esss

İstanbullular Dikkat!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul'da bugün beklenen sağanak yağışın öğlen saat 12.00 gibi etkisini artıracağını ve saat 03.00'e kadar süreceğini bildirdi.

Açıklamada; "Bugün İstanbul'da beklenen sağanak yağışların öğleden sonra etkisini artıracağı ve gece yarısına kadar kuvvetli poyraz ile birlikte metrekareye 25-50 kilogram yağış düşeceği tahmin ediliyor. Meydana gelebilecek su baskını ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor" denildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden, İstanbul'da beklenen sağanağın bugün öğleden sonra etkisini artıracağı bildirildi. Genel Müdürlükten yapılan yazılı açıklamaya göre, bugün İstanbul'da beklenen sağanak yağışların öğleden sonra etkisini artıracağı ve gece yarısına kadar kuvvetli poyraz ile birlikte metrekareye 25-50 kilogram yağış düşeceği tahmin ediliyor.

Meydana gelebilecek su baskını ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

DENİZLERDE FIRTINA

Karadeniz'in batısında bugün öğle saatlerinden itibaren rüzgarın kuvvetini artırarak kuzey ve kuzeydoğu yönlerden 6 ila 8 (50-75 km/sa) kuvvetinde fırtına şeklinde esmesi tahmin ediliyor.

Perşembe günü (yarın) ise sabah saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenen fırtına nedeniyle meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı başta denizciler ve balıkçılar olmak üzere, ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

İBB'DEN AÇIKLAMA: EKİPLER KRİTİK BÖLGELERE YERLEŞİYOR

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada şöyle denildi: "Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiler doğrultusunda yarın (bugün) İstanbul'un genelinde öğle saatlerinden itibaren kuvvetli beklenen sağanak yağmurun perşembe sabahına kadar aralıklarla kuvvetli yağacağı tahmin ediliyor. Yağışla birlikte rüzgârında kuzeyli yönlerden yer yer fırtınamsı (30 ila 60 km/s) şekilde eseceği tahmin ediliyor.

Fatih, Unkapanı, Maltepe, Sultanbeyli, Tuzla, Beşiktaş, Üsküdar, Sarıyer, bölgelerinde etkili olması bekleniyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İlçe Belediyeler AKOM koordinasyonunda muhtemel su taşkınlarına karşı tedbirlerini alıp ekiplerini kritik noktalara yerleştiriyor."

AKOM'DAN DA UYARI

İstanbul'un yarından itibaren yağışlı havanın etkisi altına girmesi beklenirken AKOM'dan da uyarı geldi.

AKOM'dan yapılan uyarıda şu ifadelere yer verildi; "Yarın (bugün) İstanbul'un genelinde öğle saatlerinden itibaren kuvvetli beklenen sağanak yağmurun perşembe sabahına kadar aralıklarla kuvvetli yağacağı tahmin ediliyor."

BİR UYARI DA TEKİRDAĞ VE KIRKLARELİ İÇİN

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, bugün Kırklareli çevrelerinde beklenen sağanağın kuvvetli 

(25-50 kilogram/metrekare), kentin doğusunda (Vize, Demirköy ilçeleri) aşırı (100 kilogram/metrekare ve üzeri) olması bekleniyor.

Tekirdağ çevrelerinde bugün beklenen sağanağın kuvvetli (25-50 kilogram/metrekare), doğu kesimlerinde ise çok kuvvetli ve şiddetli (51-100 kilogram/metrekare) olacağı tahmin ediliyor.

Meydana gelebilecek ani sel, su baskını, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gizli e-ticaret yapana 20 bin lira ceza geliyorÖnceki Haber

Gizli e-ticaret yapana 20 bin lira ceza...

Beylikdüzü'nde büyük yangınSonraki Haber

Beylikdüzü'nde büyük yangın

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!