Mihrican Deniz

Mihrican Deniz

Mail: kenthaberr@gmail.com

Belediye güvenliği ne iş yapıyor arkadaş armut mu topluyor?

Ve yine bir 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü geldi çattı. Her yıl geleneksel hale gelen kutlamalar, hediyeler ve olmazsa olmaz sevgi sözcükleri; ‘Efendim kadınlar çiçektir, kadınlar başımızın tacı, onlar anamız, onlar bacımız, varlık sebebimiz…’

Aslında kadınlar üzerine şöyle güzel bir yazı kaleme alıp, ‘güzel günler göreceğiz inşallah’ diyerek bir yazı yazmak istiyordum. Fakat ne mümkün! Esenyurt Belediyesi ek hizmet binasında işlenen kadın cinayetiyle resmen şoke olduk.

Elin adamı elinde pompalı silahla bir devlet kurumuna girip, cinayet işliyor. Bu nasıl bir güvenlik açığıdır anlamış değilim. Herkesin gözü önünde bir cinayet işlendi. Bu talihsiz olayın en yakın şahidi ise yine bir kadın oldu. ESBİM’de görevli gencecik bir stajyer, bu cinayetin en yakın görgü tanıdığı oldu. Şu an nasıl bir psikolojiye sahip inanın bilemiyorum. Düşünmek istemiyorum.

Bu olayla ilgili bir başka husus ise Esenyurt Belediyesi’nin alel acele yayınladığı basın açıklaması… ‘Olayın bizimle bir ilgisi yok’ diye yapılan açıklamada ölen çalışanları için bir rahmet dilemeyi bile çok görmüşler. Ortada bir kadın cinayeti var, üstelik ölen kadın belediye personeli. Olay belediyede yaşanıyor ama belediyenin bir suçu yok… Yersen… Sormazlar mı; ‘Sizin güvenlik ne iş yapıyor. Armut mu topluyor o arkadaşlar’ diye? Açtın mı bir soruşturma? Bu adam buraya nasıl girdi? Bana bunun açıklamasını gönder önce!

Aklım almıyor gerçekten. Herkes elini kolunu sallayarak, belediyeye girebiliyorsa yarın oraya bomba atıldığında acaba Esenyurt Belediyesi; ‘bizimle alakası yok, bu adli vaka diye’ deli saçması bir açıklama daha mı gönderecek? Sanki yangından mal kaçırıyorlar.  Olayın şoku içinde bir tokatta buradan geldi vallahi… Esenyurt Belediyesi’nin bir kriz iletişim planının olmadığını öğrenmiş olduk.

Esenyurt Belediyesi’nde bir güvenlik sorunu olduğu çok açık. Bu konuda meclise önerge veren Meclis Üyesi arkadaşımız Birgül Çay’ı tebrik ediyorum. Çok doğru bir tespit yaptı. Bu konuyu gündeme getirdi. Bana göre oldukça yerinde de oldu.

Tamda 8 Mart’ı kutlamaya hazırlanırken, bu haberle birlikte yasa boğulduk. Her yıl kadınlar üzerinden yüzlerde şiddet haberi ve ölüm haberi alıyoruz. Artık yeter demekten gına geldi.

Ülkemizde 2017 yılında 409 kadın cinayete kurban gitti.  Gönül ister ki bunlar hiç yaşanmasın ve bizler bu köşeden güzel sözler yazalım ama maalesef olmuyor.

Şimdi 8 Mart’ta kadınlar 1 günlüğüne yine baş tacı edilecek. Her şey güzelmiş edasında kutlamalar, hediyeler… Sırf satışların artması için firmaların bu güne özel yaptığı indirimler… Derken kadınlar ertesi sabah tekrar unutulacak taa ki bir daha ki 8 Mart’a kadar. Bakalım 2018’de kaç kadın cinayete kurban gidecek?