esss

KPSS Önlisans sonuçları açıklandı!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
KPSS Önlisans sonuçları açıklandı!
Geçtiğimiz günlerde farklı oturumlarda tamamlanan sınavların ardından KPSS Önlisans sonuçları adaylar için merak konusu olmuş ve gözler aday işlemleri sayfasına çevrilmişti. Peki, ÖSYM sitesi KPSS önlisans sonucu sorgulama ekranına nasıl erişilir? Bu başlık altında, bu yıl yapılan önlisans KPSS sonuçları ve ÖSYM giriş ekranı yer alıyor.

KPSS Önlisans sonuçları ne zaman açıklanacak sorusu, sınava giren adaylar tarafından merakla araştırılıyor. Peki, 2020 KPSS Önlisans sonuç sorgulama işlemi nasıl yapılır? Aşağıda, Önlisans KPSS sonuçları için ÖSYM aday işlemleri sayfası (ÖSYM ais) yer almaktadır. Aday işlemleri sayfası altından erişime açılan ve ÖSYM koordinesinde gerçekleştirilen tüm sınavlara ait sonuçlar görüntülenebilmektedir.

ÖSYM İLE KPSS ÖNLİSANS SONUÇLARI AÇIKLANDI

ÖSYM tarafından her sene belirlenen tarihlerde gerçekleştirilen KPSS önlisans sınavı için gözler sonuçlara çevrilmişti. Adaylar geçtiğimiz ay bu sınavda başarılı olabilmek adına ter dökmüştü. Sonuçlar, ÖSYM tarafından ais sayfası üzerinden erişime açıldı!

ÖN LİSANS SONUÇLARI KPSS SONUÇLARI AÇIKLANDI!

KPSS ön lisans sonuçları ÖSYM tarafından 26 Kasım'da erişime açıldı. Katılım sağlayan adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik Numarası ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden veya mobil uygulamalarından öğrenebileceklerdir.

KPSS SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ!

Sonuç Belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir. Sonuç bilgilerinde adayların testlere verdikleri doğru ve yanlış cevap sayıları ve KPSS puanları yer alacaktır. İnternet sayfasında ilan edilen sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir. ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi'nde kayıtlı kimlik bilgilerinde değişiklik olan adayların, daha önce almış oldukları sınav/yerleştirme sonuçları, değişen kimlik bilgilerine göre yeniden düzenlenmez.

DEĞERLENDİRME

Sınavda yer alan her test kendi içinde değerlendirmeye tabi tutulacaktır. Her testte, örneğin Genel Yetenek'te, doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak ham puanlar bulunacak, bu puanların ortalama ve standart sapmaları kullanılarak standart puanlar hesaplanacaktır.

Bir testte, en az 1 ham puanı (net) bulunmayan adaylar bu test için yapılacak hesaplamalara alınmayacaklar ve bu adaylara bu test için standart puan hesaplanmayacaktır. Buna göre bir adayın KPSS puanının hesaplanabilmesi için Genel Yetenek ve Genel Kültür testlerinin her ikisinden de en az 1 ham puanı (1 net) olması gerekmektedir.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Esenyurt’ta 25 Kasım Etkinliğine Yoğun İlgiÖnceki Haber

Esenyurt’ta 25 Kasım Etkinliğine Yoğun İ...

İstanbul'da okul servis ücretlerinde düzenlemeSonraki Haber

İstanbul'da okul servis ücretlerinde düz...

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!