esss

İstanbul'un En Genç Nüfusu Esenyurt'ta

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İstanbul'un En Genç Nüfusu Esenyurt'ta
İÜ İktisat Fakültesinin yürüttüğü proje kapsamında mahallelerin adeta röntgeni çekildi. İstanbul’da yaşlı nüfusun yoğunlaştığı mahalleler Kadıköy’deyken, en genç nüfusun toplandığı adres Esenyurt oldu.

İstanbul Üniversitesi (İ.Ü.) İktisat Fakültesi'nin yürüttüğü, İstanbul Kalkınma Ajansı'nın desteklediği Mahallem İstanbul Projesi'nin sonuçları açıklandı. Araştırma İstanbul'un mahalleleriyle ilgili demografik yapıdan eğitime, sağlıktan sosyal ve siyasal ortama kadar bir çok konuda ilginç sonuçlar ortaya koydu. Araştırma sonuçlarına göre, İstanbul'da nüfusu binden az olan mahalleler dışarıda bırakıldığında, yaşlı nüfusun yoğunlaştığı mahalleler Kadıköy'den Caddebostan, Suadiye, Fenerbahçe, Göztepe ve Feneryolu oldu. Söz konusu mahallelerde yaş ortalamasının 45'in üstünde seyrettiği görüldü. En genç nüfusa sahip mahalleler ise Esenyurt, Arnavutköy ve Sultanbeyli ilçelerinde bulunuyor. Yaş ortalaması 25'lere kadar düşüyor.

EN ÇOK BOŞANMA KADIKÖY'DE
Nüfusunun yüzde 10'undan fazlası boşanmış bireylerden oluşan mahalleler içinde Kadıköy'den 9, Şişli'den 5 mahalle bulunuyor. Evli olma oranının en yüksek olduğu mahalleler ise Esenyurt'tan Osmangazi ve Akçaburgaz, Başakşehir'den Kayabaşı oldu. Okuryazar olmayan nüfusun en yüksek orana sahip olduğu mahalleler Şile'den Çelebi ve Geredeli, Beyoğlu'ndan Çukur ve Pendik'ten Göçbeyli mahalleleri olurken üniversite mezunu oranının en yüksek olduğu mahalleler Ümraniye'den Saray, Beşiktaş'tan Konaklar, Levazım, Levent ve Ataşehir'den Atatürk oldu. Levent, doktora mezunu en yüksek olan mahallelerin başında geldi. Projeyi yürüten İ.Ü İktisat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Şeker, proje kapsamında geniş bir veri tabanı ve harita tabanlı bir bilgi edinme sistemi kurgulayacaklarını belirterek oluşturulacak bilgi sistemine online ve mobil ortamda tüm kullanıcıların erişebileceğini ifade etti.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Musluk suyunu 'cinsel güç arttırıcı' diye satıyorlardıÖnceki Haber

Musluk suyunu 'cinsel güç arttırıcı' diy...

Esenyurt'taki Market Soyguncuları Güvenlik KamerasındaSonraki Haber

Esenyurt'taki Market Soyguncuları Güvenl...

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!