esss

Işıklı; E- Fatura Dönemi Başladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Işıklı; E- Fatura Dönemi Başladı
Ardahanlı İşadamı ve Bilişim uzmanı M. Suat Işıklı, E-Fatura hakkında dikkat çeken bilgi vererek, E-Faturanın önemine vurgu yaptı.

Yaklaşık 3 yıldır  E- Devlet işlemlerimizin aktif hale gelmesinin ardından, ticari işlemlerde artık elektronik ortama aktarılacaktır. Henüz yeni olan bu sistemleri kullanırken dikkat etmeliyiz. Çünkü devlet sisteminin altyapısı güncellenmeye devam ederken, piyasada bu işi yapan firmalarda şuanda konuya tamamen hakim değil.

Resmi Gazetede yayımlanan tebliğ ile 1 Ocak 2020 ile E-Arşiv fatura uygulamasına geçme zorunluluğu geldi. Türkiye genelinde yaklaşık 100 bin kadar işletmenin E- Arşiv faturaya geçmesi bekleniyor.

2018 veya 2019 hesap dönemleri brüt satış hasılatı (veya satışları ile gayrisafı iş hasılatı) 5 Milyon TL ve üzeri olan mükelleflerin geçişi zorunlu hale gelmiştir. İşletmelerin mali müşavirlerinden detaylı gerekli bilgiyi almalarını tavsiye ederim.

Zorunlu olarak E- Faturaya Geçmeyenlerde E- Fatura Kesecek !

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) tarafından e-dönüşüm alanında kapsamlı bir düzenleme yapıldı. Resmi Gazete'de yayımlanan 509 Sıra Nolu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği ile e-Arşiv Fatura uygulamasına dahil olmayan mükelleflerce, 1/1/2020 tarihinden itibaren düzenlenecek faturaların, vergiler dahil toplam tutarının 30 Bin TL'yi (vergi mükelleflerine düzenlenenler açısından vergiler dahil 5 Bin TL'yi) aşması halinde, söz konusu faturaların, “e-Arşiv Fatura” olarak GİB tarafından sunulan e-Belge düzenleme portali üzerinden düzenlenmesi zorunlu hale getirildi.

E- Arşiv Portal’ı Nasıl Kullanacağız ?

Zorunlu olarak E-Faturaya geçmeyen mükellerin E-portal üzerinden faturasını nasıl keseceğini resimler ile anlatacağım.

  1. Muhasebecinizden temin edeceğiniz kullanıcı adınız ve şifreniz ile aşağıda belirtilen internet adresine giriş yapacağız.

https://earsivportal.efatura.gov.tr/intragiris.html

       2. Açılan sayfadan e-Arşiv portalı seçeceğiz.

       3. Kullanıcı Bilgileri yani mali bilgilerimizi muhasebecimiz ile görüşerek güncelleyeceğiz.

      4. Artık faturamızı kesebiliriz. Belge işlemleri menüsünden “Fatura oluştur” kısmını tıklayarak faturamızı oluşturabiliriz. Müşterinin vergi numarasını yazıktan sonra sistem o kişinin adını otomatik getirecektir. Diğer kısımları manuel olarak kendimiz doldurabiliriz. Satır ekleme, satır silme, kdv oranlarını, tevkifat oranları ve diğer bütün işlemleri bu sayfadan yapabiliriz. Oluşturulan e-fatura aynı menünün altındaki Taslaklar bölümüne otomatik aktarılacaktır.

    5. Son işlem. Kesilen e-Faturanız taslaklar bölüme kaydedilmiştir. Kaydedilen e- faturanızı GİB imza ile sisteme kayıtlı olan cep numaramıza gelecek şifreyi girip, onaylayıp sisteme göndereceğiz. Bu işlemi yapmadan önce faturanızı görüntüleyip eksik varmı diye kontrol etmenizi tavsiye ederim. Teknik nedenlerden dolayı bazen fatura tarihi vb kısımlar eksik olabiliyor. İnceledikten sonra eksik yoksa onaya gönderip çıktısını alabilir, veya bilgisayarınıza kaydede bilirsiniz. Destek ve bilgi için benimle iletişime geçebilirsiniz.

Kaynak:Esenyurt Haberleri

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Esenyurt’ta evine haciz gelen adam ortalığı birbirine kattıÖnceki Haber

Esenyurt’ta evine haciz gelen adam ortal...

Minaresi Yıkılan Caminin bukezde kubbe kaplaması söküldüSonraki Haber

Minaresi Yıkılan Caminin bukezde kubbe k...

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!