esss

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz basın mensuplarının yaşadığı zorluğu anlattı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın 30 Haziran 2021'de yayımladığı tasarruf tedbirlerinde basın mensuplarını da ilgilendiren kararlar alındı. Silivri Belediye Başkanı ve İBB MHP Grup Başkanvekili Volkan Yılmaz Meclis'te yaptığı konuşmada basın mensuplarının yaşadığı zorluğu anlattı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kamu kurum ve kuruluşlarının harcamalarında tasarruf sağlanması, bürokratik işlemlerin azaltılması ve kamu kaynaklarının etkili, ekonomik ve verimli kullanımına ilişkin "tasarruf tedbirleri" genelgesini 30 Haziran 2021 tarihinde yayımladı.

Silivri Belediye Başkanı ve İBB MHP Grup Başkanvekili Volkan Yılmaz, dün Meclis'te yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile basına ve internet haber sitelerine getirilen tedbir kapsamındaki ilan yasaklarının kalkması gerektiğini söyledi.

Volkan Yılmaz şu ifadeleri kullandı:

"30 Haziran 2021 tarihinde Cumhurbaşkanlığı tasarruf tedbirleri genelgesi yayınlanmıştır. Abonelikler ve kutlama ilanları da kapsam içine alınmıştır. Tasarruf tedbirleriye bir nevi yasaklama getirilmiştir. İstanbul genelinde yaklaşık 200 gazetenin pandemiyle birlikte ciddi sıkıntılar yaşadığı, birçok gazetenin yayın hayatına son verdiği bilinen bir gerçektir. Tasarruf genelgesi yerel basını olumsuz etkiledi. Yerel ölçekte görev yapan basın mensuplarına belediyeler başta olmak üzere kamu kuruluşları katkılar sağlamaktadır. Ekonomik şartlar gereği gazete yayınlarını durduran basın çalışanları dijital yayıncılığa yönelerek mesleklerini bu alanda devam ettirmeye çalışmaktadırlar. İstanbul'da yerel ölçekte yayın yapan 500'e yakın internet haber sitesi olduğu tahmin edilmektedir. İlan ve reklam gelirleriyle ayakta duran basın mensuplarımız zor günler yaşamaktadır. Basın, demokrasimizin en önemli unsurdur. Bürokrasiyle vatandaşlarımız arasında köprü vazifesinde olan basın ve basın mensuplarımıza katkı sunacak çalışmalar ivedilikle hazırlanmalıdır. Elbette öncelikle muradımız tasarruf kapsamında olan abonelik ve ilan yasağının yeniden düzenlenmesiyle ilgili olmalıdır." 

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın 30 Haziran 2021 tarihinde yayımladığı Tasarruf Tedbirleri'nde basını ilgilendiren bölüm şöyleydi:

Bu tedbirlere göre, "Kamu kurum ve kuruluşlarının basını izleme ile ilgili birimleri ve kütüphane dokümantasyon merkezleri hariç hiçbir şekilde günlük gazete alımı yapılmayacak, görev alanı ile ilgili olmayan yayınlara abone olunmayacak.

İdare faaliyetlerini tanıtmaya yönelik rapor, kitap, dergi, bülten ve benzeri yayınlar basılmayacak, bu dokümanların hazırlanması ve paylaşımı elektronik ortamda yapılacak.

Kamu kurum ve kuruluşları tarafından bastırılması zorunlu görülen dokümanlar ihtiyaç sayısı kadar bastırılacak ve ekonomik malzeme kullanımı tercih edilecek.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kebapçıda motokurye olarak işe başlamıştı; ikinci siparişinde motosikleti çaldıÖnceki Haber

Kebapçıda motokurye olarak işe başlamışt...

Esenyurt'ta kaldırımda gelen ölümSonraki Haber

Esenyurt'ta kaldırımda gelen ölüm

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!