esss

Dikkat! Yoğun manipülasyon başladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Dikkat! Yoğun manipülasyon başladı
Türkiye'nin Suriye'deki PKK/YPG/IŞİD terör unsurlarına karşı başlattığı 'Barış Pınarı' harekatına karşı terör örgütüne yakın hesaplar sosyal medya üzerinden manipülasyon yapmaya başladı.

Halep ve İdlib'te Türkiye'nin operasyonundan önce çekilmiş fotoğraflar montajlanarak sosyal medyada yayınlandı.

Türkiye’nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzuru getirmek amacı taşıyan Barış Pınarı Harekatı’nda düğmeye basılmasıyla, terör örgütüne yakın hesaplar sosyal medyada manipülasyon ve dezenformasyon girişimlerine hız verdi.

2014 YILINDA ÇEKİLMİŞ FOTOĞRAFLAR

Terör örgütüne yakın hesaplar, Suriye iç savaşı sırasında 2014 yılında çekilen ve bir annenin çocuklarına sarıldığı kareyi değiştirerek, Barış Pınarı Harekatı’nda olmuş gibi göstermek istedi.

EMNİYET’TEN AÇIKLAMA

Emniyet Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, Suriye’deki PKK/YPG/IŞİD hedeflerine yönelik harekat sonrası sosyal medya paylaşımları nedeniyle 78 kişi hakkında işlem yapıldığı açıklandı.

İŞTE O AÇIKLAMA

'Bazı sosyal medya platformları ve muhtelif internet siteleri üzerinde yapılan araştırmalar sonucunda Barış Pınarı Harekatı üzerinden halkı kin ve nefrete tahrik eden paylaşımlar yapıldığı tespit edilmiştir. Söz konusu paylaşımlara ilişkin aşağıdaki açıklamanın yapılmasına gerek duyulmuştur; 09.10.2019 tarihi itibari ile başlamış bulunan Barış Pınarı Harekatı üzerinden ülkemiz aleyhinde kara propaganda yaparak halkı kin ve nefrete tahrik eden, güvenlik güçlerimizin itibarını zedelemek maksadıyla kaynaksız ve yalan paylaşımlarda bulunan, terör örgütü propagandası yaptığı görülen 78 şahıs ile ilgili gerekli yasal işlemlere başlanılmıştır. Türk Polis Teşkilatı olarak suç ve suçlularla mücadelemizi her alanda sürdürdüğümüz gibi sanal ortamda da sürdürmeye devam edeceğiz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.'SÖZCÜ

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Barış Pınarı Harekâtı’nda hedefler ele geçirildiÖnceki Haber

Barış Pınarı Harekâtı’nda hedefler ele g...

Depremde hasar gören Büyükçekmece Vergi Dairesi taşınıyorSonraki Haber

Depremde hasar gören Büyükçekmece Vergi...

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!