esss

Şanlıurfa Derneği'nden Muhteşem Gece

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Şanlıurfa Derneği'nden Muhteşem Gece
Merkezi Esenyurt’ta bulunan Şanlıurfalılar Derneği, geçtiğimiz gün Esenyurt Belediyesi Güzelyurt Kültür merkezinde, unutulmaz bir gece düzenledi.

Geceyi işadamı ve aynı zamanda Şanlıurfalılar Dernek Başkanı olan Yaşar Cızlak ve Handeco Decor Evi sahibi Mehmet Ay organize etti. Gece Dernek Başkanı Yaşar Cızlak’ın konuşması ile başladı.

“Sizlerle birlikte gücümüze güç katacağız”

Cızlak, konuklarına teşekkür ederek başladığı konuşmasını; “Bilindiği üzere derneğimiz 2013 yılında Esenyurt’ta bulunan hemşerilerimizin taleplerine cevap vermek, onlarla bir arada olmak, sorunlarımızı çözmek ve her sivil toplum örgütü gibi gücümüzü Esenyurt’lu hemşerilerimizle paylaşmak adına kurulduk. Bugüne kadar çeşitli organizasyonlar düzenledik. İftar programları, düğünler, bayramlaşmalar, çeşitli yardımlarda bulunduk. Bundan sonraki hedefimiz ise hemşerilerimizin taleplerine cevap vermek ve birlik beraberliğimizi pekiştirmek olacaktır. Sizlerle birlikte gücümüze güç katacağız” şeklinde sürdürdü.

“Şiirlerin saza geldiği gece…”

İlk defa birlik beraberlik adına bir gece düzenlediklerini belirten Yaşar Cızlak; Bu geceye anlam katmak için hem bu programımızı Şanlı Urfa’mızın vaz geçilmez sıra gecesi usulüyle yapmak istedik. “Sıra gecesi denilince Türkiye’de akla gelen en büyük isimlerden olan üstat Mehmet hocamızın da katkılarıyla bu gece sizlere Urfa sıra gecesi heyecanı yaşatacağız. Sıra gecesi, Türkiye’de Şanlıurfa iliyle özdeşleşen halk kültüründe ses, saz ve söz üzerine sohbet yapılan toplantı ve aktüalite meclisidir. Sıra gecesi tam anlamıyla baştan sona musiki, muhabbet ve edebiyat bütünü olarak ele alınabilir. Sıra geceleri ariflerin söze geldiği, çırakların dize geldiği, şiirlerin saza geldiği gecelerdir. Halkın içinden gelen ve günümüze kadar yaşatılmış bir gelenektir” dedi.  Daha sonra konuşmasını yapmak için kürsüye çıkan Ak Parti İlçe Başkanı Şenay değer şunları söyledi.

Urfa havasını burada aldık

Değer; Bu anlamlı güzel gecede bu kadar Şanlı Urfalıların içinde olmaktan çok mutluyum, ben ev sahibi olduğum için aranızda hiç yabancılı çekmedim, medeniyetler şehri Urfa havasını bu akşam burada almış olduk ben öncelikle bu geceyi düzenleyen organize eden Yaşar Çızlak beye çok teşekkür ediyorum dedi. Ardından söz alan Ak Parti İstanbul Milletvekili Nurettin Nebati Urfalılara seslendi.

Şanlıurfa medeniyet şehridir

Nebati; ben öncelikle bizi bu akşam burada bir araya getiren bu oluşumda emeği gecen Dernek Başkanımız sevgili Yaşar kardeşime ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Şuan burada Şanlıurfanın Bütün dernek başkanları gelmiş bulunmakta, Urfa’yı şuan burada yaşıyoruz, dernekçilik zor iştir gönül işidir ama ne yazık ki derneklerimiz yeteri kadar destek görmüyor. Derneklerimize yardımcı olmamız gerekiyor bu sadece maddi değil manevi olarak ta yanlarında durmalıyız biz ne kadar destek olursak dernekler de örfümüzü âdetimizi aldıkları desteklerle yaşatacaklardır. Konuşmasına devam eden Nebati, 16 Nisan günü umuyorum ki Urfalılar birlikte hareket edecek birliğimizi beraberliğimizi bayrağımızı ve geleceğimizi hep birlikte inşa edeceğiz. Çünkü Urfa öyle bir şehir ki Harran’ında Viranşehir’ine kadar Şuryani’sinden, Kürt’üne, Arap’ından Türk’üne kadar yıllarca medeniyet içinde birlikte yaşamışlardır. Ben tekrardan bu güzel gecede bizi bir araya getiren birliğimizi beraberliğimizi pekiştiren herkese ve dernek yönetimine bir kez daha teşekkür ediyorum hayırlı akşamlarınız olsun dedi.

Urfalılar Merttir, sözünün eridir..

Gecenin en son konuşmasını ise Başkan Kadıoğlu yaptı.  Büyük bir sevgi ile karşılanan başkan Kadıoğlu, Birliğimiz beraberliğimiz daim olsun. Ben biliyorum ki Urfalılar merttir sözünün eridir, 16 Nisan referandum seçimlerinin milletimiz için çok önemli bir fırsat olduğunu belirten Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu Vatanımız ve milletimizin; bağımsızlığı, istikrarı ve istikbali açısından çok önemli bir süreçtir. Bu millete yapılan darbelerin durdurulmasının tarihidir. Onun için sandığa ve oylarınıza sahip çıkın milletimiz, birlik ve beraberlik içinde oldukça Allah’ın izniyle bu millete kimse diz çöktüremeyecektir” dedi.

Unutulmaz bir gece yaşandı

Programa Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, Esenyurt Kaymakamı Ekrem İnci, Esenyurt İlçe Başkanı Şenay Değer, İlçe Emniyet Müdürü Hakan Becel,  Bölge Milletvekilleri, İlçe Başkanları,  STK Yöneticileri, Siyasiler, İşadamları, Basın Mensubu ve binlerce Urfalı katıldı. Esenyurt’ta ilk defa yapılan Birlik beraberlik gecesi, programa katılan herkesin ilgi odağı oldu. Türkülerin okunduğu, halayların çekildiği gecede, misafirlere çiğ köfte yoğruldu lahmacunlar dağıtıldı. Dernek Başkanı Yaşar Cızlak ve yönetimi sahnede Urfa yöresi ait halaylar çekti, yönetime eşlik eden Dernek Başkanı Cızlak,  program bitimine kadar bütün davetlilerle ayrı ayrı ilgilendi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kaymakam ve İlçe Müdüründen Okuma SeferberliğiÖnceki Haber

Kaymakam ve İlçe Müdüründen Okuma Seferb...

Avcılar’da kat yasağı kalkıyor!Sonraki Haber

Avcılar’da kat yasağı kalkıyor!

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!