esss

Çıldır Dernekler Federasyonu ‘Kemal Şimşir ile yola devam’ dedi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Çıldır Dernekler Federasyonu ‘Kemal Şimşir ile yola devam’ dedi
Merkezi Esenyurt'a bulunan Ardahan İli Çıldır Dernekler Federasyonu 1. Olağan Genel Kurulunu, Ardahan Kültür Evi’nin konferans salonunda gerçekleştirdi.

Yoğun ilgi ve katılımın olduğu genel kurulda tek liste ile seçime gidilirken, Çıldır Dernekler Federasyonu Kurucu Genel Başkanı Kemal Şimşir, yeniden başkan seçildi.

Genel Kurulun Divan Başkanlığını Mali Müşavir Tuncer Dağ yaparken, Başkan yardımcılığını Emekli Orgeneral Alpaslan Erdoğan, kâtip üyeliğini ise Öğretmen Yaşar Geler ve Mali Müşavir Ercan Demir üstlendi.

Slâyt gösterisiyle başlayan genel kurulda Çıldır Federasyonu Kurucu Dernek Başkanları  günün önemine değinen birer konuşma yaptılar. Gazeteci Yazar Mustafa Küpeli, Ardahan Kültür Evi Başkan Vekili Gürhan Şimşek, Posof Dernek Başkanı Mihrican Deniz de birer konuşma yaptı. 

“Ana hedefimiz, Çıldır ve yöremizin gelişmesine katkıda bulunmak”

Genel Kurulun açılışında konuşan Çıldır Dernekler Federasyonu Kurucu Genel Başkanı Kemal Şimşir teşekkür ederek başladığı konuşmasında;  ‘’Birlik ve beraberliğimizin güçlenmesi amacıyla yola çıkan Çıldır Dernekleri, Federasyon çatısı altında bir araya gelmiş ve bu güzel tabloyu ortaya çıkarmıştır. Bu nedenle emek veren kurucu arkadaşlarına ve destek veren hemşerilerine teşekkür ederim’’ dedi.  ‘’Bu örgütlenmeyi bütün Çıldır Derneklerini içine alacak şekilde büyütmektir’’ diyen Başkan Şimşir; ‘’Çıldır Federasyonunun ana hedefi, Çıldır ve yöremizin gelişmesine katkıda bulunmak, ekonomik, eğitim, sosyal, kültürel ve siyasal anlamda geri kalmışlığa son vermektir. Bildiğiniz gibi Çıldır, potansiyel olarak doğal ve ekonomik zenginlikleri içinde barındıran bir ilçemizdir. Yöremizde büyük turizm potansiyeli taşıyan Çıldır Gölümüz, ekonomik ve sınır ticareti açısından büyük potansiyeli olan Aktaş sınır kapımız mevcuttur. Bunların yanında, yöremizin doğal bitki örtüsü, hayvancılık ve arıcılık konusunda tam anlamıyla kullanılmayan potansiyeller barındırmaktadır. Ülkemiz insanına, doğal ürünlerimizi tanıtmak amacıyla çeşitli çalışmalar yapmak ve bu ekonomik potansiyeli büyütmek amacındayız. Federasyon olarak bu dönemde, belirleyeceğimiz birkaç konuya odaklanıp sonuç alıcı ve kalıcı çalışmalar yapmak amacındayız.

Sınır ticaretinin geliştirilmesine yönelik faaliyetlerin olduğu bilgisini verdi

Yöremizin, sınır ticareti ile elde edeceği kazanımların farkındayız. Bu amaçla, sınır ticaretinin geliştirilmesi amaçlı olarak Gürcistan, Azerbaycan hattında sivil toplum kuruluşları ile iletişimi arttırıp, yatırım odaklı çalışmaların önünü açacak çalışmalar hedeflemekteyiz. Bütün bunların yanında, bölgemize yönelik hazırlayacağımız projelerle, yöremiz insanlarının gerek devlet, gerekse uluslararası desteklerden faydalanmalarının önünü açmaya çalışacağız. Bu sebeple, Ardahan Üniversitesi, SERKA ve konunun uzmanlarının vereceği bir konferans organize edip, başta köy muhtarları olmak üzere yerel halkın bilinçlendirilmesini sağlamaya çalışacağız. İhtiyaç duyan hemşerilerimize, ilgili uzmanlarla iletişim ortamı oluşturmaya çalışacağız. Bütün bunların yapılması için güç birliğinin sağlanması ve bu çatının tüm Çıldır’ı kapsayacak şekilde genişlemesi gerekmektedir. Bizler, 11 dernek ile başladığımız bu yolda tüm Çıldır sivil toplum kuruluşlarını aramıza bekliyoruz.’’ dedi.

Yeni Yönetim şu isimlerden oluştu

Tüzük gereği maddeler okunup onaylandıktan sonra tek liste olarak seçime gidildi. Çıldır Dernekler Federasyonu  Kurcu Genel Başkanı Kemal Şimşir yeniden Genel Başkan seçildi. Kemal Şimşir’in ekibinde; Nazif Özdemir, Halil Sayak, Adem Kemer, Turgay Şimşir, Barış Göğüş, Sacir Korkut, Şentürk Söğüt,  Şentürk Şamdanlı ve Ünal Kırmızıtaş   gibi isimler yer aldı. Yönetim Kurulu Yedek: Göksel Budak, Müesip Karasu, Ahmet Bulut, İbrahim Aydın, Hakan Çalışkan, Tayfun Sondemir, Fatih Akdemur, Mustafa Çukurçayır, Gökalp Susuz, Mustafa Şimşek, Disiplin Kurulu: Necip Karasu, İbrahim Hündür, Sinan Göller,  Disiplin Kurulu Yedek: Beysafa Şimşir, Şahin Erkmen, Harun Koçak, Denetim Kurlu Asıl: Ercan Demir, Necip Uygun, Ünal Kala, Denetim Kurlu Yedek: Nurettin Çukurçayır, Mühendis Görmüş, Selçuk Aslan seçildiler.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
300 Kiloluk Kasayı Böyle ÇaldılarÖnceki Haber

300 Kiloluk Kasayı Böyle Çaldılar

Bank Asya'da 1,2 milyon kişiye ödeme yapılacakSonraki Haber

Bank Asya'da 1,2 milyon kişiye ödeme yap...

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!