esss

Esenyurt’ta Kurban Hazırlığı Başladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Esenyurt’ta Kurban Hazırlığı Başladı
Esenyurt Belediyesi, Kurban Bayramı öncesi kurban satış ve kesim yerlerinde çalışmalara başladı. Pandemiyle mücadele kapsamında, alana kurulacak olan çadırlar arasında sosyal mesafe ayarlanırken, kurban satıcıları ve vatandaşların el hijyenine dikkat etmesi için çadır önlerine su hattı çekilerek musluklar kondu.

Esenyurt Belediyesi, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi, 72 bin metrekare alan üzerine kurulan 200 çadırlık kurban satış ve kesim alanında çalışmalara başladı. Pandemi süreci nedeniyle önlemleri sıkı tutan ekipler, kurbanlıklar gelmeden önce alana kurulacak çadırlar arasında sosyal mesafeyi ayarlayarak, 2 metre boşluk bıraktı.Koronavirüs tedbirlerini elden bırakmayan ekipler, kurban satıcıları ve alıcılarının el hijyeninedikkat etmesi için, her çadıra su hattı çekerek,musluklar bağladı.Kurulan kurban satış pazarında küçükbaş ve büyükbaş hayvan çadırları ayrılırken, yoğunluk yaşanmaması için vatandaşların alana girişi iki ayrı kapıdan yapılacak.

KURBAN SATIŞI VE KESİMİ BELEDİYENİN BELİRLEDİĞİ ALANLARDA YAPILACAK

Esenyurt Belediyesi, hastalıklı kurban satışının önüne geçmek ve Korona virüsün yayılmasını önlemek amacıyla belirlenen kurban satış ve kesim alanları dışında satış ve kesim yapılmasına izin vermeyecek.İl Tarım Müdürlüğünün belirlediği 16 Temmuz tarihinde şehre getirilecek olan kurbanlıklar, Esenyurt Belediyesi Veteriner hekimleri ve İlçe Tarım Müdürlüğü veterinerleri tarafından, gerekli kontroller yapıldıktan sonra alana alınacak. Hastalık şüphesi olan ve küpesi olmayan kurbanlıkların alana girişine izin verilmeyecek

DEZENFEKSİYON VE İLAÇLAMA ÇALIŞMALARI SÜRECEK

Kurban satış ve kesim alanında çalışmalar tamamlandıktan sonra, kurbanlıklar alana girmeden önce çadırlardadezenfeksiyon çalışması yürütülecek. Alanda yapılacak dezenfeksiyon ve sinek ilaçlama çalışmaları bayram sonuna kadar devam edecek.

Kurban kesimhanesinin de içerisinde bulunduğu pazarda, kurban satıcıları için 2 seyyar duş ve seyyar lavabo, 2 büfe, kafeterya, mescit ve 2 otopark bayram sonuna kadar ücretsiz olarak hizmet verecek.

Kaynak:Esenyurt Haberleri

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kontrolden çıkan pikap iki genç kızın ölümüne neden olduÖnceki Haber

Kontrolden çıkan pikap iki genç kızın öl...

Meydan Ardıçlı’ kamu bankalarının başlattığı kampanyada yerini aldıSonraki Haber

Meydan Ardıçlı’ kamu bankalarının başlat...

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!