 

Her şeyi ben bilirim mantığı kabul edilemez

Belediyeyi yönetecek kadronuz var mı?

Atakan Çiftçi – Elbette ki kadromuz var. Esenyurt’ta çok donanımlı bir ekibimiz var. Bunları kullanmasını bilmek gerekir. Öncelikle herşeyi ben bilirim mantığı kesinlikle kabul edilemez. İnsan paylaşımcıdır. Ne kadar çoğalırsak o kadar başarılı oluruz. Esenyurt’ta yaptığımız kadro çalışmasında buna en az benim kadar inanan arkadaşlarımız var. İnsanların öne çıkmasından asla korkmayacağız. Esenyurt’ta yaşayanlar Anadolu yakasına gidip çalışıyorlar. Ama biz burada onlara istihdam yaratırsak elbette ki burada çalışırlar. Kadıköy’den, Zeytinburnu’ndan insanlar gelip Esenyurt Belediyesinde çalışıyor. Bu kadrolarla birlikte Esenyurt’ta çok güzel işler yapacağız. Özellikle Esenyurt’ta kadınlarımızla ilgili çok ciddi çalışmalar içerisinde olacağız. Maalesef halen bankamatik memurları var. Bunların önünü kesmek zorundayız. Kalan diğer kısmı için de istihdam yaratacağız. Bunun için önce işe hâkim olup cesaret gerekiyor. Bu da bizde var.

Kaynak:Esenyurt Haberleri

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Karakaş, Esenyurt’u çöp, çukur, çamur siyasetinden arındıracağızÖnceki Haber

Karakaş, Esenyurt’u çöp, çukur, çamur si...

Erkan Sural Yenimahalle muhtar adayı olduSonraki Haber

Erkan Sural Yenimahalle muhtar adayı old...

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!